reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

o kurde fifka tu mnie przeraziłaś tym pają..... ja mam taki strach na ich widok ze szok:szok:, raz mnie taki jeden w domu ugryzł to normalnie zamknęłam sie na cały dzień w pokoju wyłam, miałam gorączkę i ogólnie byłam przerażona. Ja nawet na kilometr bym nie chciał tego mieć.
No tak każdy ma swoje hobby, jak ci to tak nie przeszkadza to dobrze :-)

reklama
Fifka: bała bym sie że kiedys ucieknie nie nie nigdy w życiu bym sie na pająka nie zgodziła.do tego stopnia że jakby kupił to bym go otruła.

Ja momentami mam jakieś takie przeczucie, ale zaraz kubeł zimnej wody że to pewnie po duphastonie. Są chwile jak jestem sama że korci żeby sprawdzić ale wiem że za wcześnie, wytrwam do wtorku tak jak powinnam, jak coś to bić po łapkach. A to co piszecie to tylko humor poprawia o ułatwia czekanie :*

Dzień dobry :)
Mój mąż ma pająka na jednostce, nie wiem czemu żołnierze go tak lubią, przecież on zjada malutkie stworzonka (oseski itp). Blee, nawet miał zdjęcie z nim na głowie!!! fuj, jak się dowiedziałam wyszorowałam mu ją 3 razy ;p
Ja rybki lubię, są uspokajające :) kiedyś będziemy mieć, ale na razie to za duży koszt, bo małego akwarium szkoda kupować, lepiej już od razu większe :) tedy jest efekt :)
Tak się wczoraj ostałam (pomagałam mojemu oklejać komodę dla Kalinki), niby nic wysiłkowego, bo mi nie można, ale jednak krzyże bolą mnie od nocy niemiłosiernie. No cóż - uroki ciąży - pora się przyzwyczajać :)
Dziękuję jeszcze raz wszystkim za dobre słowa :)

Jestem wogóle pod wrażeniem jak to szybko leci mam wrażenie jakbym kilak dni temu dowiedziała sie o ciąży a to już 25 tydzien szok .

Mineralna 25 skończony :) idzie od jutra 26 :) bo suwaczki pokazują skończone tygodnie :D
Jak się napatrzyłam na te malutkie kruszynki w szpitalu to normalnie aż chciałoby się już taką przytulić :)

Mineralna, Lamiav ja się akurat nie boje! Dopóki to są pająki z tak słabym jadem to je toleruje. Żaden nigdy mu nie uciekł a hoduje je już od paru lat. Poza tym nawet jakby uciekł to dopóki pająka nie próbujesz wziąc na ręce to nie ugryzie baaa... on ucieka a nie atakuję... to głupie mity z tymi spadającymi na głowę i kąsającymi pająkami. Po drugie on są tak pozamykane że nie ma szans na ucieczkę...

A mój maluszek od rana wali mamę :-D chyba czas iść coś zjeść...

ej!! Minaralna i Dagne! Jesteście w tym samym dniu ciąży!!! :szok:

Dzień dobry, przed chwilą otwarłam oczęta i mam dziś w planie iść do szkoły podstawowej załatwić praktyki od poniedziałku a potem do mamusi pochwalić się wczorajszym badaniem. Dzisiaj w nocy strasznie ciągnął mnie prawy jajnik, nawet jak się kulałam na prawy bok to mnie bolało ale na szczęście teraz już tego nie czuje.

Mnie nogi bolą. Dziś to mi się płakać chciało, jak oglądałam te ciuszki które przyszły, bo stwierdziłam, że już chciałabym mieć mojego malucha w rękach.

Ael jeszcze troszkę, troszeczkę i już Wiktor będzie na świecie!! Tak mało już Ci zostało, na pewno wytrzymasz <tuli>

Ja nie wiem czy to normalne, ze już w 5 tygodniu mnie zmęczenie bierze? Wieczorami jestem tak padnięta, ze zasypiam na siedząco.

Jasne, że normalne. Jak mi to lekarka powiedziała na początku ciąży: "w Twoim organizmie dzieje się prawdziwa rewolucja" ;-) ja też już od 6 tc czułam się senna i zmęczona. Także nie odmawiaj sobie tylko jak czujesz, że chce Ci się spać albo leżeć to sobie pozwalaj, oczywiście tylko nie w pracy :-)

Spoko Lamia... dla mnie też są ohydne!! No ale to ekonomia! One są zamknięte w takim sporym plastikowym pojemniku i wrzucasz im co jakiś czas a to obierki z ogórka, a to z jabłka, a to listek sałaty itp. Same sobie żyją i nic nie trzeba przy nich robić. A mój karmi nimi swoje pająki i teraz Pascala. Ja do tego się nie dotykam... to stoi na ganku.

Nie wnikaj... mój mąż ma takie dziwne hobby... a ja je szanuję bo kiedy ma się tym zajmować? dopóki "TO" nie wchodzi mi w drogę to niech się bawi! Każdy powinien mieć szanse rozwijać swoje pasje, bo tylko wtedy czuję się naprawdę szczęśliwy.

Jaka idealna żona :-) ja też się staram pozwalać mojemu mężowi robić to na co ma ochotę ale nie które rzeczy to już nie na moje nerwy :-p

Ja moge miec węża , jaszczurki ale nigdy w życiu pajaka.

Haa: ja wczoraj super buty wylicytowałam nowe kozaczki .

Pochwal się tymi kozaczkami :-)

Dagne tez czas tak leci, że ja czasami nie wierze i cały czas myślę, o tym, że zawsze patrzyłam na suwaczek od Ael i tak jej zazdrościłam, że już ma 20któryś tydzień a teraz samej mi leci 21...

Ostatnia edycja:
Witam nowe staraczki Miq i Lili :) Ja tez od niedawna się staram i 8 lat na hormonach byłam (ostatnie 4 lata Evra). Mój organizm jeszcze się reguluje.. jestem po drugim okresie i @ są coraz bardziej bolesne..dodatkowo odczuwam bóle owulacyjne (co podobno ułatwia 'staranka' ;)).
Życzę Wam spełnienia marzenia o dzidzi- i może nam wszystkim się uda we wrześniu :) W końcu to piękny miesiąc :D
Aby lepiej poznać swój organizm korzystam z wykresów na portalu 28 dni.. mierzę temperaturę codziennie tuż przed wstaniem z łóżka i zjadam raz na 2 dni Folik (to już od 1,5 miesiaca). Dodatkowo ograniczyłam spożywanie % ;)
Podobno powinno się obserwować szyjkę macicy.. ale to nie dla mnie ;)

reklama
dagne: oj ciesze sie ze jesteś, nie czytałm pare dni wpisów i nie wiedziałm czy juz wróciłaś, ale fifka mi napisał co i jak. Jak sie czujesz , jak niunia??

zafasolkuje: co tam dzis w pracy wcinasz??? bo mi sie juz pomysły koncza a skoro już mnie tak nie mdli to moze jakiś pomysł?? Ja dzisiaj jem zpuę pomidorową (musiałm ją w termosie przytaszczyć, bo w pracy nie mamy kuchenki ani gdzie odgrzać )a. Do 19 jeszcze kupe czasu a ja nie wiem co bede póxniej jesc

mineralnaL : a jakie kozaki pupiłas daj fote

Do góry