Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Aschlee,moze cos jest na rzeczy? Nie wiem ktory jest u mnie dc i jest mi z tym dobrze,wrzucilam na luz i czekam do pazdziernika ze starankami (z wyjatkiem wczorajszej nocy)
Dominika kochana nie mam pojecia bo tez wrzucilam na luz...wiem ktory mam dzien cyklu ale nie sprawdzam sluzu nie mierze temperatury totalny luz...jakos chyba pogodzilam sie z mysla ze co ma byc to bedzie
Lisico usun mnie prosze z listy dzis mialam zabieg drugi raz z rzedu :'( tym razem w 7 tyg stracilam swoje malenstwo :'( mam dosc !!! nie wiem czy bede miala jeszcze sily na kolejne proby :'(
Powodzenia w staraniach i zdrowych ciaz Wam zycze !!!
ZEGNAJCIE....
Grubsonku, ja też się jakoś nie odnalazłam w marcóweczkach, może faktycznie założymy jakiś osobny wątek Oda, witaj ponownie i powodzenia Aschlee, trzymam kciuki żeby jednak było coś na rzeczy
Dziewczyny odebrałam wyniki przez internet i mam niepokojący wynik z Toxoplazmozy.
Przeciwciałą w kl IgG - 486,20 IU/ml normy <0,1 niereaktywny 1-3 niejednoznaczny >3 reaktywny
Przeciwciałą w kl IgM - 0,270 S/CO <0,8 niereaktywny 0,8-1,00 niejednoznaczzny >1 reaktywny
Czyli wychodzii, ze IgG mam dodatniee (+)
a IgM mam ujemne (-)
Znalazłam interpretację taką:
"Interpretacja wyników badania na toksoplazmozę
IgG (–); IgM (–) - nie było infekcji, w ciąży badania kontrolne co 3 miesiące
IgG (+); IgM (–) - przebyte w przeszłości zakażenie (wyjątek – bardzo wysokie stężenie IgG, należy sprawdzić awidność przeciwciał)
IgG (–); IgM (+) - świeża infekcja, konieczna pilna wizyta u lekarza, prawdopodobnie leczenie
IgG (+); IgM (+) - niedawne zakażenie, można sprawdzić awidność (jeśli jest niska, prawdopodobnie trzeba rozpocząć leczenie ciężarnej)"
Czyli to oznacza że chorowałam? Spotkałyście się z tym może? Kurcze tak się boję :-(, że będzie coś nie tak...