• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Starania po raz pierwszy :)

jak bedziesz gotowa to wroc sama oststnio mialam odpoczynek od forum i dobrze mi to zrobiło

kurcze za 3 tyg czeka mnie remont masakra juz jak pomysle mam dosc najchetniej to bym sie z tad wyprowadzila bo tylko wkldamy tu kase a tak to nie jest nasze zal normalnie

reklama
Ale to jeszcze półtorej miesiąca, a mam kilka sygnałów już świadczących o zbliżającym się porodzie! My nawet pokoju nie mamy zrobionego dla małego!

Ael ty będziesz szykować pokoik? ja sobie nie wyobrażam małego dać do innego pokoju... No jak będzie miał z rok... to wtedy tak, ale nie noworodka...

Mnie się Kornelka strasznie podoba :-))) ale to też zależy jakie nosić będzie nazwisko :-) bo czasami brzmi.. śmiesznie :-)

Aaaa to mój typ dla dziewczynki!! Piękne imię... ale cholera mój za nic nie daje sie przekonać... dlatego w razie dziewczynki imię będzie Kinga.

U mnie Matyld, Łucja, Antonina
Kornel, Konrad (to zalezy co się koleżance urodzi ;-))

Haha Konradek to będzie u mnie!! O ile mu jajka nie odpadną! :-D i nie stanie się dziewczynką!

dziurko : wczoraj mojemu opowiadałam o twoich blixniakach, i że długo się staraliście i tak nam sięfajnie gadało ze i ogólnie dopiero tak na powaznie docenilismy jakie to szczęście, że nam się tak szybko udało i że już nie mozemy sie doczekać kiedy maluch przyjdzie na świat :-)

fifcia: coś tam wczoraj o jedzeniu p[isałas ,a lubisz makaron z brokułem, ??? bo tego , wiem juz ze czosnku nie l;ubisz to może być sosik najogurcie natu, np koperkowy lub jakies inne zioła, ja to danie uwielbiam, a zeby było bardziej syte to moze byc pierś z kurczaka, szybkie wychodzi dużo, smakuje na ciepło i na zimno.

Brokuły... a ja wiem... wiesz co? Ja przed ciąża nie była w ogóle wybredna... wszystko jadłam... a w ciąży nie tyle mam zachcianki co mało rzeczy mi smakuje... Sos czosnkowy kiedyś uwielbiałam... teraz be... brokuły, kalafior były super... teraz be... Zapiekanki, pizza, swoje hamburgery Mmmm pycha... a teraz feeeeeee :-(

Tak Fifka, my damy małego do osobnego pokoju, mieszkanko i tak małe więc spokojnie. A nie damy do nas, bo tatuś mi się nie wyśpi, a że pracuje fizycznie to wolę by się wyspał, aniżeli jego skupienie było do dupy i nie daj Boże coś by mu się stało. Mały z resztą i tak w ciągu dnia jak nie będzie spał to będzie ze mną siedział.
Poza tym, po ustawieniu mebli u nas w pokoju to my nie będziemy mieli gdzie wstawić łóżeczka.

Witajcie, odczytałam się w końcu. I coraz bardziej mi chodzi po głowie założenie wątku wystarane po raz pierwszy, czy coś, w sensie dla tych z nas z tego forum, bo naprawdę czasem coś umknie i potem wychodzą przykre rzeczy. Jak dziś z Neciuszką. Nie pomyśl sobie, że to przez Ciebie, czy coś, ale już nie raz tak było, a na pewno bolą nawet suwaki... Ten wątek jako wspierający normalnie, a tamten na ploty imionowo, wózkowo, ubraniowe itp

fifka : przygotowałam dla ciebie listę potencjalnych potraw :-) musisz coś jeść:
1. makaron z serem i śmietana - łatwizna
2. naleśniki nadziewane piersią z kurczaka i pieczarkami, polane ketchupem lub innym sosem
3. kasza gryczana (ja kiedyś nie jadałm ale ze względu na walory odzywcze zmuszam się)z mięsnym lub pieczarkowym sosem
4. pierogi róznego rodzaju
5. zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
6. zapiekana przekładana: ryż, pierś, marchewka tarta, cebulka, pierś ,ryż opcjonalnie piecarki
7. ryż zapiekany z jabłkami polany smietanką
8. placki ziemniaczane ze smietaną lub z sosem mięsnym jako placek po cygańsku
9. na kolację kluski lane na mleku na słono - dla mnie w ciązy to strzał w dziesiątkę
10. ryba po grecku
11. ryba normalnie smazona z jaką słatka , mi smakuję z marchewki i selera ze słoika z odrobiną jabłka i jogurtu natur plus sok z cytryny ale ja wolę ocet
12. zupy: pieczrkowa, pomidorowa, ogórkowa, zupa gulaszowa- pyszna (pyszna, pożywna), rosł z kluseczkami lanymi, zupa z warzyw, smiatanowa z ziemniaczkami i koperkiem
13. chleb maczany w jaajku i smażony
14. pyzy
15.knedle ze sliwkami
16. ryż z warzywami i mięskiem
17. róznego rodzaju sałatki : z makaronem i kurczakiem , warzywna, z piersią i ananasem, z tuńczykiem, z makaronem totelini, itp
18. lazania,
19. łazanki
20. kotlety sojowe (my od pewnego czasu często jadamy )
21. udka pieczone albo żeberka zapiekane
22. upiecz kawał jakiegoś miecha i będziesz miała do podgrzania na obiad i na kanapki
23. ostatecznie frytki ze smietaną lub do obiadu z czymkolwiek
24. jak nie masz pomysłów, to polecam stronkę http://www.kwestiasmaku.com/ dziewczyna ktora prowadzi strone ma bardzo dużo pomyslów, pare wypróbowałam, głownie ciasta ale dania wyglądają apetycznie i sa smaczne

Ostatnia edycja:
dziurko gratuluję z calego serca podwójnego szczęścia
mineralna opamietaj się,dziecko czuje czy jest kochane, jeśli nie dostanie milości od was będzie szukalo iej u innych i wiem co pisze mam bratanicę, która bardziej lgnie do babki, cioci niż matki bo wie, że jest mniej kochana przez rodziców od brata

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry