reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

A ja mam klopsiki w ciemnym sosie z kaszą :-D Już chyba 4 dzień jem to samo tak mi smakuję ;-) Mąż już dwa razy gotował te klopsy :-p

A ciacho będe dzisiaj miała bo gości... ale co z tego jak mi nie można... :zawstydzona/y:

reklama
melduje ze nie wytrzymalam i omalo co by lozko bylo zazygane dobrze ze nie mialam nic w zoladku oprucz wody.. boze okropne jak z poczatku ciazy samo polecialo... ahh i jak tu pospac.. mowicie ze wymioty to na porod no tego jakos nie slyszala jedynie o wypruznianiu... ale jedynie wczoraj 3 kupki ale nie rozwolnienie.. wiec zobaczymy plecy bola brzuszek boli a ktos pytal o skuurcze jedne slabsze drugie mocniejsze a brzuszek napiety caly czas a skurcz dodatkowo promieniuje mi na plecy ..i wtedy mnie plecy bola.. jak sie uda to dalej bede spac.. jak cos to nAPISZE;-)

LAMIAV wow slodziasty brzuszek;-*

oolcia powodzenia na nowej drodze zycia zeby ten dzien był najwspanialszym dniem twego zycia ;-) i zwiastowal wspaniale dni w małżeństwie:-)

Ostatnia edycja:
Lamia brzusio cudny!
I nie chce słyszeć, że Ty gruba niezgrabna bo inaczej dostaniesz takie lanie, że nie siądziesz na tyłku przez tydzień i wyślę Cię do okulisty co by Ci wzrok poprawił! Babo jesteś cudna i tyle!

Dzień doberek! Dziś się w miarę jako tako wyspałam. Młody chyba miał wyrzuty sumienia i zaraz po karmieniu szybciutko zasypiał i bez jęknięcia dał się odłożyć do łóżeczka :-)

A ja wpadam, żeby się zapytać doświadczonych (Fifka między innymi kiedyś coś wspominała). Co używacie do noska jeśli chodzi o formę płynną?? Sól fizjologiczną w jakimś sprayu czy wodę morska bo jest już od 2 tygodnia życia. Kurcze Bartuś ma okropny katarek i utrudnia mu oddychanie a nie chce co dziennie ciągnąć mu aspiratorem żeby nie podrażnić bo dziś znów wyciągłam z obu dziurek zielone korki... :/ nie wiem właściwie od czego może mieć ten katar, bo nie jest ani przegrzewany ani wychładzany :/

hej magdalenko ja slyszalam o soli morskiej i sama jej uzywam ;-)
dobijcie mnie ..niemam sily..

Madziu czemu nie napisałaś do mnie smsa?

Ja używam wody morskiej oraz Euphorbium, gdy katarek mocniejszy to Acatar baby. Psikam, po kilku minutach wyciągam aspiratorem.
A czemu ma katar, nie musi mieć od przegrzania czy wychłodzenia. Najczęściej dzieci zimą katar mają z powodu suchego powietrza w domu. Wychodzi się na spacer i od razu wszystko w nosku się upłynnia stąd po powrocie zaciąganie i kichanie.

Żabo nie dobijemy Cię bo kto tu będzie nas pocieszał, co?
Nie ma tak łatwo, każda co urodziła się męczyła i teraz żyjemy, głowa do góry, jesteś już bliżej niż dalej :-)

Atanku a co się dzieje???

A ja chciałam powiedzieć wszystkim zainteresowanym, że w RESERVED są mega wyprzedaże i wszystkie ich buciki poprzeceniane na 29 zł :szok: ja właśnie kupiłam sobie takie botki do kostki na obcasie i napaliłam się jeszcze na szpile ale niestety nie było mojego ogromnego rozmiaru :-( także jakby ktoś szukał butów to śmieszne ceny:szok: te botki, które kupiłam przed przeceną kosztowały 179zł :eek:

Aelku bo mi się skończyła kasa na koncie :zawstydzona/y: przed chwilą wysłałam do Ciebie ostatniego sms;a :-p a na spacerek planuję jutro iść :-) dziś jeszcze ostatni raz poweranduję małego! Tak się cieszę, że szkoda gadać!! Mam nadzieję, tylko, że nie spadnie temp do -15, albo nie będzie wichur i zamieci śnieżnych (bo ja mam takie właśnie szczęście więc wszystko możliwe :-p)

Ostatnia edycja:
Madziu na spacer jak pielęgniarka z mojej przychodni mówiła, można wyjść nawet przy -20 stopniach na maks 15 minut. Teraz idzie do nas ocieplenie i ma robić się już cieplej. Wiatru też raczej nie będzie dużego. Poza tym w schowanym wózku dziecko wiatru nie odczuje.
U nas teraz 5 stopni na plusie, ale nie wyjdę bo po pierwsze jest taka ciapa na dworze, że ciężko byłoby wózkiem jeździć a druga sprawa, musiałabym ściągać sąsiadkę by posiedziała mi chwilę z małym gdy ja bym wózek znosiła, a teraz nie bardzo mogę bo sąsiad jej ojciec z wylewem trafił w tygodniu do szpitala więc doopa. Mogłabym z Pawłem w niedzielę wyjść, ale będą moi rodzice zapewne i posprzątać trzeba.

A co do kataru zamocz ręcznik w wodzie, nie wykręcaj mocno i zawieś na kaloryferze w pokoju gdzie jest mały.

reklama
magdalenko no wiec bbol plecow brzuszka i wymioty i nie wyspana i skaczace cisnienie powodujace bol glowy.. ogolnie to wszystko po wczorajszych skurczach ael mi wrozy ze urodze... a ja niewiem ale jak juz sie cos dzieje to niech sie dzieje a nie ze o 3 rano koniec... a do tego patrzec na jedzenie nie moge..
ide po skibke chleba by miec cos na zoladku i sie przespac jesli sie uda a jak nie to popatrze w tv.. dam znac jak cos ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry