• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

hej kobitki :(
Test nie wyszedł @ nie ma :( więcej na te testy już wydałam niż bym na krew poszła ... :|

a patrzylas na allegro za testami? ponoc mozna kupic zestawy bardzo tanio
ja sobie w IE kupilam zestaw 10 testow owulacyjnych i 5 ciazowych i grosze mnie kosztowalo

Sweet ooo..o mące nie wiedziałam ale zapamiętam na wszelki wypadek. A co tam w ogóle u Ciebie?

czesc kochana :)
tak, zawiesina z maki ziemniaczanej jest swietna, przynajmniej wtedy zadzialala natychmiast i kazdemu sprzedaje ten patent i mowia ze skutkuje :) nie wiem jak to podziala na mdlosci ciazowe, ale moze tez pomoze :)
u mnie wszytsko dobrze, w przyszlym tygodniu owulacja wiec zacznie sie szalenstwo:
staram sie jak najmniej siedziec na necie, by oderwac mysli a jak najwiecej czasu spedzac z przyjaciolmi i moze tak na luzie uda sie zafasolkowac :)

dziewczyny dajcie jakis fajny przepis na piersi z kurczaka :) mysle co tu dzis na obiad zrobic i nie mam weny

reklama
dziewczyny dajcie jakis fajny przepis na piersi z kurczaka :) mysle co tu dzis na obiad zrobic i nie mam weny
Ja w sobotę robiłam z piekarnika. Pokroiłam na paski zrobiłam panierkę wrzuciłam na blaszkę z ziemniaczkami w ósemki obsypałam przyprawami, mój małż się zajadał :)

Kiedyś robiłam też tak że plastry przyprawami i ziołami obsypałam zawijałam w sreberko i też z zmieniaczkami do piekarnika. Taka wersja bez panierki :)

Ostatnia edycja:
Ja w sobotę robiłam z piekarnika. Pokroiłam na paski zrobiłam panierkę wrzuciłam na blaszkę z ziemniaczkami w ósemki obsypałam przyprawami, mój małż się zajadał :)

wlasnie takie jedlismy wczoraj
kupilam 25 piersi, czesc zamrozilam a czesc zostawilam wiec teraz dieta drobiowa he he
mysle nad zrobieniem piersi w sosie smietanowo serowo pieczarkowym i do tego makaron albo czy nie upiec piersi na blasze pod kolderka z pieczarek i cebuli.. i do tego ryz
ehh jade do tesco, zobacze co mnie zainspiruje , bo mam napewno ochote na salatke z bialej kapusty :)

Racuchy z kurczakiem? Kroisz piersi w kosteczkę, dajesz 2-3 łyżki mąki, 2 łyżki śmietany, 2 łyżki majonezu, odrobinę soli, pieprzu dużo majeranku, na 20 minut do lodówki i smażysz normalnie placki/racuchy na patelni.

Albo piersi pieczone w folii w piekarniku pod pierzynką ziołową. Natka pietruszki (dużo), bazylia, oregano, czosnek, papryka słodka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, parę listków świeżej mięty, tłuczesz na miazgę, podlewasz oliwą i taką mieszankę kładziesz na wierzch piersi kurczaka, robisz z folii torebkę i pieczesz w piekarniku, albo na parze gotujesz.

Albo dewolaje, albo faworki z piersi kurczaka (oj tych dawno nie jadłam :-D)

pierś w kosteczkę, papryka w kosteczkę, pieczarki w kosteczkę, cabula w kosteczkę, wbijasz jajko dodajesz mąkę mieszasz i odstawisz na troszkę, smazysz na patelni takie placki. Pyszne na zimno i ciepło.
Ja na 4 połówki piersi daje jakieś 6-8 pieczarek, pół papryki, cebula mała. 2 jajka, 2 łyżki mąki

Ael jak robisz faworki? :) nie robiłam nigdy

Kroi się filety z piersi kurczaka, nie za cienko, ale żeby z jednej pojedynczej piersi wyszły dwa-trzy fileciki. W takim fileciku robi się podłużną dziurkę nożem w środku i po prostu przewija jeden koniec filetu przez tą dziurkę by właśnie utworzyć kształt faworka.
Do tego przyprawy jak normalnie się daje, ja robię jeszcze panierkę z płatków kukurydzianych i tak smażę na głębokim oleju. I wychodzą takie faworki, które można wziąć w rękę i przegryźć.

Może się normalnie kojarzysz z kotletami z piersi ale ciachając tak cienko piersi wszystkie smaki przechodzą w całości kurczaka, i przez to po usmażeniu są bardzo chrupkie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry