reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Miq u nas też zbiera się na deszcz... taka duchota ze nie ma czym oddychać... :no:

Lamiav no to Twoja malutka ślicznie śpi! Mój też właśnie tak spał i teraz tylko raz koło 2-3 wstaje więc nie mam co narzekać :tak:

No i malutka bardzo dużo je jak na noworodka :szok: oj jak tak dalej będzie to będzie kolejna pucka na forum :-)

Natkusia no właśnie sama się w głowę stukam :rofl2:

No jeszcze chyba Magenta przed tobą i ty :-D Jeszcze troszkę i Michasia powitamy!

Ael słyszałam ze te pieluchy sleep and play są beznadziejne... najgorsze ze wszystkich rodzajów pampersów... ale nie wiem bo sama nie używałam...

A od pieluch DADA mój dostał odparzeń... zaczełam używać pampersów Prenium Care i od razu poprawa!

Mój malutki właśnie zasnął w chuście a ja mogę z wami posiedzieć :-)

Ostatnia edycja:
reklama
hejka
fifka niunia spi u mnie kolo najwczesniej o 24 a najpozniej po 2 w nocy zasypia ;-)

To mój o 2 budzi się na karmienie :rofl2: a jak tam z pobudkami Amelki w nocy? Wysypiasz się? Śpisz z małą czy odkładasz do łóżeczka? Bo pisałaś wcześniej ze z nią śpisz :-)

Jejku dziewczyny,nie dość,że teraz tyle wydatków przed nami to jeszcze pąpa nam się spaliła od wody i zostaliśmy bez kropli wody,ani nic ugotować,koniec świata...
cały czas mówię zeby podłączyć się do wodociągów ale to skąpcy są, a dzisaj co?teściu łapę wyciągnął po kase.Ryczeć mi sie chce

fifka: mówisz ze duzo je ? ale jakos na wadze nie przybiera, a tak w ogóle to dostala w srode kropelki 100 milionów żywych kultur bakterii i jakby od tego czasu je, i nie wymiotuje, bo wczesniej to codziennie chociaz raz takim dużym strumieniem wymiotowała i chyba przez to nic jej nie przybywało, a jak je to ja słysze jak jej to jedzonko kiszkami leci

miq:
no to współczuję ,bo bez wody w takie upały to cieżko ja co chwile chodze sie prysznicować

atan:
ja tez śpię z mała, tzn. spimy we troje mąż, ja i malutka koło mnie, do łóżeczka zaczne ją wkładać pod koniec miesiąca, chyba ze bedzie mi szkoda to wtedy przedłużę ten czas spania razem:-)

Wiecie juz czuje sie lepiej, dzisiaj tylko prawie sie rozbeczałam ale mąz mnie zagadał i mi przeszło ;-)

Ael: a jaki rozmiar tych pampersów i ile w paczce ??

natkusia: ale mi narobiłas smaka natego hamburgera, a ja nie mam pomysłu co tu zjeść.
To ty juz nastepna w kolejce do rozpakowania jestes??????

hej kobietki:)
Zmykam na spacerek bo śliczna mamy pogodę w stolicy:D
Miq nie denerwuj się kochana. Wiem że łatwo powiedzieć ale Ty myśl o maleństwie. Co do teściów to faktycznie mało ciekawa sytuacja . Może Twoje szczęście się wypowie i przemówi im do rozsądku.

Fifciu gratuluję (i zazdroszczę odrobinkę) nocki:D My śpimy od paru dni sami z niuniem ale Iguś jak juz pisałam przez sen się przekręca i chce podnosić główkę tak mu się podoba nowa perspektywa;)

Natkusia apetycznie wyglądają;) Kusicielko:-D

Lamia ja tez tak sobie mówiłam ;) Mały ma już prawie 4 m-ce i śpi dalej z nami. Z jednej strony to wygoda bo nie budzi się w nocy tylko jak sie wiertoli dostaje cyca i tym sposobem mam w miare przespana noc. Powiedziałam sobie że max do 6- m-cy i łóżeczko ale zobaczymy jak mi to wyjdzie:-D

Ostatnia edycja:
Zobaczymy jak będę smakować :-);-)

Lamiav dobrze, że już jest lepiej :* czekam jeszcze aż będzie fantastycznie ;-) no Magenta jeszcze (chyba jest na terminie) i.. podobno ja :szok::sorry: a niedawno tyle osób było przede mną.. Czas leci niemiłosiernie

Miq uuu.. to kiepska sprawa.. oj a na wyprawkę kupe kasy idzie, powinni Was zrozumieć..

Fifka ja chcę już Michała i chustę :-) na samą myśl o noszeniu w chuście gęba mi się śmieje :confused2:

Iwasek miłego spaceru :-)

Lamia na tą cenę kupisz każdy rozmiar pampersów, jedynek jest najwięcej nie pamiętam dokładnie ile z 64 sztuki, chyba.

Fifka, mi tak rybka, ja przetestowałam te pampersy i z każdego typu z Pampers i Dada jestem zadowolona. Nie podchodzą mi Huggissy i Happy.

Dziewczyny dajcie dzieciakom spać na brzuszku, one to uwielbiają. Jak dziecko samo się przekręca na brzuch podczas spania widocznie tego potrzebuje i tak jest wygodnie. Ja tylko sprawdzam jak mi Wik się obróci czy nie leży na nosku ale nigdy nie spał. Dziecko wyczuje, że leży na nosku i odwróci główkę w bok.

A powiem wam, niby mały przesypia całą noc, ale jakoś nie mogę się wyspać.

Miq współczuję.... i nas są czasem podobne problemy z teściami ale to już temat rzeka... Macie jeszcze dużo czasu na wyprawkę dla malucha! Głowa do góry :*

Lamiav
no sporo... ile ona ma? W szpitalu jak koleżanka dawała z butli dla tygodniowego dziecka 80ml to położna krzyczała że za dużo! :szok: i że ją brzuszek boli dlatego płaczę. A co ulewania to Konrad też bardzo ulewał (wręcz wymiotował) na samym początku ale na wadzę przybierał... a teraz już nie ulewa w zasadzie wcale...

Iwasku a jak Igorek w nocy śpi? Znaczy jak często się budzi? Ja z Konradem zawsze śpie razem dzięki temu mam spokojne noce. :tak:

Natkusia ja uwielbiam mojego w chuście trzymać! Bo mam spokój a jednoczeńnie moge go całować i przytulać kiedy tylko najdzie mnie ochota! - A nachodzi cały czas! :-p Mały tak siedząc potrafi o jedzeniu zapominać tak mu dobrze!

Ael mój dużo śpi na brzuchu! Czasem na brzuchu potrafi przespać całą noc! uwielbia to :tak:

A huggisy lubiłam te 1 i 2 ale teraz pampersy wolę! A te sleep and play podobno nie mają elastycznych boczków... a mi się ona tak bardzo podobają właśnie w tych premium Care! W ogóle brzuszka nie uciska a jeszcze nigdy nie przeciekły! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Takie maluszki mogą spać na brzuszku? :szok: Ja słyszałam, że to niebezpieczne ale nie znam się..zyny

Dziewczyny.. jak Maleństwo się urodzi to mniemam, że cały czas ma skarpeteczki na nogach.. podpowiedzcie ile potrzebnych jest sztuk?

Do góry