reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
..... Ja zjadłam już 4 pączki i na tym zakończe.... :-):-) ale kaloriami się nie przejmuje - zrzuci się:)...
fajne te łóżka... ja póki co wolę oglądać te najmniejsze:)....
Mój mąż też mnie ostatnio zaskoczył - bo jak byli w sobotę znajomi to im mówił, że ostatnio patrzył na allegro na foteliki dla dzieci a dokłądnie z firmy recaro - to podobno jedne z najlepszych - cena też zajebiście wysoka - no ale bezpieczeństwo najważniejsze - zdziwił mnie, że patrzył na takie rzeczy:)
Tesiak Mi się strasznie podobają wózki z espiro a zwłaszcza model vector lub vector pro) jedyny w nich minus taki że krótka gondola:)....
Wasila niezły numer Ci ta niania wykręciłą... boziu i pomyśleć, że ja też będe kiedyś zmuszona oddać moje dziecko pod opiekę obcej osobie.... no ale co zrobić takie życie... babcie jeszcze młode więc same pracują...
A ja ogarnęłam szybko pranie i kuchnię i czekam na męża odpoczywając pod kocykiem....
odezwę się potem...

reklama
Tesiak - też lubię sowy :-p.Chce kupić maclaren quest sport nawet już zamówiłam ale sprzedawca okazał się idiotą więc patrze jeszcze na coś innego , magic fajny ale jak dla mnie zbyt ciężki , potrzebuję coś lekkiego na zakupy czy wypady , taką większą spacerówkę.A jak się prowadzi magic? Jeśli chodzi o tablet to my mamy Samsung Galaxy Tab 2, 10 c , a do czego ma ci służyć?
Aniołek - odpoczywaj , dobrze że wolne jutro, mąż dobrze patrzy, Recaro jest wysoko w testach, no ceny są kosmiczne ale ten pierwszy można kupić używany jak masz pewność że był bezwypadkowy , nam posłużył tylko 11 miesięcy i trzeba było kupić większy.
Wasila - jak tam opiekunka?
Ale nas zasypało :szok: wszystko białe , idę dziś do dentysty i może skuszę się na pączka w ramach nagrody że taka dzielna byłam :)

"heloł"
Tak jak zapowiedziałam zjadłam dzisiaj dwa pączki.Więcej już nie mogę bo to za słodkie dla mnie.

Jak widzicie zrobiłam sobie suwaczek bo żal mi było ,ze inni maja a ja nie;-).

Teraz mam starankowy a mam nadzieję,ze niedługo go zamienię na ciążowy:tak:.

Aniołek , tez kiedyś byłam nianią:-).Wspominam to jako bardzo miły czas.Wychowankowie tez mnie chyba dobrze wspominają . Jeden jak poszedł do przedszkola to płakał i pytał:"gdzie jest moja niania"? Nawet jeszcze teraz mnie poznają chociaż już chodzą do szkoły.Nawet nie tylko sie do mnie przyznają ale jeszcze się drą na pól ulicy :" o moja niania idzie!"
Ale drugi raz bym się na to nie zdecydowała-za bardzo się do tych łobuzów przywiązałam i autentycznie płakałam jak szli do przedszkola.

Chociaż może jakbyś bliżej mieszkała to bym zrobiła dla Ciebie wyjątek i popilnowała Twoje pociechy;-).

O wózkach jeszcze nie myślałam ale mamy już kupione jedne śpioszki.
Tak ze dwa miesiące temu miałam doła,że inni coś dla dzieci kupują a my nic.
No to Mój powiedział:" to chodź,pójdziemy i kupimy.W końcu się doczekamy naszego maleństwa". Mieliśmy świetną zabawę z wybieraniem:-D

Wasila i jak rozmawiałaś z tą niańką?
hehe Tesiak dobrze mówisz , trochę czasu z córą i kg w dół hehe . Mój mnie namawiał na tablet ale się nie zgodziłam, żal mi kasy było a po drugie tak pomyślałam że będzie go brał do łózka :) he i go w ogóle nie będę miała.

OO i ja będe na etapie spacerówki więc piszcie piszcie co polecacie, bo jeszcze nie jestem wgłębiona w temat,. Co do fotelików to też patrze jak wypada w testach , niedługo już będziemy musieć kupić od 9 kg bo właśnie tyle waży już ! moja myszka.
fuma foch suwaczek bombowy ale oby szybko się zmienił .
niunia wzywa

Mój mąż też chce Recaro bo to dobre fotele do samochodów rajdowych :) A taki do 36 kg to trochę posłuży, więc ta cena nie przeraża aż tak, ale dopiero za rok większy kupimy.
Z pierwszym fotelikiem faktycznie nie ma co wydawać kasy na całkiem nowy, bo posłuży tylko chwilkę.

Aniołek lepiej wyleżeć od razu niż później umierać jak ja... Ooo mężulek zawczasu się interesuje, super że już ogladał foteliki :)
Diablica poszukam dziś, może uda się znaleźć trochę taniej.
Tesiak ja mam prawie 4 pączki za sobą i kilka faworków. Z tych łóżek to te pierwsze fajniejsze, starsze dziecko może nie będzie już chciało takiego kolorowego. Jak się odpowiednio zachęci dziecko to przeprowadzka do własnego łózka na pewno pójdzie gładko :)
My tableta nie mamy, bo w sumie dla mnie jest to coś zbędnego. Lepszy laptop.
Amelia a wizualnie podoba Ci się ten wózek? Bo mi sie akurat te mclareny w ogóle nie widzą.
Fuma Foch ja nie dałabym rady pilnować dzieci, dlatego szacunek za bycie nianią. Jeszcze trochę i założycie śpioszki maluchowi :)
ianka my mamy baby desing sprint, bo ważne były dla nas duże koła. Spacerówka ok, do bagażnika też wchodziła. Jest dość spora, ale coś za coś- przynajmniej można z nia na wycieczki chodzić.

Ja już leże pod kocykiem - wykąpana, mężuś mnie nasmarował maścią i robi mi gripexa :-):-):-)......
w temacie wózków nie jestem więc nie pomoge....
z uwagi, że chcemy malować poddasze, chciałabym już przyszły pokoik maluszka pomalować na fajne kolorki i teraz pytanie jakie... nie chce pokoiku typowo różowego - dla dziewczynki - albo typowo niebieskiego dla chłopca - myślałam może coś nad połączeniem jasnej zieleni z żółtym.... doradzicie mi coś.. w jakich kolorach są pokoje waszych dzieciaczków?

Rozmawiałam z nianią. Ona myślała, że my ja tak rano ubraliśmy na chwile. Zazwyczaj zostawiamy małą w piżamce i to ona ubiera ją w co chce. Całą szafę ma do dyspozycji. No i wczoraj też tak zrobiła. Nie gniewam się na nią już. Obicecała ze następnym razem tak nie zrobi. Pierwszy raz taki numer się trafił. Jestem z niej zadowlona, jest mloda, kreatywna i potrafi zajmować się dziecmi-moja corka ja uwielbia. Chyba jestem zazdrosna;) Kiedy prowadziłam „casting” na nianie zgłaszało się wiele nieodpowienich osob, cos jak „Idalna niania” w TVN Style…. Zastanawiam się czy nie poslac małej do żłobka do września,ale boję się ze zacznie chorować. Teraz wszytsko ja mija, u lekarza bywaliśmy tylko przy okazji sczepień i kontroli.

Aniołek-my pomalowaliśmy na wrzosowo kiedy bylam w ciąży a nie znaliśmy jeszcze płci. Jednak do dziewczynki bardziej pasuje i gdyby był chlopiec pewnie bym wymyslila cos innego, mysle ze zolty i zielony sa odpowiednie dla wszystkich dzieci
Tesiak- mam X-landera XA, a obecnie jeździmy w foteliku Romer King Plus 9-18kg, sa bezpieczme i wygodne ale i troszkę kosztują.
Fuma Foch- dobrze zrobilas,ze kupilas, uwielbiam te małe słodkie ubranka;)

Dziewczyny a myślałyście już nad tym czy idziecie na zwolnienie w ciąży czy będzie pracować, na macierzyński pol roku, czy rok, co potem -wychowawczy , niania , żłobek, babcia?

Wasila - ja mam nadzieje w ciązy pracować przynajmniej do 8 miesiąca - końcówke chciałabym już spędzic w domu, ostatnie przygotowania,pranie ciuszków itp, co do macierzyńskiego to nie ukrywam, że byłabym szcześliwa jakby weszło to roczne macierzyńskie - co prawda płatne tylko 80% ale lepsze to niż nic - a potem po roku chciałabym wrócić do pracy a dziecko albo do złobka albo niania....

reklama
80% to bardzo duzo, mi po opłaceniu niani zostaje 50-60%, do tego obowiazków zdecydowanie wiecej, tez mam nadzieje ze bedzie rok platnego macierzynskiego

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry