• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

lamia no cudeńka dostała a te srebrna łyżeczka super jest, mam nadzieję że zmieści mi się do szkatułki od Ciebie :) w Danii dają na szczęście dzieciom po urodzeniu srebrną łyżeczkę :-)

Atan hihi ano mówię mówię już, a Amelka drobniutka ale super rośnie

Pyscuniu :* musi być dobrze z tym CLO coraz lepiej to wygląda :*

Fasolka pozwoliłam sobie również przepis przyswoić :-)

reklama
To i ja mojemu dziecięciu chrupki kupie, połykać umie bo ziemniaki z dynią wsuwa ino dudni :-)
A biszkopty to np te?
Atanek ile ty takiej kaszki robisz i jak ją przygotowujesz? i w ogóle co to za kaszka?

Ja już otręby na ciastka zamoczyłam, jeśli któraś zainteresowana, to ja dodaje paczuszkę płatków migdałowych i żurawiny suszonej zamiast rodzynek i wiórek, no i tak jak pisałam 2 szklanki otrębów i szklankę płatków owsianych

Ostatnia edycja:
Fasolka jeśli mogę wtrącić to ja kupuję kaszki z BoboVity mleczno ryżowe jakikolwiek smak byleby po danym miesiącu... Do niej dodajesz tylko wodę! One są już na MM :-) ja na początku robiłam tylko ze 100ml wody ale Bartuś to głodomor więc Łucja może zje jeszcze mniej... no i kaszką zastępowałam MM

Biszkoptów jeszcze nie dawałam

Hej babeczki
Tęsknił ktoś? Nad jeziorkiem było.super,czułam się rewelacyjnie,mogłam biegać cały dzień i nic mnie nie bolało,wczoraj późnym wieczorem wróciliśmy do domu,przepakowałam torby i jesteśmy gotowi w dalszą drogę tym razem nad morze,jak mężowi uda się naprawić drobną usterkę w aucie to ruszamy z samego rana na weekendzik;-)
wklejam Wam środowego brzucholka;-)

Załączniki

• DSC_0113-1.jpg
    DSC_0113-1.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Fasolka ja kaszkę też bobovity daje! Mały wcina aktualnie malinową. I tak jak Magdalena pisze jest na mleku mm więc tylko wode dodajesz :tak: ja robiłam o wiele rzadsze niż te z przepisu i dawałam małemu w butelce z dużym otworem. Albo bardzo gęste łyżeczką

Co do chrupek... niby powinno się dawać od 7 miesiąca... ale ja dawałam od skończonego 4, oczywiście na siedząco i pilnowałam małego bo nie raz mi się zadławił - wtedy lekko do dołu główką i postukać w plecki i przechodzi. Teraz się nauczył i już je sam i nie ma kłopotów!

Biszkopty odradzam... chyba ze te ze słoiczka gotowe bo jak ja popatrzyłam na skład tych sklepowych to tam cała tablica Mendelejewa... ja kupiłam ciasteczka z Hippa i rozmaczam je w mm i podaje małemu jako kaszkę łyżeczką, albo maczam w mleku i daje małemu ugryźć jak są już miękkie :tak:

Miq witaj!! Jak dobrze cie widzieć! Dzisiaj chciałam pytać gdzie ty, ale sobie przypomniałam ze ty się relaksujesz pod namiotami! :-D

A brzusio śliczny!! Aż napatrzeć się nie mogę.... eh... ja chce swój taki sam!!!!

miq cmok w pępolka :* ale oczywiście mimo wakacji Ty pamiętasz? ;-)

ja narazie daje 90-100 ml wody i do tego 3 miarki mm+ 2 miarki kaszki. I podaje butelką do picia. Ju
Może to jakoś zmodyfikować,ze co drugi posiłek np sama kaszka. Ja daje to BoboVita MINIMA Produkt zbożowy bezglutenowy NOWOŚĆ | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Jutro chyba zrobię na próbę samą kaszkę :-) i zobacze czy zje. Muszę poszukać tych ciasteczek hippa u mnie w mieścinie.

Wiem co robić jak się mała zakrztusi, bo nie raz to przerabiałyśmy

Ostatnia edycja:
reklama
Fifka było super,pod namiotem spało mi się lepiej niż w domu,nawet nie wstawałam siu siu a jak tylko wróciłam do domu to byłam 2 razy.Nagadałam się z mamą,pobawiłam się z chrześniakiem,mały szybko zaakceptował polowe warunki.Heh mama nie mogła napatrzeć się na mojego męża jak mi pomagał szykować jedzonko,myć gary... ale + nałapał u teściowej;-) Na polu był znajomy mojego taty,który uwielbia kobiety w ciąży,nasłuchałam się komplementów za wszelkie czasy a co lepsze jego córka (jedna z 8 dzieci) też jest w ciąży,termin ma za miesiąc ale jest,jak on to stwierdził przewrażliwiona bo jest położną i nie oddala się od szpitala,ale umówiliśmy się,że za rok sie spotkamy
Fasolka pamiętam mrrauuuu

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry