• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Tak to jest jakaś kampania. Nie wiem dokładnie jaka bo nie zostało napisane... ale mnie bardzo poruszyło!

Aj aparat gdzieś posiałam... a też chciałam zdjęcie swojego brzuszka zrobić :-(

Ostatnia edycja:
Magdalena są są... na mnie słowo aborcja działa jak płachta na byka... A ten tekst pięknie odwzorowuje to co myślę...

Ale nie rozmawiajmy o takich złych rzeczach, na świecie dzieją się straszne rzeczy a my nic z tym nie zrobimy... najważniejsze ze nasze dzieci będą miały dobre życie z kochającymi rodzicami!

Hm... ja nie mam pomysłu... dzisiaj na kolacje zrobiłam Szubę (śledź pod pierzynką) Czyli taką sałatkę układaną warstwa po warstwie ze śledzia i warzyw z majonezem.

Mniam, fajnie brzmi ta szuba :-)

A ja się buntuje od dziś i nic nie gotuje :-p mój małż ma zmianę od południa więc jak czekam co dziennie na niego z obiadem do godziny 22.30 a on zjada i siada do komputera od razu, tak jakby mnie nie było więc idę spać i proszę go żeby tylko pozmywał po sobie, ale niestety rano wstaję i ja zmywam... także dzisiaj się wkurzyłam i powiedziałam, że nie ma obiadów więc problem zmywania z głowy

Ostatnia edycja:
a aj nie miałam jeszcze takiego badania, czy to lekarz sam zleca i czy wszystkim czy trzeba się upominać ????

to badanie robi się pomiędzy 24-28 tc, niestety czeka mnie w przyszłym tygodniu :-(

Lamia ja cały czas biorę Falvit Mama i tu chyba nie ma podziału na trymestry

ja też biorę Falvit mama i wszystko mi się w nich podoba, przede wszystkim mają umiarkowany skład, nie są naszpikowane 200% zapotrzebowania witamin, no i cena też jest kusząca :tak:

mi powiedzieli ze mi zaloza i mam isc do domku a na nastepny dzien przyjsc zdjac i ze we wtorek wyniki bo sie pytalam czy mam pizamke przygotowac a ona mowi ze nie no ja do pracy nie ide z holterem ide do ginka potem bo mam go podrodze ;-) tego na nfz co robi usg;-) zbuntowałam sie i powiedziałam ze mam holtera i dostane wypis z szpitala wiec nie przyjde do pracy ;-)wiec jeszcze dzis i w piatek i wolne ;-)do poniedzialku ;-)

Atan jak Ci założą holtera to musisz wykonywać wszystkie czynności takie jak podczas każdego dnia, muszą Ci zmierzyć czynnośc serca podczas wysiłku i odpoczynku. Oczywiście nie mozna się forsować ponad normę, ale mojemu męzowi to nawet zalecali żeby po schodach podchodził. Najważniejsze to sprawdzić czy serce sobie "radzi" ze zmianami trybu dnia, więc nie oszczędzaj się a badanie będzia bardziej wiarygodne

Hej Kobietki :)

ja chora w domu siedze mam zwolneinie do 28 wiec chociaz tyle :) W pon byliśmy na USG i okazało się ze bedzie chłopak ;) jakos nie moge uwierzyc w to - wiadomo ciaza juz oswojona ale teraz taki kolejny szok i jeszcze sie nie przeyzyczailam do mysli ze moje dziecko bedzie mnie obsikiwac podczas przewijania hihi :) ale pozytywne jest to ze jak tylko dowiedzilalam sie ze chlopak to KAcepr mi do glowy wpadlo... moze juz tak zostanie zobaczymy

he he gratuluję chłopaczka, choć mam wrażenie, że jesteś zaskoczona :-D ja byłam zaskoczona w "drugą stronę", miałam przeczucia na chłopca

witam. widzę ze rozmowa o imionach, to się pochwalę że jak naszej Niuni w ciągu najbliższych dni nic między nogami nie wyrośnie to będzie Liliana ;)

Ewika fajnie Cię "widzieć", myślałam, że juz jesteś rozpakowana. Pisz jak się czujesz i jakie masz symptomy przepowaidające. Trzymam kciuki :-)

reklama
To jest tak:

Na sam dół kroimy śledzia w kosteczkę z cebulką, później trzemy bądź kroimy gotowane ziemniaczki smarujemy majonezem, trzemy bądź kroimy gotowaną marchewkę i znów przekładamy cienką warstwą majonezu, później trzemy buraki i znów przekładamy majonezem. Na konie trzemy jajko na drobno i znów przekładamy majonezem. Z półmiska nakładamy sobie na talerz sięgając łyżką po wszystkie warstwy.

W uproszczeniu śledź z cebulką - ziemniaki - majonez - marchewka - majonez - buraki - majonez - jajko - majonez.

Ja takie coś uwielbiam!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry