• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Claudusia a sio z tymi myślami... ale dokładnie wiem co czujesz ja jestem przykładem ciąży bezobjawowej. Wymiotowałam tylko raz i to raczej coś stało mi na żołądku niż z powodu ciąży, mdłości miałam delikatne i rzadko, pewnie bardziej ze strachu, nie zauważyłam, żeby żyłki mi jakoś bardziej się uwidoczniły, może mamy po prostu grubszą skore na piersiach, sutki też mi nie ściemniały. Macica raz tylko tak mocniej bolała, a tak to tylko jak się zbyt gwałtownie ruszyłam. A z maleństwem wszystko dobrze, jesteśmy po pierwszych badaniach prenatalnych i bobasek zdrowy. Kiedy masz kolejne usg?

Fifka dlatego myślę, że te duże koła też się sprawdzą, zależy mi żeby kółka były równe:)

reklama
Dziekuje Fifka!! Uspokoiłas mnie napewno troszeczke :) bede starała sie myślec pozytywnie ale ja poprostu boje sie kolejnej porażki..

Kolejne usg bede miała gdzies na poczatku kwietnia, jeszcze sie nie umawiałam dlatego że mój S wykupił dodatkowa opieke medyczna z pracy i teraz bede chodzic do medicoveru. A umowa działa od 1 kwietnia wiec pewnie jakos w ten dzien rtam zadzwonie i sie umówię. Bo tam gdzie byłam ostatnio ginka kazała przyjsc 4 kwietnia ale nie bede tam szła skoro tutaj mi mój S zapłacił za leczenie 120zł a tyle samo musiałabym wydac u niej na wizycie + badania. A tutaj mam juz pełna opieke i badania sa nieodpłatne.

Ostatnia edycja:
Natkusia: Ja to durna zrozumiałam że teść miał urodziny! Wszystkiego najlepszego:):*:* A teściem to ty się nie denerwuj bo szkoda michałka. Wiem że łatwo powiedzieć.. :/ tulę na pocieszenie..

Milia: &&&&& i nic więcej nie mówię żeby nie zapeszyć;)

Miq: Bardzo fajny ten wózek! Też mi się baardzo podobały takie z kołami duzymi z przodu. Aż mi przeszło i kupiłam zupełnie inny niż były założenia:) Jeszcze masz czas to sobie na spokojnie wybierzecie

Claudusia: Przestań babo:) ja też nie miałam żadnych objawów(poza urojonymi żylakami które do tej pory nie wyszły;) ) Cały pierwszy trymestr praktycznie żadnych objawów nie miałam. Dopiero pierwsze sygnały u mnie to były ruchy małego! No i jeszcze hektolitry siary...

Witam wszystkich :-) Dziś jest taaaki piękny dzień bo mnie nie mdli ( jak na razie ;p ) Wczoraj prawie całą niedzielę przeleżałam w łóżku ! Ale w sumie nie narzekam :)

Claudusia będzie dobrze !! Nasze fasolki będą się trzymały razem może nawet w tym samym dniu urodzimy :D:D
Miq fajny ten wózek ja zacznę szukać może za miesiąc, dwa jak będę w drugim trymestrze :D
Milia trzymam kciuki za Was ! Na pewno się uda :tak:
Sil zostań z nami ! Coraz mniej nas tutaj :(
Natkusia wszystkiego dobrego !!

Uff.. od razu mi lepiej dziewczyny Dziekuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :*:*:*

gocha Byłoby fajnie jakbyśmy sie zgrały w tym samym dniu :):) :-p

A ja dzisiaj zrobie żurek mmm od kad jestem w ciązy cały czas ta zupka mnie prześladuje tak samo jak lody z Mc Donalds z polewa czekoladową :-) ostatnio nie mogłam bo cos gardeło mnie bolało..ale jak tyko bedzie juz dobrze wyglądac to zabieram sie i kupie podwójna porcje!!!!!!!!!!!!!!! mniam :-p

Jestem :-)

Claudiusia Ty odganiaj te złe myśli bo z tego nic dobrego nie wyjdzie.. Myśl tylko i wyłącznie pozytywnie :* Z tymi objawami to jest różnie i wierzę Ci, że się stresujesz bo ja miałam identycznie. Mi żyłki wyskoczyły na cycach chyba w ok 12t i przez całą ciąże nie musiałam wstawać w nocy na sikanie więc objawy to jest kwestia indywidualna. Głowa do góry i ciesz się fasolką, nie zamartwiaj się :* Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&!

Sleepy a Ty jak tam, zdrowa już jesteś? :-)

Miq wybór wózka jest najgorszy.. Przynajmniej dla mnie i uwierz, że decyzję zmienisz jeszcze z tysiąc razy :-D Fajne są te wózki retro ale mi zależało na innych funkcjach wózka.

Gocha to gratuluję dnia bez mdłości ;-) dotrwasz do końca I trymestru i pójdzie potem z górki :tak:

A mnie dzisiaj boli prawa i górna strona brzucha tak jakby kolka i nie wiem co to może być.. Chyba Mały się rozpycha bo on rana się wierci :sorry2:

witam nie bede wymieniac z imionek wszystkich cioteczek ale dziekujemy z Amelka za wszystkie dary ;-) i tatus tez dziekuje ;-) a ciuszki sa przesliczne ;-) akurat na nia juz sie piorą ;-)
Zobacz załącznik 450535Zobacz załącznik 450536Zobacz załącznik 450537Zobacz załącznik 450538Zobacz załącznik 450539

a takiej fajnej kartki to ja jeszcze nigdzie nie widzialam ;-) fajniusia a torcik pampersowy stanie na chrzcinach w pokoju ;-) do ozdoby posluzy przy okazji ;-) taki ladny choc ciekawa jestem tego kocyka z srodka chyba ma zabe bo oko wystaje do gory ;-) ale nie jestem pewna dowiem sie po chrzcinach a czapeczka krasnala z napisami mama i tata po angielsku super ;-)

a chrzciny zalatwione beda 8.04.2012 o 11;00 ;-)

Ostatnia edycja:
hej,
mi dzis cos forum psikusy robi bo pisałam posta i mi znoklo wszytsko... :(

sleepy - ja nie mialam skierowania na patologie tylko od razu na oddział, bo przed cc musisz byc wieczor przed juz w szpitalu, podlaczali mnie pod ktg, dawali jakies leki, nie moglam jesc itp. Ja na Twoim miejscu jeszcze bym poczekalam bo ja na ta konsultacje poszlam w 38 tyg i wtedy zapadla decyzja ze cc planowane, normalnie pojechalam do szpotala i powiedzialam ze na istatniem usg dzidzia byla glowa w gore i mialam sie zglosic na konsultacje i juz. Ale wszyscy mi trabili ze beazpieczniej jest jak cc bedzie przed akcja.
Atanku paczuszka wyglada super - niech słuzy.
Co do wyprawki to ja powiem ze ja mam 4 pokrowce na przewijak i czasem wydaje mi sie ze za malo... bo moj maluszek potrafi podczas zmiany pieluszki zrobic kupke albo siusiu tak ze wszystko jest mokre no i nie musze robic codziennie prania, co do pieluch flanelowych to ja ich uzywam do odbicia malego, podkladam pod buzke jemu a sobie na ramie i zaslaniam mu bok kolyski bo on strasznie nie lubi jak mu slonko zaglada jak ma isc spac wiec mysle ze wiele rzeczy wyjdzie dopiero jak dzidzia sie urodzi i co bedzie potrzebowala. Pieluchy tetrowe zamawialam na allegro i jedne sa bardzo dobre jakosciowo a inne juz sie praktycznie wyprały i strasznie pyla
my dzis pierwszy dzien oficjalnie sami w domu, ale M. musial przyjechac bo mialam wizyte u lekarza i maly do jego przyjazdu nie spał, płakał złoscicl sie nie mialam juz siły - tata wszedl i dziecko od razu sie uspokoiło... teraz spi juz 3 godzine.

reklama
hej kobietki, byłam na miście, zjadłam obiadek, teraz leże brzuchem do góry i odpoczywam, mąz pojechał do dentysty a ja czekam na niego bo zrobiłam pyszny mus z truskawek , co prawda mrożonych, ale mnia mniam.
Claudusia:
tak jak dziewczyny pisały, każda inaczej przechodzi objawy, ja też nie miałam objawów jakichś wielkich jakby nie to że się staraliśmy i czekalismy na dzidzię to pewnie bym długo nie wiedziała, miałam tylko 2 tyg mdłości ale gdzies od 10 tygodnia, żyłki na piersiach mi wyszły ale później, siary nie mam do tej pory, wiec kochana nie martw sie jeszcze cie dopadną te przyjemności ciązowe :-)

Atanku: niech ci wszystko służy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry