• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Kochane jestem już 4 dni po skończonej @ a dzisiaj dostałam dziwnego plamienie... takie coś krwisto - brązowe... Nigdy czegoś takiego nie miałam... jutro idę do P. ginekolog to zobaczę co mi powie...

[h=6]My już po wizycie u pediatry, mała waży 5280 i ma 58,5 centymatra :) obówłówki 39,5. Wszystko ok i dostała dwie dawki szczepionek w udo i jedną do picia, na jakieś 6 chorób , na pneumokoki i rotawirusy, a te 6 chorób to zaraz sprawdzę w karnecie bo nie wiem ale już sie boję dzisiejszego wieczora...[/h]

natkusia: mi gin mówił ,ze można baaaaaaaaaardzo dużo magnezu i żebym sie nie bała że przesadzę, ale jak jest parę dni biegunka to moze byc oznaka ze sie ma za dużo magnzu w sobie, także dawkuj sobie bez obaw magnez. A nawet ostatnio mi znajoma mówiła,że u dzieci jak są kolki to może być też spowodowane niedoborem magnezu wiec mamy karmiące tez powinny przyjmować.

iwasek: piękny twój synio, zadowolony, rośnie jak szalony :-)

neciuszka: no już ci pisałam ze super ciuszki szczególnie buciki, no i ty cudnie wyglądasz -buzki

gocha: mi na mdłości pomagał, kisiel, gotowane ziemniaki i biały ser, może i tbie coś z tego pomoże , no i najlepiej to leżeć i nic nie robić :sorry:

a ja wstawiłma zapiekankę z ziemników ,boczku z sosem beszamelowym i serem żółtym do piekarnika, dzisiaj nie jem z parowaru bo nie miałam pomysłu na dwa obiady, wiec zjem razem z męzem to samo

Wałki mam na głowie ,trzeba zdjąć piżamę i się ubrać bo do szkoły rodzenia jedziemy wiec mam powód żeby sie doprowadzić do ładu

Ostatnia edycja:
Iwasku ależ ten twój Igorek to przystojniak! :-D Ale mamusia też niczego sobie więc widać po kim urok odziedziczył :-)

I współczuję przebojów z becikowym... u nas to akurat błyskawicznie poszło, już mamy decyzje i na dniach będą pieniążki na koncie!

Natka ślicznie wyglądasz, ciąża ci służy! I pościelki bardzo ładne! Ja też na początku nad nimi się zastanawiałam ale wybór w końcu padł na paseczki :-)

Kwiatuszku ja wierzę że jutro będziesz miała na teście dwie tłuste kreseczki!! :-) Jakieś takie mam przeczucia!

Sleepy widziałam ten filmik! Mały wymiata! Mój brat powiedział ze Konrada tak wyćwiczy :-p

Ael święte słowa! Ja mam już powyżej dziurek w nosie tych stwierdzeń co powinnam a czego nie przy dziecku....

Gocha współczuję tych dolegliwości... to niestety te gorsze atrakcję ciąży... ja teraz boję się jak nie wiem tego samopoczucia przy drugim dziecku... :no:

Natkusia a ty jak tam sie czujesz? Bez atrakcji? :-D

K&M tak myślałam ze ta cesarka to przez pozycję maluszka twojego. :-) Jak sobie radzicie powiedz? Poród SN nie jest taki straszny :tak: Ja dobrze wspominam!

Donia u mnie Konrad nie odchorowywał nic wiec spokojnie, moze nie będzie źle :tak:

U nas mieszkanko posprzątane! Mąż właśnie obiad robi a Konrad leży grzecznie w łóżeczku i ogląda grającą karuzelę :tak: Wczoraj dał nam popalić jak nie wiem, a dzisiaj chyba próbuje nam zrekompensować ten dzień :-D złoty dzieciak... w dziń bywa różnie, ale noce przesypia zawsze!

Heh a włśanie przyszło z sądy oświadczenie że mój M ma do zapłacenia 860zł grzywny za ten wypadek z listopada... Ależ mi ciśnienie skoczyło na myśl ze to trzeba zapłacić a ten [CENZURA] 4 tysiące na komputer wydał...

Doniu to ładnie przybiera malutka:)
Neciuszku ślicznie wyglądasz:) Ubranka przesłodkie. Uwielbiam małe ciuszki a te butki...rewelacyjne:-)

Sun może jakies leki brałaś i się oczyszcza.

Fifciu dziękuję bardzo:-) W sumie ta grzywna nie taka wysoka ale jak macie tyle wydatków to i tak obciąży budżet :baffled: a p[rzy małym dziecku niestety kasa się szybciutko ulatnia.

Podziwiam moją siostrę. Ma dwoje dzieci i planuje trzecie:szok:. Finanowo stoja na średnim poziomie,czasem marudka że im brakuje a co dopiero 3 brzdąc? . No ale trzymam kciuki:)

Ostatnia edycja:
fifka: wiem że cięzko ale sie odpręż, w końcu pogodziliście się, musisz głęboko odetchnąć i zagryźć zęby i jakoś to strawić, życze żebyś dała radę, choć wiem ze bedzie ciezko

donia
: no to super że Amelcia zdrowo się roziwja i ładnie rośnie oby tak dalej

O masz Lamia umknął i Twój post;-) Bardzo dziękujemy:-)
Jak byłam w ciąży tez pod koniec jedynie wizja wyjścia gdzieś mobilizowała mnie do ogarnięcia sie troszke :-D Pomykałam w luźnych wygodnych ciuszkach po domu :-)
Kurcze muszę się zabrać za obiad a synus mi tu kłamczuszy że płacze. Wymusza zainteresowanie i najlepiej "weżź mnie na ramię". Ulubiona pozycja:-) Jak leży i nic do niego nie gadam to sam podrywa głośnik i gada namiętnie lub udaje kaszelek. Jak to nie pomaga to udaje że płacze. Tak to smiesznie wyglada że się z Przemkiem śmiejemy zniego:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Damy radę... zaraz zwrot podatków będzie, mój macierzyński... no i w najgorszym wypadku becikowe - choć to ostatnie to na głowie stane a nie dam ruszyć... Tylko wkurza taka myśl ze tyle kasy trzeba wsadzić, a tyle rzeczy można by było kupić...

Iwasku
bo duże rodziny są fajne! Mój brat cioteczny ma 4 małych dzieci... żyją skromnie... ale za to jak wesoło! :-D ja na 4 bym sie nie zdecydowała z obecnymi finansami... ale 2 chce mieć na pewno :tak:

A co manipulowania to mój też udaje czasem że płaczę :-D Komicznie to wygląda jak robi t swoje "Au..." i patrzy czy zareagujemy :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry