reklama

Starania po raz pierwszy :)

Pytam bo w piątek ide do gina bo ost byłam 4 sierpnia kazał za 4 tygodnie przyjśc a bardzo chce małą zobaczyc bo ost razem nie widziałam zabardzo bo mój był i zalezało mi by mój widział . i monitor był w jego strone zwrócony

A ja od kiedy teściowa z nami mieszka to ona gotuje robi pranie sprząta a ja mam leżec i nic nie robić ;/ dzis zrobiłam pranie ręczne bo mamy remont instalacji wodnej i nie mam jak pralki podłącyzc a ona poszła do sklepu to zrobiłam no sory nie będzie mi mojej bielizny prac i z pretensjami jak wróciła bo na dworze wywiesiłam że pranie w ciazy robie

reklama
Ale się objadłam... ruszyć się nie mogę teraz ;p
Ael - ja już zaczęłam, nie doczekałabym chyba 32 tygodnia ;) jak będziesz mieć rzeczy to się chwal :)
Mineralna - ja do tej pory miałam 4 razy usg :) 8tydz, 12tydz, 16tydz, 21tydz, a teraz nie wiem czy będę mieć, na nfz to różnie, poza tym tętno a bank badać będzie :) moja szwagierka, która urodziła 2 lata temu miała przez całą ciążę 3xusg! 12, 21 i 32tydzień. I z tego co wiem, to większość ginekologów robi USG tylko w razie potrzeby, chyba że płacimy. Koleżanka, która mieszka w UK i jest w 26tyg miała usg 2 razy do tej pory, i to pierwsze dopiero to, które wykonuje się by zbadać przezierność karkową.

Mineralna totalnie to się nie ograniczaj bo jeśli nie ma do tego przeciwwskazań to nie warto cały czas leżeć, bo wtedy forma spadnie na łeb i szyję, więc co zrobisz jak będziesz rodzić naturalnie. Małe rzeczy, takie jak właśnie malutkie pranie, wywieszenie prania, czy zrobienie obiadu, czy umycie paru talerzy, nie zrobi Ci krzywdy, a zawsze to jest poczucie, że się nie siedzi bezczynnie.

Dagne my teraz mamy pieniądz by w końcu kompletować i tak mam na to miesiąc, kupców na allegro wybrałam, lista spisana więc szybciej pójdzie. Mój poszedł odebrać łóżeczko, więc to pierwsze w listy mogę wykreślić.
A pierwsze z allegro do kupienia pójdą proszki do prania :-)

Ael: wiem i nie siedze bez czynnie ale teściowa ona wie lepiej co ja mam robić , ona nawet uważa że te ćwiczenia kegla to głupota że ona tego nie robiła a urodziła szok.

Jak by się każda z nas teściowych słuchała to w zimie byśmy w trampkach chodziły :D dlatego jak jedziemy do moich teśció, to oczywiści coś tam słucham, ale niektóre rzeczy mi drugim uchem wylatują ;p za to moja babcia to mistrzynią jest (już kiedyś pisałam), ostatnio kazała mi na wykopki iść ziemniaki zbierać ;p oczywiście ją mama zrugała, że mi nie można koszy dźwigać. A ona zaczęła opowieści, że jak była młoda i w ciąży to nawet buraki cukrowe wydzierała ;p i cegłówki nosiła na budowie. Także u mnie w domu to są dwie skrajne opinie: mama kontra babka, a ja to wyśrodkowuję i robię sobie pranie, piekę placki, sprzątam, myję podłogi... Gdyby nie to, to chyba bym już była z 13 kg na plusie, a tak troszkę formę trzymam, na wolnych obrotach, ale zawsze coś, póki jeszcze mi wolno :)
Przedwczoraj bardzo powoli, mając pod kolanami poduszkę fugowałam cokoliki z płytek :) bo ja lubię bardziej budowlankę niż gary ;p

Ostatnia edycja:
Ael: wiem i nie siedze bez czynnie ale teściowa ona wie lepiej co ja mam robić , ona nawet uważa że te ćwiczenia kegla to głupota że ona tego nie robiła a urodziła szok.

A zdaje sobie sprawę, że czasy zdrowo się zmieniły od kiedy ona rodziła? Jak będzie za bardzo chciała Ci pomóc to powiedz "mamo dziękuję Ci za pomoc, wiem że masz dużą wiedzę na temat ciąży jak i wychowania dzieci ale pozwól że zrobię coś sama i będę się uczyć na błędach, jeśli będę potrzebowała jakiejś porady na pewno zwrócę się do Ciebie".
Z reguły to zatyka trochę mamusie i teściowe.

Dagne: No bo taka prawda ale ty jeździsz do nich a ja z nia mieszkam więc wiesz...mój z swoją mama gada ale ona wie lepiej...boże niech sprzeda się ten dom i jaknajszybciej mieszkanie wyremontowac i spokój :)
A ile na plusie jesteś?
Ael: mój mi mówi że tak mam mówic mniejwięcje podobnie. najbardziej boję się jak urodzi się dziecko to ja nic nie będę mogła przy dziecku zrobic bo ona to nawet by za mnie je najchetniej karmiła

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry