• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
No wygląda na to że jednak kupią, bo to przysłał ich gość co mieszka 100 km od nas a oni 30 km. Mąż podał ostateczną cenę stwierdzili żeby tylko olej uzupełnił i może być ale będę się cieszyć jak zadzwoni ten co płacił będzie.

Madziulku ja to nie wiem bo jeszcze @ nie dostałam czekam narazie, a wygląda na to że mam drugą owulację na dodatek.

no to Neciuszka do dzieła.. Małza do wyrka i dzialajcie... Nawet jak jej nie bedzie to przeciez nie zaszkodzi.... Trzymam &&&&& Mnie od kilku dni niedobrze a 2 dni temu kilka razy wymiotowałam i nie wiem od czego.... Mój to juz mi o ciazy gada a ja wiem ze to nie możliwe:-( Moze jakies grypsko mnie wzielo....

Madziulku mnie ciągle niedobrze było na dupku ale teraz wporządku. Nie wiem czy napewno jest ale i tak mieliśmy kilka dni przerwy więc dla własnej przyjemności :-D tak więc żegnam to jutrzejszego wieczora bo mnie cały dzień nie będzie. kolorowych snów kobietki :)

Dobrze ze ja nie musialam go uswiadamiac bo sam mi to zaproponował... A ginka u ktorej bylam przed nim to mowila ze leczenie mojego kilkumiesicznego zaniku @ bedzie trwalo kilka mies a ten dal mi dupka i po 4 dniach od odstawienia @ przyszła więc teraz możemy w końcu powiedzieć że sie staramy:-)

reklama
cześc dziewczynki, nadrobiłam Was :)
Ael poradź jakieś ciasto, może tę tartę jabłkową, którą ostatnio robiłaś? bo mam dużo świeżych jabłuszek
ja dziś miałam wizytę u gina, anemia się cofnęła i przytyłam 5 kg od początku ciąży :szok: teraz w ramach diety idę zjeść naleśniczki z serem :-)
i wiecie co się okazało, że przeszłam kiedyś infekcję cytomegalowirusem, hmm, miano mam IgG mam 22, którą z Was też tak miała?

Chwila odpoczynku od prasowania, ale zła jestem bo teść głupi, potraktował dwa żelazka w domu druciakiem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Doniu pisałam ostatnio Atankowi przepis, zaraz znajdę...o proszę znalazłam :-D

Przepis na tartę:
Ciasto: 1 i 1/4 szklanka mąki pszennej, 125 gr zimnego masła (pokrojone w kostkę), 3 łyżki zimnej/lodowatej wody, 2 łyżki cukru, szczypta soli. (Ilość ciasta na ok 30 cm średnicy formę)
Nadzienie: 4-8 jabłek, 6 łyżek cukru, 1/3 łyżeczki cynamonu, 1 łyżka mąki, 2 łyżki rozpuszczonego masła.

Przygotowanie: Mąkę pomieszać z cukrem i solą, dodać masło, wodę, połączyć wyrobić. Ciasto uformować w kulkę, zawinąć w folię i schłodzić przez godzinę w lodówce.
Jabłka obrać, pokroić w plastry, posypać 4 łyżkami cukru z cynamonem.
Pozostałe 2 łyżki wymieszać z mąką.
Schłodzone ciasto rozwałkować, najlepiej na papierze do pieczenia, bo wtedy ciasto się nie rozwala i łatwiej przenieść do formy. Rozwałkowane ciasto przenieść do formy, posypać ciasto mieszanką cukru z mąką, zostawić ok 5 cm pustego brzegu do zawinięcia. Spód nakłuć widelcem.
Wyłożyć jabłka, zalać roztopionym masłem, zawinąć brzegi do środka, może być byle jak nawet.
Piec w 200 stopniach przez ok 40 min, aż do zrumienienia się ciasta.

Ja dodałam jeszcze pokruszoną czekoladę mleczną, także prócz sosu który zrobił się z soku z jabłek, cukru i masła doszła czekolada. Jeśli nie chcecie by było słodko, po wyłożeniu jabłek, skropcie owoce sokiem z cytryny.
Włalaa!
biggrin.gif

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry