• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ale dziewczyny naprodukowałyście jak mnie nie bylo:)
Ja niestety nie mam żadnego obciążenia bliźniakami, ani mój M. A szkoda bo mogłyby być:)
Ja również mam 178 cm jak Karla:) Mój M ma identyczny wzrost:P
Aguś strasznie fajnie, że na badaniu jednak wszystko ok. Niech Maluszek teraz rośnie przez kolejne 7,5 miesiąca:)
Co do pracy to ja byłam dzisiaj u lekarza medycyny pracy, wszystkie badanka zrobione i zaczynam prace od 1 października. Mój M równiez dogadal się dzisiaj i też wtedy zaczyna:)

Przyszedł termometr owulacyjny, więc od jutra zaczynam z temperaturką. Póki co 22 dc i owulacji ani widu ani słychu:(

reklama
Sun7 będzie dobrze. Ja też się martwiłam, więc Cię rozumiem.
Ale przeżycie MEGA. Serducho raczej na pewno zobaczysz, bo ty jesteś w późniejszej ciąży, a ja już widziałam.
Nawet słyszałam! :-D

Jedyny minus tego wszystkiego jest taki, że mdli mnie już strasznie i w zasadzie cały dzień. Moja ginekolog doradziła, abym jadła często (co 2 h), ale małe porcje. A ja od dziś mam jakiś wstręt. Mdli mnie, burczy w brzuchu, ale na samą myśl o jedzeniu mi niedobrze :(

witam Aga super wiesci ;-)
karla jak co to moze pogadaj z moja siostra mabiuro nieruchomosci ;-) moze ci lokal znajdzie ;-)
i zapomnialam co mialam;-P
a pyscek ale kolorowo twoj wykres wyglada ;-) na enpr ;-)

kwiatuszkku super wozek zawsze chcialam go kupic super sie nim jezdzi ale dostalismy inny a juz i tak nie potrzebujemy... szkoda.. bo sliczne kolorki;-)
a podałabys mi jakiegoś emaila albo tel na priv do siostry?? byłabym wdzieczna:)

Aga... Sama musisz znalezc jakies rozwiazanie dla tych mdlosci. Ja tak przez 1,5 miesiaca lub wiecej prawie nic nie jadlam :baffled: Staralam sie nawet nie wchodzic do kuchni. Byl tez okres hardkor kiedy lezalam w lozku i wszystko: zapachy, swiatlo i dzwieki potegowaly mdlosci. Myslalam, ze zwariuje. Bylam w stanie przelknac kisiel. Ginka poradzila mi picie coli i to samo pozniejszy gin.cola cuda czynila! I wszystko do picia co bylo zimne, wszystko z lodem pilam a do jedzenia hmm... Sucha bulka i makaron z oliwa. A! Ctryna pomagala. Ssanie plasterka cytryny. Pozniej przez tydzien wymiotowalam wszystkim, nawet woda i wtedy to juz tylko tabletki przeciwwymiotne zadzialalay. Nie zycze ci takiej masakry ale gdyby bylo ci ciezko, to pamietaj, ze to nie trwa wiecznie!

Pok Dziękuję Ci. Ja mam nadzieję, że szybko to minie... Ja właśnie siedzę i piję powoli herbatę z cytryną i imbirem. Czytałam, że imbir czasem pomaga. Powinnam coś zjeść, ale nie mam ochoty :(

Pok na kiedy ty masz termin? :)

Sun kciuki za wizytę!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&& na pewno wszytko w porządku z fasolką :-)

Aga ja miałam tak samo jak Pok i najgorszemu wrogowi tego nie życzę... codziennie rano otwierałam oczy i czułam jak nachodzi mnie fala nudności i tak już do wieczora... nie byłam w stanie na nic patrzeć a wchodzenie do kuchni i otwieranie lodówki to już w ogóle masakra.... schudłam jak pies... ale na szczęście koło 16 tygodnia przeszło... Drugą polowe ciąży miałam jeszcze gorszą przez rozpoczynający sie poród... wiec dla mnie ciąża to stan patologiczny dla organizmu :baffled: ale nagroda po tych 9 miesiącach była fantastyczna! I warto się przemęczyć :-) ciąża nie trwa wiecznie :-D
Co mi pomagało? Jeszcze nie suchego chleba i popijanie wodą jeszcze przed wstaniem z łózka. Poa tym mięta poprawiałą nieco samopoczucie ale tak to nic nie pomagało tak na 100%....

Kwiatuszu
o jacie! :szok: No to faktycznie u ciebie bliźniaki są bardzo prawdopodobne! ja bym w sumie chciała mieć bliźniaki w pierwszej ciąży :-D Teraz już bym nie bardzo chciała bo 3 małych dzieci to za dużo jak na moje nerwy :sorry2:

Pyscku haha zmieściłabyś dwójkę :-D Ale rozumiem ze dwójka na raz jest wizją dość przerażającą :-p

Martuśka
jeśli nigdy nie mierzyłaś temperatury to mierzenie od 22dc nic ci nie powie... poczekaj na @ i wtedy zacznij! :tak:

Milia kochana to trzymam kciuki zeby jak najszybciej dopuścili cię do transferu!!! :-D &&&&&&&&&&&&&&&&

Karla powodzenia w staraniach!! :-)

U mnie dalej w domu sajgon... dlatego wchodzę dość rzadko na forum :-(Mały terroryzuję... nawet teraz mnie woła. Zapowiada się w tym miesiącu 40 dniowy cykl... tak więc poczekam sobie na tą @...

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry