fifka : przygotowałam dla ciebie listę potencjalnych potraw :-) musisz coś jeść:
1. makaron z serem i śmietana - łatwizna
2. naleśniki nadziewane piersią z kurczaka i pieczarkami, polane ketchupem lub innym sosem
3. kasza gryczana (ja kiedyś nie jadałm ale ze względu na walory odzywcze zmuszam się)z mięsnym lub pieczarkowym sosem
4. pierogi róznego rodzaju
5. zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
6. zapiekana przekładana: ryż, pierś, marchewka tarta, cebulka, pierś ,ryż opcjonalnie piecarki
7. ryż zapiekany z jabłkami polany smietanką
8. placki ziemniaczane ze smietaną lub z sosem mięsnym jako placek po cygańsku
9. na kolację kluski lane na mleku na słono - dla mnie w ciązy to strzał w dziesiątkę
10. ryba po grecku
11. ryba normalnie smazona z jaką słatka , mi smakuję z marchewki i selera ze słoika z odrobiną jabłka i jogurtu natur plus sok z cytryny ale ja wolę ocet
12. zupy: pieczrkowa, pomidorowa, ogórkowa, zupa gulaszowa- pyszna (pyszna, pożywna), rosł z kluseczkami lanymi, zupa z warzyw, smiatanowa z ziemniaczkami i koperkiem
13. chleb maczany w jaajku i smażony
14. pyzy
15.knedle ze sliwkami
16. ryż z warzywami i mięskiem
17. róznego rodzaju sałatki : z makaronem i kurczakiem , warzywna, z piersią i ananasem, z tuńczykiem, z makaronem totelini, itp
18. lazania,
19. łazanki
20. kotlety sojowe (my od pewnego czasu często jadamy )
21. udka pieczone albo żeberka zapiekane
22. upiecz kawał jakiegoś miecha i będziesz miała do podgrzania na obiad i na kanapki
23. ostatecznie frytki ze smietaną lub do obiadu z czymkolwiek
24. jak nie masz pomysłów, to polecam stronkę
http://www.kwestiasmaku.com/ dziewczyna ktora prowadzi strone ma bardzo dużo pomyslów, pare wypróbowałam, głownie ciasta ale dania wyglądają apetycznie i sa smaczne