• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

A to ja z kolei pewnie przestanę narzekać, jak się budowa zacznie na dobre, bo to tu trzeba a tam trzeba...

Dziewczynki w większej ciąży.. Idziecie do szkoły rodzenia?

reklama
Ael z chęcią bym sobie zamówiła ale zostałam w domu bez żadnego tel. Swój zostawiłam u Ł. Ale zaraz coś wymyślę ;-)
Dagne ty to kobito teraz to powinnaś za chłopem łazić tylko i mu mówić co ma robić "tu umyj.." "tu nie do myte.." "to przesuń.." itp... :-D

no ładnie dziewczyny...dopiero co się objadłam czereśniami i arbuzem a wy o pizzy i co...i mi slinka poleciała...aj...boje się ze mnie zemdli...bo po wszystkim oprócz pomidora i kwasni=ego mnie nie mdli....:)
ale to chyba dobrze...

Odnośnie szkoły rodzenie to w skrócie opwiem Wam sytuacje jakia miała miejsce w czerwcu tego roku na porodówce...

Mam koleżankę, która właśnie w czerwcu urodziła... Poród rodzinny, więc mąż przy łózku... A. zaczyna przeć i za każdym razem położna mówi, nie tak, prosze to robić tak... za kawałek znów, żle Pani prze.... W rezultacie lekarz mówi, że bez vakum (to się chyba tak pisze) się nie uda urodzić... Na to mąż tej mojej kolezanki, co to jest i jakie są tego konsekwencje. Po wyjaśnieniach lekarza, powiedział, że sie na użycie tego przyrządu nie zgadzają... Na to połozna... To po co wy chodziliście do szkoły rodzenia, skoro nic nie wiecie... nie wiecie jak się prze, oddycha itp.... Na to też mąż mówi tak: do szkoły rodzenia chodzilismy w tym szpitalu i to Pani prowadziła dwa zajęcia, w związku z tym skoro nic nie potrafimy, w takiej sytuacji będziemy żądać zwrot pieniędzy, bo tak nas Pani tego nauczyła....

A od mojej bratowej (która urodziła w zeszłym roku i miała właśnie użyte to vacum) wiem, że położne swoim zachowaniem starają się przezucić całą winę - np w sytuacji przedłuzającego się porodu - na rodzącą... aby w sytuacji jakiegoś zagrożenia, to rodząca miała poczucie, że źle zrobiła i dlatego coś się stało...

Dziewuszki dawajcie mi tu fluidki, bo zaraz chyba umrę z niecierpliwości :-p a bez nich na pewno dostanę @ :-( tylko proszę o te fluidki już zapylone :-D

Rasta- trzymam &&&& :-D wierzę, że się uda :-D i się tak nie denerwuj :-* a jeśli mogę zapytać, ile Twój M ma lat? :-)

Kwiatuszku – a gdzie Nam znikasz? :-( nie wariuj, bo i ja zwariuję ;-) mi też został tydzień czekania i mam tak różne myśli, że fiksuję :-p

Donia – wiesz co? Żeby kogoś tortem gwałcić :-p wstydź się zbereźnico ;-)

Akka- gdzieś mi uciekłaś ;-) w ciąży jesteś? :-D gratulacje!! :-D

Fifka- to życzę powodzenia z tym zębem ;-) mi rośną już chyba z 5 lat :-p jak nie jeden, to drugi, jak nie na dole to u góry a przy tym boli jak franca i się slinię jak niemowę :-) więc polecam sachol na ząbkowanie :-D tylko nie wiem czy kobietom w ciąży wolno go używać :-)

Sil- extra pomysł miałaś :-D strasznie podoba mi się ten rodzaj tańca :-D jakby kości w kolanach nie mieli :-D szkoda, że ja tak nie umiem ;-)

Ostatnia edycja:
Ja się zastanawiam nad SR, ale chyba zrezygnuje i umówię się indywidualnie z położną. Słyszałam dużo pochlebnych opinii na temat tych kobiet, które indywidualnie do każdej ciężarówki podchodzą, poza tym po porodzie też przychodzą kilka razy do domu.

Dostałam dziewczyny pizzę, wielka jak koło samochodowe, zjadłam 2 kawałki i jestem masakrycznie obżarta!

A ja się chyba zdecyduję w tym szpitalu, w którym będę rodzić. Poczytałam sobie i wolę z, niż bez. Zawsze to rozrywka, a bez szkoły nie wpuszczają tatusiów coby nie przeszkadzali ;)

Malutka, pewnie co szpital to obyczaj.

Rozwiązanie ciąży patologicznej to cc??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry