reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dagne to czy ma termin wcześniej to się okażę ;-) tak jak ja z Atan i Lovką (właśnie co z nią?) mamy różnice jeden tydzień i tak naprawdę nie wiadomo która pierwsza urodzi :-D

Mineralna
kwestia przyzwyczajenia i charakteru! Ja od maleńkości nosiłam na rękachdżdzownice i mając 7 lat hodowałam w domu ślimaki i patyczaka ;-) bo brat był uczulony na sierść. Później jak byłam nieco starsza złapałam jaszczurka na podwórku i ją w domu hodowałam! Jeszcze pamiętam jak rodzice pomagali mi koniki polne dla niej łapać. Od dziecka byłam obowiązkowa i żadnym moim zwierzakiem rodzice nie musieli się interesować. Mój mąż nie miał tego przywileju bo jego rodzice od zawsze mu jego pasji zabraniali. Dlatego teraz niech się sobie bawi :-D

Dobra śniadanie zjedzone! Lecę się zbierać i jade do męża! Będę po południu!

reklama
Mineralna no ja chciałam brąz. Co do obcasów to ja uwielbiam chodzić na obcasach i też mam na zimę skórzane kozaki ale na wysokim obcasie a jakbym poszła do mojego gina na obcasie to bym mnie przechrzcił... moja koleżanka poszła do niego na takiej kaczuszce zaledwie a on jej powiedział, że ostatni raz ja widzi w takich butach :p Ale ostatnio w kościółku na mszy z okazji urodzin babci byłam w szpilce - nie mogłam się opanować :p

Lamia bo Ty mi pisałaś temat :Bajkoterapia - wpływ na rozwój dziecka" a ja znalazłam taki "Bajkoterapia wieku wczesnoszkolnego"

A co do dzidziusia to spokojnie... ja na początku myślałam, że jestem w ciązy i bardziej ten fakt mnie "podniecał" a nie wyobrażałam sobie jeszcze samego dziecka, a teraz od kąd kopie jak szalony, wiem, że to chłopczyk i przede wszystkim widać już wyraźny brzuszek, za który mogę się złapać i pogłaskać to moje nastawienie zupełnie się zmieniło. Śniadanie jem tylko z kuli niego bo jak budzę się rano to w ogóle nie jestem głodna i kocham go całym sercem, wyobrażam już sobie, że jak mąż będzie wychodził do pracy ot ja nie będę sama zostawała w domku tylko z moim synkiem, który będzie mnie potrzebował najbardziej na świecie

Ostatnia edycja:
Lamia, wydaje mi się że jedne kobiety przywiązują się do dziecka wcześniej, a inne dopiero jak poczują ruchy, ale to nic złego, to jest sprawa indywidualna i nie wpływa na to, czy będziesz dobrą mamą czy nie :) Powiem Ci, że ja się cieszyłam prze-ogromnie jak zobaczyłam II kreski w 4 tyg ciązy, a w 8 serduszko :) kochałam już tę małą istotkę, ale nie czułam się długo tak, jak bym była w ciąży, bo nie miałam jakichś specjalnych mdłości, tyko jak czegoś nie zjadłam zaraz po wstaniu, jedyne co, to bolały mnie (.)(.) i z miesiąca na miesiąc powiększał się brzuszek. A takim przełomem był fakt, że inne grudniówki czuły maleństwa a ja nie i zaczęłam się martwić o dzidziusia, wtedy myślę zaistniała taka mocna więź, a umacnia się odkąd Malutka kopie, no i jak jechałam do szpitala, to pierwsze myśli- "niech robią co chcą ze mną, tylko żeby Niunia była zdrowa". I myślę, wiem, że poświęciłabym dla niej wszystko.

Lamia chciałam wiedzieć jak brzmiał dokładnie temat Twojej siostry a poza tym to jeśli nie byłby to problem to najbardziej chciałabym wiedzieć od czego zacząć, bo temat mam, artykuły sobie znajdę w bibliotece ale nie wiem co z resztą... nie wiem jak to ma w ogólke wyglądać...

Dagne ja też się zastanwiam czy nie kupić już po następnej wypłacie łóżeczka ale mąż mówi, że jeszcze za wcześnie. Ja dzisiaj dostanę zestaw start butelek, pieluchy tetrowe i flanelowe, ręczniczek z kapturkiem i parę ubranek, które jeszcze zamówiłam, a jutro powinien przyjść fotelik samochodowy :p

pewnie macie rację, ze każda w innym momencie poczuje to że nosi w sobie dzidziusia, bo fakt ze na razie niby wie mze w ciąży jestem ale jakoś to jest takie nie realne :-), mmoże jak usłysze bicie serca to tak na 100% uwierzę , bardzo bym już chciał ,
ma-gda: a jakie macie imię ?? A c odo pracy to zapytam czy da swoją i jak sie zgodzi to napiszesz mi adres email to ci wysle
Ja też uwielbiam chodzić na obcasach, w płaskich to chodzę tylko w japonkach
no i tez w tamtym roku zakupiłam szałowe kozaki na super obcasie, ale w tym roku sobie odpoczną, bo to nawet niebezpiecznie chodzic w obcasach w ciąży .

reklama
Do góry