• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
kazali wziasc wymaz na czystosc, hbs, karte ciazy i grupe krwi i nic wiecej . juz mi cisnienie podniósł nie dość że zapłaciłam to jeszcze pretensje a kto ustalił ze dzis ma byc poród farmakologicznie robiony że dlaczego nie moge jutro przyjechac tylko dziś ;/

kazali wziasc wymaz na czystosc, hbs, karte ciazy i grupe krwi i nic wiecej . juz mi cisnienie podniósł nie dość że zapłaciłam to jeszcze pretensje a kto ustalił ze dzis ma byc poród farmakologicznie robiony że dlaczego nie moge jutro przyjechac tylko dziś ;/

Swojego olej. Powiedz mu, że i tak u was zwlekają bo lekarze zazwyczaj 7 dni po terminie czekają, u Ciebie i tak długo czekają. A jak dalej będzie się pluł to spytaj się czy dla niego ważniejsza jest zabawa sylwestrowa czy córka? Poród wywołany farmakologicznie nie następuję po godzinie od podania leków, to trochę jednak trwa, bo lekami zmusza się organizm do porodu a to niestety jest dłuższy proces niż wywołany siłami natury.

Ael niekoniecznie z tym porodem to tak jest... moja bratowa miała wywoływany poród... o 8 rano podali jej kroplówkę, o 10 miała już takie dosyć bolesne skurcze a o 12.30 mała już była na świecie...

Prosze mnie tu nie straszyć dłuższym porodem bo ja też mam mieć wywoływany :-p

Mój lekarz prowadzacy ciąze nie wie ze bede rodzic gdzie indziej niz w szpitalu wojewódzkim na wiycie dal mi na 30 skierwoanie i powiedział że jak 31 nic sie nie wydarzy to z 31/1 beda mi wywoływac wiec dzis przed chwila dzwonił mój do tej kliniki gdzie bede robic i głupie pretensje itp sprawy tak jak wyżej pisałam.

ten dyrektor jest anastazjologiem ale przy każdym porodzie jest pozatym on lubi dawac znieczulenie przy porodzie którego ja nie chce.

Madziu z reguły takie porody trwają dłużej, jest to jednak ingerencja w organizm. Się nie bój, a nóż widelec akcja Ci się rozkręci prędzej :-D

Kocica jak Twój gin prowadzący dał takie skierowanie, to niestety ale lekarze z kliniką muszą je respektować, bo każda chwila zwłoki w Twoim przypadku może działać na niekorzyść dziecka. A jak dyrektor ma takie pretensje to mój sobie zatrudnić drugiego anestezjologa albo innego dać do Ciebie a nie się teraz rzucać. Doprawdy nie dość, że dostaje pieniądze za to, że Ty będziesz tam rodzić to jeszcze waść pan ma pretensje.

reklama
Ael Magda moja mama z moim bratem miała wywoływany poród 2 38 tygodniu bo krwotoku dostała. Nic nie było przygotowane w środku a 3-4 godziny po podaniu kroplówki urodziła! więc to naprawdę nie reguła... z kolei koleżance wywoływali to 14 godzin rodziła :-p

Jednak przyjdą do nas sąsiedzi więc nie będziemy siedzieć sami. Ale kurcze jakoś wcale się nie cieszę... już uprzedziłam mojego że ma nie pić nawet łyka... bo teściowie będą pić i nikt z prowadzących nie będzie trzeźwy. A ja naprawdę mam jakieś dziwne przeczucia i coraz bardziej zaczynam się denerwować :baffled: nie wiem skąd to głupie uczucie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry