reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

cześć dziewczyny,nie dam rady każdej odpisać, tak to jest jak się człowiek obija to i nadrobić Was nie da rady.
Widziałam tylko dobre wieści o Pyscku (&&&&&) i złe o Magd@ (biedaku) pogoń go i znajdź przystojniaka.

A ja tak samolubnie....proszę o namiary na wątek kulinarny. Za tydzień Amelcia będzie jadła mięsko a ja niekumata kompletnie jak to gotować.... plisss dziewczyny

Ps. czy już Wam pisałam, że mamy dwie dolne jedynki :)

reklama
donia: w kameralnych jest watek o żywieniu dzieci
gratuluje ząbków :-) i jak to przechodziła mocno marudziła?

atan: jakie ładne włoski, tez bym sie podobnie ścięła ale szkoda mi włosów bo juz tak długo zapuszczam
a jakie masz haslo do albumu bo sam nick z forum nie wchodzi?

fifka: ostatnio moje siostry robiły calzone aq teraz u ciebie oj i chyba ja musze zrobic, a nigdy sama nie robilam
a ja zaraz bede sie zajadac szarlotką bo upiekłam, na zeczenie chłopaków:tak: mam nadzieje ze sie udała

milia: no nie ładnie nic nie napisac:happy2: melduj co tam u ciebie!!!!!!!!

a gzie t odzisaj Sil, lyli ??? iwaska dawno nie było

Ostatnia edycja:
donia.. dzięki że zauważyłaś :-* mam taki zamiar ale nie wiem jak się zabrać do tego :-p

Amelciu najśliczniejsza moja :-* kasowniku kochany :*

mili zoneczko dziekuje ;-)
lamiav pw z haslem ;-)
donia gratuluje Amelce 2 ząbków ;-)

a mili no wczoraj jadlysmy i dzis jabuszko ;-)

Atan ładnie ci w nowej fryzurze! Tez muszę się przejść :tak:

Donia noooo z Amelki mały kasownik się robi! :-D Mój Konrad od jakiś dwóch tygodni mięsko już je :tak:

Lam muszę ci powiedzieć ze pyszne mężowi wyszły!! Ale on ogólnie zdolny kucharz i zawsze dobrze gotuję :tak:

Kwiatuszku ale nam jedna uciekła... rozwiesiliśmy ogłoszenia ale na razie cisza...

Mili
co tam u ciebie? Poczytuję cię na skarbach :*

Mój mały już śpi.... ide mu te obiadki poblenderować bo już wszytko pogotowane :-) A jutro idę rano z koleżanką się spotkać! Nie widziałam jej od roku! :szok:

Lily też na mazurach! :tak:

Właśnie zrobiłam obiadki! Jeden z indykiem, ziemniaczkami, marchewką i cukinią (odrobina pietruszki do smaku) a drugi indyk, buraczki, marchew i ziemniaczki (również pietruszka do smaku) łącznie wyszło mi 11 obiadków! (takich sporych po około 200g) 10 do zamrożenia poszło i jeden na jutro :tak: Szybko się robi wbrew pozorom! No i nie miałam pojemniczków (akurat nie było tych rozmiarów tylko duże :-() i pomroziłam obiadki w pojemnikach na mleko bo mi zostały! Idealnie pasują :tak:

pyscek: trzymam mocno mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

miq: odważna jesteś kobieto:-), a jak pogoda, bo u mnie leje od rana i cały dzień ma być pochmurny , ciese sie ze zadowolona jestes z wypoczynku

eva: trzymaj się mocno, npewno wszystko będzie dobrze ,ważne ze jesteś pod stalą opieką
&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
7&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

żonko:
no jestem z ciebie dumna tyle sie narobiłaś, ja mam propozycje pakuj walizy i wprowadzaj się do mnie przyda mi sie taka pracowita zonka bo ja ostatnio to leniuszek jestem :-D
a co do ogórków to to sa : ogórki, dużo liśći selera, natka pietruszki, dużo czosnku i zalewa słodko kwasna, naprawdę sa bardzo dobre jak lubi te wszystkie dodatki

fifka: ja uwielbiasm piwo somersby, raz spróbowałam i super mi smakuje, a nie upiłas sie wczoraj piwkiem, bo ja jak wypiłam pirwsze po takiej długiej abstynencji to w głowie mi zaszumiało :-)

Ja juz po sniadanku i nie wiem co robić bo nie chce mi swie, mała grzecznie bawi sie z tatusiem, czekamy aż zgłodnieje, ale ostatnio to powiem wam ze ja słysze ze burczy jej w brzuszku a ona nie woła ze chce jesc, nie wiem co to sie dzieje

A więc ja poproszę dokładny przepis... :-) a co do ogórków z kurkumą to kurcze zgubiłam gdzieś przepis ale jak tylko w pobiedziałek wróci teściowa (bo pojechała na weekend w góry) to zaraz ją napadnę i Ci prześlę bo ona też robiła więc na pewno ma ;-)

Atanku ładnie Ci w nowej fryzurce ;-)

Fifka to super ;-) a co do czasu całej roboty to zależy jak robisz! Bo ja robiłam 3 mieszanki i jeszcze każdą z nich dzieliłam na 4 części bo do jednej dodawałam makaron + mięso, do drugiej ryż + mięso a do 2 pozostałych nic ale miałam dwa rodzaje mięsa więc jedna z takim a druga z takim mięsem... więc mi to zajmuje 3 godziny... no ale mam spokój na miesiąc bo mi wyszło 27 obiadków po 170-180g bo tak Bartuś wcina co dziennie...

A ja dzisiaj ściągłam sobie z chomika te ćwiczenia z MEL B i wrzuciłam na pendrive i puszczałam przez TV więc dużo lepiej mi się ćwiczyło! Ale głównie chciałam się pochwalić, że doszła do tekiej formy, że jestem w stanie zrobić jeden po drugim: 5min rozgrzewkę, 10 min trening pośladków, 10 min trening ramion, 10min trening klatki piersiowej, 20min trening całego ciała i 5min ćwiczenia rozluźniające! I ćwiczyłam równiuteńko z panią prowadzącą a lało się ze mnie!!!!!!! :-)

Ostatnia edycja:
Magdalena no to gratuluję zapału!! :-D zarówno z tymi ćwiczeniami jak i z obiadkami! Ja troszkę na łatwiznę poszłam bo tylko dwa rodzaje zrobiłam :zawstydzona/y: ale to tak na pierwszy raz! No i nie chciałam dużo robić bo tych pojemników nie kupiłam... więc wiedziałam ze jak przesadzę to nie będę miała w czym mrozić... w tygodniu pojadę do hurtowni to kupię i poszaleje na nowo! :-D

Mój mąż poszedł dzisiaj do kolegi na piwo! :szok: pierwszy raz chyba odkąd jesteśmy małżeństwem! A żebyście wiedziały jaki skruszony i przestraszony szedł XD To ja latam jak wariatka po koleżankach i jeszcze każe po siebie przyjeżdżać a on sie boi do kolegi iść... Ale wytresowany :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny :)
ja tak tylko na króciutko bo u nas szał przygotowań do remontu i do jutrzejszego wyjazdu :tak:

Fifka, Magdalena GRATULUJĘ zrobienia pierwszych zapasów obiadkowych!! :tak: prawda, że łatwe proste i wygodne? :-);-) ja tam już teraz nie wyobrażam sobie inaczej :tak: życzę zapału do następnych podejść :) ja robię tak jak magdalena, na raz różne warianty i kombinacje, a w sumie mało składników :) ale da rade! :-)

przepraszam, że nie do wszystkich się odniosę, ale zaraz uciekam się dalej pakować, bo jutro impreza rodzinna, potem jeszcze szybie odwiedzimy u mojej mamci i ruszamy :tak::-)

Więc miłego tygodnia Kochane!! :-) :*

Do góry