reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam!
Uprzejmie informuje, ze wcale nie siedze w krzakach;-) Wczoraj piwkowalam z kumpela a pozniej i dzis rano nie mialam neta:no:
Z marchewka? Poprosze przepis. A robisz tez leczo do sloikow?

Erba
co z Twoja @?
tak do słoików już Ci piszę

pamietasz jak mi te nogi spuchły to poszłam do lek rodzinnego , i dała mi skierowanie moze jakies zylaki albo co ?? nie wiem pojde to moze os innego mi powie bo moja rodzinna pow ze to tłuscz !!!!! przy kolanach przy kostkach , a ja jej na to ze od soboty tak tłuszcz naszedł i bolii , ach ci nasi lekarze czasem mysle ze co niektorzy pomylili sie z powołaniem chyba
mi przed @ boli żyła stąd wiem że przyjdzie @

reklama
maćku dla Ciebie:-)
0,5 kg fasolki szparagowej
1 kg cebuli
1 kg marchwi
0,5 kg papryki
6 dużych pomidorów
1 kostka masła
sól, pieprz, vegeta
4- łyżeczki koncentratu pomidorowego

faolkę myjesz kroisz na kawałki (tak ok 2 cm) i gotujesz w osolonej wodzie. Cebulę kroisz w talarki , paprykę w paseczki, a marchew na tarce ścierasz o dużych oczkach.
Warzywa dusisz oddzielnie na maśle z niewielką ilością oleju aż będą miękkie.
Fasolkę wsypujesz do dużego garnka, potem marchew, paprykę i cebulę i obrane ze skrórki i pokrojone w paseczki pomidory. Doprawiamy do smaku, dodajesz przecież jak lubisz. Gotujesz 10-15 minut, wlewasz trochę wody, aby wytworzył się sos. Przekładasz do słoików i pasteryzuj 20 minut.
Zimą po otwarciu dodajesz pokrojony i podsmażony boczek lub kiełbaskę

pycha

erba cały czas trzymam&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
lopop miałam iść na bete w pon ale straciłam nadzieje że może jednak...

jak tak cię męczy to może faktycznie idz na tą betę i będziesz wiedzieć czy to @ :sorry: bo tak leki na zatrzymanie brać, a potem na wywołanie to lipa ;-) jeszcze się coś poprzestawia... :sorry:

maćku dla Ciebie:-)
0,5 kg fasolki szparagowej
1 kg cebuli
1 kg marchwi
0,5 kg papryki
6 dużych pomidorów
1 kostka masła
sól, pieprz, vegeta
4- łyżeczki koncentratu pomidorowego

faolkę myjesz kroisz na kawałki (tak ok 2 cm) i gotujesz w osolonej wodzie. Cebulę kroisz w talarki , paprykę w paseczki, a marchew na tarce ścierasz o dużych oczkach.
Warzywa dusisz oddzielnie na maśle z niewielką ilością oleju aż będą miękkie.
Fasolkę wsypujesz do dużego garnka, potem marchew, paprykę i cebulę i obrane ze skrórki i pokrojone w paseczki pomidory. Doprawiamy do smaku, dodajesz przecież jak lubisz. Gotujesz 10-15 minut, wlewasz trochę wody, aby wytworzył się sos. Przekładasz do słoików i pasteryzuj 20 minut.
Zimą po otwarciu dodajesz pokrojony i podsmażony boczek lub kiełbaskę

pycha

to i ja skorzystam :tak: za tydzień wolne to się wezmę za przetwory ;-)

My to jak robimy leczo to od razu miecho kladziemy - tzn kupujemy "mieszanke bigosowa" (skrawki wedlin), podsmazamy i mieszamy ze wszystkim.
i ja tak zazwyczaj robiłam ale zrobię w tym roku bez

a zapomniałam dopisać jak doprawiacie przecierem pomidorowym to tak żeby nie było za kwaśne
smacznego kochane
scully korzystaj specjalnie dałam na bb bo i ja czasem z Waszych korzystam:)

i ja tak zazwyczaj robiłam ale zrobię w tym roku bez

a zapomniałam dopisać jak doprawiacie przecierem pomidorowym to tak żeby nie było za kwaśne
smacznego kochane
scully korzystaj specjalnie dałam na bb bo i ja czasem z Waszych korzystam:)
Na pewno zrobie, tylko musze poczekac, az marchewka podrosnie i papryka dojrzeje;-)

:-)jestem już

i już panowie pojechali :tak: ale dobrze gadają he heh, pomierzyli kuchnię i szafę i teraz czekać na projekt i odzew :-D ja to wam powiem że w ogóle nie mam jakiejś orientacji przestrzennej :-D:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry