• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fifka, nie pisz tak bo cie laski zjedza ;P tempka liczy sie tylko mierzona rano o stalej porze gdy plasko w lozku lezysz!! Po min 5-6h odpoczynku! A to, ze ty tylko do kompa wstalas czy siku poszlas zrobic to niestety, temperatura w ciagu dnia sie nie sugeruj nawet! Ona sie nam waha sto razy, wiec to akurat nic nie znaczy.

Ty mierzysz temp caly cykl? Wykres masz? Moze wklej, my tu ekspertki mamy Lilou, Amalfi i dr Dotke, one moze Ci pomoga cos wiecej :)

jak juz masz po terminie @ to powinno wyjsc z kazdym siuskow :) byle nie jakos strasznie rozrzedzonych wczesniej 2l wody :) zatestuj!
& & &

Ostatnia edycja:
reklama
Fifka to czekaj juz dzielne do jutra i rób test z samego rana!
BC wczoraj nie zapytałam, masz jakas kolejna wizyte zaplanowana, zeby sprawdzic czy wszystko ok?

Tylko jak ja leżę to zasypiam! I otwieram buzię :-( muszę wstać żeby termometr trzymać prawidłowo. Poza tym mierze temperature dwa razy dziennie, zaraz po spaniu i po pracy i te tempki różnią się z reguły od siebie o 0,1/0,2 stopnia. Zresztą mniejsza o temperaturę. Na razie na @ będę czekać.

Mierzę od końca krwawienia, ale wykresu nie robię. Przy owulacji mam skok nawet do 0.8 stopnia więc nie da sie takiej zmiany przeoczyć. Poza tym mam tak idealną temperaturę przez regularny tryb życia, ze z dnia na dzień waha się maksymalnie do 0.2stopnia.

Ostatnia edycja:
Mam zaplanowana na 28 lutego. Wogole mam metlik w glowie wiecie. Bo ten lekarz kompetentny nie powiem, opinie na necie super, klinika prywatna w zamian za wizyty porod za darmo w super warunkach podobno, ale wizyta prosze panstwa 200zl.
Na 28 lutego zapisalam sie na NFZ nie znam lekarza opinie na necia ma dobre, ogolnie mam ciezki orzech do zgryzienia nie powiem. Ja mam problemy z kregoslupem, kazdy ortopeda mowil ze nie ma mowy o naturalnym porodzie, a ten gin mi wczoraj mowi ze to on jest od porodu i ze bede rodzic naturalnie, a ja sie boje ze moge zaszkodzic mojemu dziecku przez takie cos. No nic poki co do poroduy daleko nie martwie sie, ale chce miec dobra opieke i wsparcie. Stad czekam do 28.02 i mysle ze podejme decyzje. Ogolnie to kazdy mi poleca ze znajomych innego lekarza, kazdy co innego mowi.

Teraz znalazlam taka strone rodzic po ludzku i widze ze w Katowicach niedawno odnowili taki Szpital jakiegos zakonu i widze ze mozna rodzic z mezem, ze dostaje sie za darmo znieczulenie, ze za darmo jednoosobowa sala, ze w przypadku cesarki maz moze byc obok... Powiem Wam spodobalo mi sie to..

No nic czekam do konca miesiaca, moze sie okaze ze ten lekarz na NFZ bedzie mily i dobry i nie bede musiala wydawac tyle kasy.

BigChild w takim razie trzymamy kciuki! Ja mam złe wspomnienia z lekarzami z NFZu ale to też są ludzie więc pewnie zależy od tego na kogo się trafi. A teraz musisz uzbroić się w cierpliwość!

BC pojdziesz, porównasz, zobaczysz...Ogolenie to prywatny niestety nie gwarantuje lepszej opieki, ja mam akurat słabe doświadczenia z panstwowej służby zdrowia, ale znam przypadki bardzo dobrych prowadzących, to wszystko zależy. Osobiście co chwile zminiałam lekarzy, jeden to mnie tylko hormonami waszerował i sama musiałam prosic zeby mnie zbadał, masakara... a za wizyte 100zł...teraz byłam u bardzo fajnego, delikatny spokojny, od razu miałam wyniki cytologii do tego usg i za wizyte 160zł wiec nie jest zle, przynajmniej jak na nasze trójmiejskie warunki.
A co do porodu, to pewnie wyjdzie w trakcie ciązy, może powinnas miec jakies konkrente badania, tak czy inaczej lekarze teraz nie lubią ryzykować, wiec jak tylko bedzie podejrzenie jakis komplikacji podczas porodu naturalnego na pewno wysla Cie na cesarke, nic sie nie martw:)

Big nie martw się na zapas :-) zobaczysz co Ci powie lekarz z NFZ :-) ja niestety nie polecę Ci żadnego lekarza.. mimo iż w tym samym województwie mieszkamy a nawet miasto w miasto :-D

Biggie!!!
Nie narzekaj!!!! Gdzie ty sie porodem martwisz, no ja pieprze!!

U mnie kolezanka rodzila pierwszego synka w Rodzic po Ludzku i z drugim juz nie poszla.. Powiedziala ze za zadne skarby swiata. Opowiadalam wam chyba, co jej synek byl ogromny, 5kg chyba? I rodzila naturalnie, a rodzic po ludzku znaczy bez znieczulenia.. Nic jej nie dali.

Fifka, ta druga tempka w ciagu dnia nie ma co sie sugerowac. A Ty na kiedy termin @ masz? Mi sie wydawalo ze ty juz po terminie :)

Jaga! ja nie narzekam, tylko wszedzie pisze ze mam sobie wybrac lekarza prowadzacego i stad wiesz mam metlik. Ot co.
Poki co teraz te 3 tygodnie musze czekac cierpliwie i sie okaze czy jest dobrze wszystko.. Nie tylko wy na mnie ryczycie ze taka pesymistka jestem, maz to juz ma mnie dosc bo ja non stop gdybam a moze cos bedzie nie tak, a moze lekarz mi czegos nie powiedzial, a moze to ze powiedzial ze teraz jest najbardziej niebezpiecnzy okres to mi cos sugerowal... WCzoraj byl wsciekly ze tak mysle i wypowiadam to na glos.

reklama
czesc dziewczynki jesli chodzi o gienia to ja w polsce mam kochanego mimo ze ma troche na karku... ale sympatyczny nie zdziera a kobiety w ciazy do niego biegaja jak szalone. nie faszeruje tabletami jak nie musi woli ziolka doradzic moje dwie kumpele do niego chodzily i zadowolone na maksa nie raz nawet na porody go zabieraly. a jedna z jego udzialem urodzila 2 dzieci... za cytologie i usg i ogolna wizyte odemnie wial 80zl wiec jak za darmo.tylko fakt mialam byc na 21 30 w gabinecie a wchodzilam o 23 ale duzo pan z brzuszkami bylo wiec wybaczylam mu to... moja siorka rodzila na polnej i byla zadowolona z opieki i wogole a cesarke miala ladnie ja z szyli i nic nie widac.. ale BC- napewno bedzie dobrze i urodzisz naturalnie:-):tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry