reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Heh Nala... czasem ludzie po prostu nie mają wyczucia... Ja rozmawiałam o tym z mamą bo ona ma "Parkę". Mnie i brata. To sama mówiła, ze z dziewcznką po prostu jest inaczej... ona na przykład teraz pogada ze mną o facetach, miesiączkach itp. Zawsze jak jeszcze z nią mieszkałam to pomogłam jej w gotowaniu, sprzątaniu itp. A syn jak to facet... ale to wcale nie znaczy ze syn jest mniej ważny... Bo syn np. pomoże przynieść ciężkie torby, razem z ojcem coś naprawią, pokoszą trawę w ogrodzie itp. Po prostu jest inaczej.

A śmieszne jest jeszcze stwierdzenie że córka jest dla matki a syn dla ojca... ale nie na darmo wzięły się powiedzenia "córeczka tatusia" albo "Maminsynek" Wszytsko zależy od wychowania i charakteru dziecka jak i rodziców...

Neciuszka aż mi się szkoda jego zrobiło... choć jak teraz wiem, ze tak czekali na wnuczkę to się jednak cieszę jeszcze bardziej ze to synek. Przynajmniej zostawią dzieciaka w spokoju...

Ostatnia edycja:
reklama
Fifka skarbie tulę. To nic fajnego coś takiego usłyszeć. Przypuszczam jak czuł się twój mąż. :*

Nala kochana jak tam się czujecie? :)
dziekujemy :-D mysle ze dobrze, jejuu juz bym chciala teraz poleciec do lekarza, zeby sprawdzic czy wszystko ok, ale pewnie i tak nic mi ciekawego na tym etapie nie powie

Nala a nawet możliwe że nic nie zobaczy... ja przyszłam jakoś w 4 tygodniu ciąży do gin to nic nie widziała i tylko najadłam sie strachu ze być moze ciąża pozamaciczna....

Nala co do dupka to jak najbardziej! Bo pewnie przepiszę ci go na dłużej (dupek podtrzymuje ciążę) ale Usg niej częściej nawet nie chcą robić bo nic nie widać...

Jak chcesz coś wiedzieć to leć jutro na bete jeszcze raz! Jak zobaczysz piękny przyrost o znaczy ze ciaża rozwija się prawidłowo i będziesz spała spokojnie az do pierwszej wizyty. :-D To jest najlepszy sposób na potwierdzenie ze wszystko jest w porządku :*

Nala oby oby! Nic się nie stanie jednak jak zrobisz we wtorek albo w ogóle nie zrobisz, to nie jest niezbędne, ale na pewno bardzo uspokaja! Uszka do góry! Myślę ze wszytko będzie dobrze! :*
'

Martocha a u ciebie jak? Temperatura wysoka? jak @?

reklama
Fifka rzezcywiscie wlos sie jezy na glowie :/ tego to jeszcze nie slyszalam... ale za to moja babcia (od strony ojca) zawsze mowiła, cytuje "dziecka syna nie kocha sie tak jak dziecko córki" generalnie ja bylam dzieckiem syna, wiec ta gorsza wnuczka :/ i wez tu lub taka babcie :/

To moja babcia od strony taty chyba też trzymała się tego powiedzenia bo my z bratem też zawsze byliśmy gorzej traktowani niż moje kuzynostwo od siostry mojego taty :/

Fifka a Ty się nie przejmuj, baba jest jakaś nienormalna... bo po pierwsze jak można coś takiego powiedzieć kobiecie, która nosi pod sercem syna i jest z tego szczęśliwa i dumna a po dugie najbardziej nie rozumię jak można powiedzieć coś takiego przy własnym synuuu!!!!!! :szok: u mnie reakcje były trochę podobne bo mój mąż raczej nie ma żadnych kuzynek, mieszkamy we wspólnej kamienicy gdzie mieszkają również jego dwaj kuzyni i dwóch braci więc dziewczynki tu są przez każdego wyczekiwane! jednemu kuzynowi się udała córka więc jest "naj" a jak od nas usłyszeli, że będzie syn to zainteresowanie moją ciążą zanikło... obydwie babcie mojego męża bezpośrednio wyraziły swoje niezadowolenie, teść również, jedynie teściowa powiedziała, że ma 3 synów i chciałaby mieć wnuczkę ale wnuk też będzie cudowny i najważniejszy dla niej...

Do góry