reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wracam do żywych... Spałam do 14.30, noc straszna, dzeń też. Nie mialam siły pójść do kuchni żeby zrobić coś do jedzenia. Ciągle mi się w głowie kręci. Jutro Nela zostaje ze mną w domu, a ja się boję że nie będę w stanie z łózka wstać jak dziś. Nigdy nie miałam czegoś takiego... Wstyd się przyznać, ale M. musiał mnie karmić bo nie miałam siły jeść :(
U mnie już ani grama śniegu, od nocy wiało i mamy wiosnę za oknem.

Aniołek miłej zabawy na ćwiczeniach.
Kazimiera ja też chciałam hula hop kupić, takie z wypustkami. Kwas foliowy zamieniłam na vitaminer prenatal. Dziś jak byłam w stanie myśleć to też myślałam jak to będzie z dwójką. I im więcej myślę to tym bardziej się boję.
Diablica Nela miała więcej niż rok i miała już swój pokój, na szczęście nie mielismy nigdy problemów z jej spaniem więc nie wiem kiedy powinnaś ją oduczać od spania przy świetle.
Muffi ja na obiady nigdy pomysłów nie mam :)
ianka a jakich używasz, zwykłej tetry czy takich z wkładami? Twój mąż nie potrafi się przemóc do pampersów? Kurcze myślałam że każdy teraz idzie na wygodę a tu proszę.

reklama
Oj Carla to nieźle z Tobą sponiewierało.... biedulka.... ale może jutro juz poczujesz się znacznie lepiej - życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Co do Hula Hop to ja mam własnie takie z wypustkami, kiedyś kręciłam wiecej teraz już mniej - efekt jakiś tam był ale przy tym potrzebna jest systematyczność trzeba kręcić codziennie....

Hello a więc jeśli chodzi o hula hoop to ja tez mam z wypustkami ;) tylko trza przypomnieć jak sie krecilo. ;) Muffi u mnie dzis papryczka z mięsem według tego przepisu co dalas :) Ianka u mnie tez jesteśmy skazani tylko na siebie bo cała rodzina w Pl i nie wiem czy ktoś by przyjechał bo zawsze cos komuś nie pasuje :( jak sie synek urodził moi rodzice przyjechali pomoc ogromna była . Moja mama to mówi zeby zostać przy jednym dziecku nie mówi tego dosłownie ale wiadomo o co chodzi :/ Amelia mój gwiazdor ma 16 miesięcy :) Aniolek tez mam wieloroczne kwiaty takie najlepiej lubię bo mało roboty nawet od teściowej ostatnio piwonie przywiozlam mam nadzieje ze zakwitnie ;) Carla oby chorobsko odpuscilo kuruj sie i wykorzystuj męża ;)ja tez im wiecej myśle to bardziej sie boje głownie chodzi o finanse :( ach zycie .

Carla używam przeważnie otulaczy z wkładami , czasem jak mi braknie to tetrę, a mój właśnie do tych wielorazowych się nei może przekonać, woli pampersy i jak zostaną sami to jak "przejmuje" małą to zawsze ma pampersa założonego ,bo twierdzi że nie umie tego zakładać ja się śmieję z niego i mu mówię że to nie problem, trochę chęci. Aleś się bidoku wymęczyła , oby już było tylko lepiej .
Kazimiera to w gdzie wyemigrowaliście?
Może i ja zainwestuje w to hula hop, prześpię się z tym czy mi się będzie chciało, niunia by się cieszyła jakby widziała jak mama kręci tyłkiem (wróć- mama najpierw musiałaby się nauczyć tym kręcić). ooo już miałam życzyć miłego weekendu a tu czwartek dziś, zero poczucia czasu

Aniołek jeśli chodzi o aktywność fizyczną to u mnie systematyczności brak niestety, więc takie hula hop pewnie w kąt bym rzuciła.
Kazimiera mąż taki dobry że aż mam wyrzuty sumienia że wszystko na jego głowie, no ale cóż, wiedział że nie jestem typem kury domowej ;)
ianka zadowolona jesteś z tych pieluch? Finansowo pewnie lepiej się opłaca. Czytałam o tych pieluchach i może przy drugim sie skuszę, ładne są te pieluszki :)

Dziewczyny a macie jakieś ciche nadzieje co do płci malucha?
Ja jeszcze niedawno nie chciałam nawet mysleć o chłopcu, nigdy nie chciałam mieć syna, nie wiem dlaczego. Może dlatego że często matki zamiast wychowywać syna na porządnego faceta to robią z niego sierotę i bałam sie, że ja też tak zrobię...
My mamy 2 pokoje i dwie dziewczynki lepiej by się zgodziły w jednym pokoju... Hmm sama nie wiem, mój M. chciałby syna, bo mówi że jakby 3 baby miały mu wejść na głowę to chyba by nie wytrzymał :)

Witam wieczornie:)
Diablica - Jak chcesz małą odzwyczaić to pewnie im wcześniej tym lepiej :) wiadomo człowiek się przyzwyczaja, nabiera nawyków, lampka jest fajna , lubię takie gadżety..:-p, ewentualnie takie małe do kontaktu jeszcze są .
Kazimiera - mój też mnie namawia już:-) nie wiem co mu się tak spieszy ..? A do kwiatków to mam dwie lewe ręce :zawstydzona/y:, wstyd się przyznać ale ususzę dosłownie wszystko :-(
ianka - moja Majka ma rok :). Też korzystam z tego bloga , świetne przepisy ma! Zastanawiam się nad tymi pieluchami , fajne wzory mają :-) ale jak często to się pierze? i czy naprawde wychodzi ekonomiczniej?
Carla - masakra, może jutro będzie lepiej. Jakbym miała do wyboru :)to też bym dziewczynkę chciała , może dlatego że sama mam dwóch braci .. ale jak będzie chłopak to też wezmę :-D
Byłyśmy dziś na spacerze całe 10 min :) strasznie wieje :szok:

co do pieluch to są różne rodzaje :wszystko w jednym AIO, kieszonki i otulacze z wkładami, ja wybrałam to ostatnie, mam dwie kieszonki fajne, super kolory ale najbardziej zadowolona jestem z otulaczy, wymieniam tylko wkłady i mam ich na tyle że piorę co 3 dni mogłabym rzadziej ale na szczęście mamy pralnie na dole i wychodzi bardzo tanio więc my nie ponosimy kosztów prądu.Ponadto nigdy nie mam pełnej pralki ciuszków więc one mi uzupełniają, nie muszę robić osobnego prania pieluch. AIO sa najwygodniejsze ale też najdroższe, miałam jedną ale już wyrosła z niej.Zresztą przez pierwszy miesiąc nawet nie założyłam jednej i żałowałam że się w to wpakowałam, bo chodziłam jak lunatyk całe dnie, a teraz nie widzę większej różnicy między pampersami i tymi, z tym że zawsze na wychodne mam pampersy żeby się nie paprać wielo. co do wzorów to ja mam przeważnie jednolite kolory ale kieszonki i AIO to mają przefajne wzory może kiedyś sobie kupię. Myśle że nawet gdybym miała liczyć koszty prądu to i tak taniej wychodzi. Ja zadowolona jestem
Carla jakbym mogła wybrać to pewnie bym chciała chłopca, ot tak parkę mieć :) ale powiem popularne zdania "nie ważne co ważne żeby zdrowe" i podpisuję się pod tym obiema rękoma.

carla- jeśli można spytać to co według ciebie znaczy "typ kury domowej"?

amelia- fakt to mi bardziej pasuje spanie przy przygaszonym swietle...bo kiedy sie nie obudze widze czy sie młoda przykryła czy nie....mi też sie podobają takie rzeczy....może sobie kupię haha a młodej światło będę gasić

kazimiera- myśle że każdy ma swoje obawy przed poczeciem następnego dziecka...u mnie podobnie jak u ciebie moja rodzina jest daleko..może nie inny kraj ale odległość 550 km dla nich w ich wieku to jak wycieczka do meksyku:szok:....a na początku pomoc by sie przydała żebym choć ja sie zdążyła przyzwyczaić do noworodka i ułożyła sobie jakos dzień...rozdzieliła między dwoje dzieci. Też sie boje że zostanę sama...i zgine marnie:-(

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki!
Chcę powiedzieć, że codziennie z doskoku Was podczytuję, ale nie miałam ostatnio jak odpisać bo mój maluszek ząbkuje i bardzo źle to znosi, więc staję na rzęsach żeby mu jakoś pomóc, a dzisiaj jeszcze na pogrzeb pojechałam (nikt bardzo bliski) więc ciągle coś.
Ja z usypianiem do tej pory nie miałam problemu, odkąd ząbkuje mamy przechlapane:baffled:
Ianka te pieluchy mnie zaintrygowały hmmm
Carla mi się marzy córeczka :tak:chyba do skutku będę próbować:-p

Co do drugiego dziecka, tak jak i do pierwszego nie mogę liczyć na pomoc, bo babcie i dziadkowie pracują i mieszkają gdzie indziej, muszę się zdać na siebie:happy2:
Aniołek super ten blog chyba jutro coś wdrożę do swojej diety, bo fatalnie się ostatnio odżywiam:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Hello Babeczki!

Kazimiera i jak wyszły papryczki? :)

Co do hulahop z wypustkami słyszałam ze kobiety o delikatnej skórze mają z tym problemy (mają siniaki od kręcenia) i bolesne jest to kręcenie hulahop z wypustkami. Ja mam hulahop starej daty czyli to takie ciężkie i zdecydowanie lepszy efekt ćwiczeń ;]

A jeżeli chodzi o płeć dziecka to mi jest ona obojętna :):):) I wiem napewno, że razem z mężem nie będziemy chcieli znac płci dziecka do samego porodu :) A co do planowania płci dziecka to trafiłam kiedyś na fajny wątek na forum, podczytuje go czasem, jest tam super kobietka Piranha, która ma ogromną wiedzę na ten temat, oto link:

https://www.babyboom.pl/forum/stara...nowac-plec-dziecka-chlopiec-dziewczynka-1147/

Dobranoc!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry