reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Samosia- przykre to co napisałas o tym szpitalu. Omijac takie z daleka. To nijak się ma do słów-"rodzić po ludzku"

Venna- w miarę dobrze się czuje. jesli nie mam mdłości to wrecz wspaniale. Ciąża daje mi powera
U mnie jeszcze wiele osob nie wiem. Z reguły czekam do 12 tc, w pracy tez tak chciałam powiedzieć ale chora sytuacja niejako na mnie to wymusiła. jesli chodzi o jedzenie ja gotuje duzo zup. poza tym w miare zdrowowo sie odzywaim ze względu na Nelkę- ona je to co my,

gabryska- tez mam duzy biust, teraz znowu rosnie:( nikt nie rozumie biusciastych;)

Muffi - u mnie dziś kapuśniak, wieki nie jadałam a mam tyle , że na cały weekend wystarczy

Aniołek- Dobrze, że robisz porządek z mężem. Mój przez miesiąc piwa nie będzie pił, bo musi sobie robić zastrzyki po skreceniu tego stawu:)przynajmniej na zdrowie mu to wyjdzie.

Vegas- daj znać

Dziewczyny wspomagamy się takimi specyfikami:
- tran
- dużo owoców i warzyw
- lemoniadka uodparniająca
- dla małej daję syrop witaminowy z żelazem (zalecenie pediatry)

Lemoniadka:
Do słoika wkłada się 8 ząbków czosnku, umytą i sparzoną połówkę cytryny, dodaje się 2 łyżki miodu. Całość doprawia się wyciśniętym sokiem z drugiej połówki cytryna i dopełnia szklanką przegotowanej zimnej wody. Specyfik na dobę wkłada się do lodówki i voilà. Po przecedzeniu taką lemoniadę (1 - 2 łyżeczki) pije się na noc. Kuracje należy powtarzać co kilka tygodni.

Ostatnia edycja:
reklama
Aniolek-ooo..śliczny brzuszek kochana!!:)
Amelia-wracajcie do zdrowia dziewczyny!mi na choróbsko mama zawsze robila sok z cebuli z cukrem..brzmi średnio apetycznie ale działało:)
Muffi-mmm te muffinki musza byc pyszne..jutro to moze nie,ale w poniedzialek sie za nie biore!:) jak wszyscy to wszyscy;P
Dorciu-powiem Ci,ze ostatnio dużo rzeczy z tego co mówię sie sprawdza..a ostatnio mam przeczucie,ze Ty zobaczysz II kreseczki niebawem :) ale bym była szczesliwa :)))

Heyy laski!!!

Tesiak, Amelia kurcze wy też chore :( Jakieś wirusy w powietrzu :( Mam nadzieje, że szybko się pozbędziecie tego badziewia. A w dodatku macie małe szkraby w domu, w takich momentach współczuję, ledwo ma się siłę iść do toalety a co dopiero zająć się maleństwem.

A słuchajcie jakie badania robicie mężom? Może mojego wyśle. Chociaż u nas to ja jestem tą niesforną stroną ;) M. jak potrzebuje to odrazu idzie do lekarza, tylko ja się ociągam :)

Dorcia haha dobra historia z syropem czosnkowym i córą ;) A co do twoich staranek to nie możesz zrobić np. jakiegoś remontu z domu?? Albo zapisać się na jakieś zajęcia? Języki, taniec, fitness ??? MAsz jakieś hobby???

Wasila też uwielbiam zupy, i kapuśniak mmmmmm ale bym zjadła :) A tą lemoniadę przez ile dni trzeba pić ???

Samosia nooo dawaj z muffinami ;)

Hahahha no ładnie to jutro dzień muffinkowy. A co będzie jak nie wyjdą... to chyba skasuje konto z BB hehehhe :) Oryginalny przepis jest Gesslerowej: Muffinki cytrynowe - Przepisy - Magda Gessler - Smaki Życia Ale zmodyfikowałam je troche bo dodałam mniej cukry a więcej kefiru (bo ciasto było za suche), no i piekłam jakieś 22min a nie 15, bo wykalaczka była mokra jak wsadziłam, ale to już zależy od piekarnika. Ale wyszły naprawdę smaczne ;)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny.

Jakos ostatnio czuje sie kompletnie wyprana z energii.Zasypiam normalnie o 21 i ledwo laze.
Musze odzyskac sily bo staranka juz tuz,tuz.

AMELIA-zycze zdrowka.
MUFFI-dzieki za przepis ,tez wyprobuje.

VENNA -gratulacje .
CARLA- mozesz poczekac z rodzeniem przez weekend? Prooosze;-).Bo my wyezdzamy i nie bede w temacie.

WASILA,GABRYSKA-o jakbym chciala miec duzy biust.Moze chcecie sie zamienic.

Dziewczynki,jak juz ty wspomnialam,jutro wyjezdzamy i wracamy w niedziele,wiec milego weekendu.

Muffi kochanie moje ...mam pasję ...mam !!! Mam ??? Aaaa tak mam...kocham JEŚĆ !!! Hi Hi Hi :-D
A tak serio to chodzę z koleżankami na ...i zapomniałam jak się to nazywa...coś jak aerobic ale taniec plus odpowiednie ćwiczenia !!!
W sumie to miałabym się czym zająć bo jest wiele kursów , szkoleń ale wszystko daaaleko. A żeby dojechać to szmal musi być...a u mnie z tym na razie kruchutko !!! Zbieram na nowy wypoczynek do saloniku !!!
Chyba po prostu muszę znaleźć sobie pracę ...taką na cały etat !!!

Fuma wracaj do sił !!! I dooooooo łóżka (ale w celu prokreacji :P)

Dorcia ZUMBA :) A jak kochasz jeść to załóż bloga kulinarnego ;) Nie wiem no... wymyśl coś kobieto !!! :D

Muffi ją pije ta lemoniade aż sie skończy, potem robię od nowa. Chyba ją też sie skusze na muffinki-uwielbiam

Strop z cebuli też świetna sprawa, do tego zawsze mleko z miodem i czosnkiem, sok z malin, -babcine sposoby są najtańsze i najlepsze

Aniołek slicznie rośniecie,niedługo i ją sie pochwale

Dorcia -też uważam, że zasluzylas sobie na ciążę i tego życzę Ci z całego serca, ona często tak jak miłość przychodzi w najmniej spodziewanym momencie

Fuma-chętnie sie zamienię

Amelia, Tesiak,Muffi-zdrowia

Ostatnia edycja:
Muffi pomyślę jutro !!! Jakoś dzisiaj u mnie z myśleniem ciężko ...mózg ma dzisiaj już weekend !!! Ziewam od godziny ...czas spać !!!

Fuma a kiedy masz owulkę ??? Będę zaciskać jeszcze mocniej !!! &&&
Niech ten bociek wreszcie doleci ...co ???...ileż tak można machać skrzydliskami ???

Wasila a może Chińczycy wymyślą czosnek bezzapachowy ????

Vegas...kurde no musiało się coś stać ...nie chce mi się wierzyć że taka sympatyczna dziewczyna tak nas wyrobiła...nooo. Może jej net padł !!!???

Carla odezwij się !!!!!!

Wasila syrop z cebuli piłam jak byłam dzieckiem ;) Ale miód mi bardzo pomaga, w ogóle jak czytałam o właściwościach miodu... naprawde warto go jeść/pić ;] Czekamy na fotke brzuszka ;)

Dorcia czosnek bezzapachowy hehehe, to chyba niewykonalne, ale ja uwielbiam czosnek ;] Dobranoc !!!

reklama
dobra ale która mi do cholerci powie jak jest kefir po duńsku !!! przeglądnęłam sklep online ze słownikiem i dupa, nie znalazłam.
Fuma miłego wypadu
Muffi to że Ty się ociągasz z lekarzami to to już zobaczyłyśmy :) mój nie robił żadnych badań, oprócz jak wymieniłam wcześniej kardiologicznych, ale to dlatego że się niepokoiłam. Co do miodu to dobry jest jeszcze pyłek tzn w smaku nie bardzo ale tata mi właśnie truje że mam a nie jem he
a wczoraj pytałyście co w garach , u mnie były krokieciki z kapustą mniam mniam. Oj i moja woła i woła, lecę

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry