reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
no mam taki jeden przepis tylko jakoś chyba boję sie go zrobić bo wiesz do tych smaków pomidorów ze słoika trzeba się przyzwyczaić
a przecier dobry:) scully

mój jest prosty :tak: sama wymyśliłam parę lat temu ;-)

Pomidorki na zupkę lub sos

Pomidory obieramy ze skórki i wrzucamy do garka. Miksujemy i gotujemy z 15-20 minut. Dopirawiamy: sól, pieprz, oregano, paprykę słodką, toszkę chilli, sypki czosnek czy co tam się lubi. Ja dodaję do smaku dodatkowo keczup. I myk do słoików. Gotować 20 min słoiki i do góry wieczkiem na podłogę (do ostygnięcia).
Nadaje się na pomidorówkę lub sos (zagęszczam śmietanką i mąką).

Czasem jak mam paprykę to najpierw na oleju duszę paprykę (obraną ze skórki) i później dodaję pomidory. Miksuję i tak jak wyżej.

Jeśli chce się mieć sosik z kawałkami pomidorków to po prostu miksujemy tylko te z wierzchu i mieszamy.

Polecam też podsmażyć cebulkę i dodać z pomidorkami do słoików. Można też wrzucić całe ząbki czosnku przed zamknięciem słoików... ;-)

Samom fasolke tez zamrozilam. Ale do tych mieszanek musisz troszke dluzej podgotowac, bo pozniej w zupie wszystko jest miekie tylko fasolka nie...

:tak:

My w dlaszym ciagu zbieramy ogorki:-D Ale juz raczej staramy sie je komus wcisnac...
Buraczki rowniez jeszcze przed nami. Do tego pietruszka i marchewka.
No i maliny sie zaczely na dobre...
A ktora tu kiedys wspominala o nalewce z aronii? Poprosze przepis:tak:

ja planuję część słoików wysłać do Wilkowa ;-) szkoda mi tych ludzi, a świat o nich już zapomniał :-(

jestem jestem - dzisiaj mam mega sajgon w pracy ;/ a od jutra mnie nie ma delegacja
boli brzuch cyce wiec @ na 100% przylezie - objawy jasne i klarowne
milego dnia kochane

trzymam kciuki :tak:

reklama
ja koncentrat pomidorowy jak robię to dodaję tylko sól pieprz i troszkę oleju i obieram dopiero po podgotowaniu ich i dopiero wtedy miksuję,i wkłądam do słoiczków i łyżeczkę oleju dodaję ,zakręcam i wekuję...
buziaczki
u mnie dziś tempka nadal niska ,wczoraj stosunek przerywany ale dziś zadziałamy
scully a tempka u Ciebie nadal piekna,trzymam kciuki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry