reklama

Starania od wiosny/lata 2014

JustynaJ zmienię, tylko, że mogę dopiero do niego pojechać w poniedziałek, albo w przyszły czwarte, a Ja już mam dość. Nie wiem czy mam się zamartwiać czy olać jej słowa. Jedynym dla mnie pocieszeniem jest, to że ona sama powiedziała, że dziecko nie wygląda na 8 tydzień, jak wychodzi z miesiączki, tylko na 6 tydzień, a właśnie jakieś 6 tygodni temu zaszłam w ciążę.

reklama
Mi się wydaje, że chyba nie masz się o co martwi..przecież chyba by powiedziała jakby faktycznie było coś poważnego.. A to, że płód jest młodszy to przecież czasem tak się zdarza i nie ma to wpływu na rozwój dziecka :) Ale i tak jeże;li masz wątpliwości to idź do lekarza bo nie nam na forum oceniać twoje zdrowie. Czekaj spokojnie do poniedziałku, jeżeli dobrze się czujesz i nie masz krwawień czy plamień to powinno byc ok :)

Co do duphastonu to nie mam pojęcia niestety :/ może bardziej doświadczone kolezanki się wypowiedza?

Ostatnia edycja:
Dla mnie lekarz,wcale nie musi byc mily,ma byc w porzadku.Ma byc rzeczowy i nie budzic zadnych zastrzezen,lekarka nie powinna bagatelizowac tego co mowisz.Musi posiadac wiedze,doswiadczenie i umiec kulturalnie rozmawiac z pacjentkami.Zachowala sie bardzo nietaktownie,powinna miec inne podejscie do kobiet w ciazy,wiadomo ciezarne potrzebuja zrozumienia i dobrze zeby lekarz byl zyczliwie nastawiony do pacjentow,ale przeciez nie idzie sie na kawe z pogawedkami tylko wizyte;) ;D Ciaza moze byc mlodsza, z tego wzgledu ze do zaplodnienia doszlo pozniej albo babka miala lipny sprzet.

Masz watpliwosci,to dobrze byloby skonsultowac to z innym lekarzem,bo stres w ciazy jest BARDZO niewskazany.
Co do dupka,z tego co sie orientuje-to progesteron w ciazy nikomu nie zaszkodzil,kobiety dostaja go na podtrzymanie ciazy.Moze ta lekarka przepisuje go pacjentkom we wczesnych ciazach profilaktycznie;)

NIE MARTW SIE;)

Majdaczek, biedna!! Tak jak mówisz, pewnie miałaś owu później i dlatego maluch jest mniejszy. Z resztą.. jesli nawet coś jest nie tak to nie pomoże ani szpital, ani leżenie, ani ŻADNE leki, dlatego w ogóle o tym nie myśl tylko czekaj spokojnie do przyszłego tygodnia, bo natury nie przechytrzysz. Ale na pewno się nie stresuj - to nie pomaga!! A Duphaston bierz, na pewno nie zaszkodzi. Będzie dobrze :)

Aschlee, czekam z niecierpliwością na nowiny od Ciebie!

Happy, nie myśl o dniach płodnych czy nie, prawdopodobnie nie będziesz ich mieć, pewnie wszystko Ci się rozregulowało i dopiero po pierwszej normalnej @ wróci do normy, u mnie było to samo. A działać sobie możecie kiedy macie ochotę przecież :D

KasiaJ, zdrówka!!

Jussastar, smecta, węgiel, jak nie siemię to nawet jakiś kisiel moze pomoc..

Uff ja dzisiaj rano miałam delikatne mdłości i od razu mi lepiej xD
I zrobiłam sobie grzywkę, od razu się lepiej czuję :D

Majdaczek - co za baba!!! Nie martw się kochana, idź do tej drugiej i skonsultuj. Co lekarz - inna opinia, jeśli coś jest nie tak nie można bazować na opinii jendego lekarza. Ile już było takich przypadków - lekarz nastraszył, a drugi powie, że to nic takiego....

Takie historie utwierdzają mnie tylko w przekonaniu, że chodzenie prywatnie nie ma żadnego sensu. Tu i tu można spotkać się z chamstwem, z tym, że prywatni ginekolodzy tylko w większości patrzą na kasę i nawet bywają mili, ale na koniec potrafią wystawić do wiatru i wyłączyć telefon, albo iść na urlop... Ja chodzę na nfz i akurat mam spoko lekarza. W końcu człowiek tyle składki płaci i ma do tego prawo. A jak by mi nie pasował, zawsze można zmienić. Wielu ginekologów w mieście. Wolę kasę dla dziecka oszczędzić, może zrobię usg 4d prywatnie bo tego chyba nie można na nfz?

Lisico, Grubson - dzięki, przeszło. W końcu nie wzięłam nic, znaczy siemię wypiłam i rumianek i przeszło.

Kobietki Maz nie wytrzymal i poszedl do apteki po test.Powiedzial ze na 100 procent jestem w ciazy po tym jak rozplakalam sie w sklepie ze braklo mi kurczaka wedzonego po czym nie chcialo mu sie jechac do innego sklepu to zrobilam afere:-D

reklama
attachment.php
attachment.php
udalo sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!! Rany jaka jestem szczesliwa...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry