reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

maćku wiele dobrego właśnie o tej diecie słyszałam...ale nie mam pojęcia na czym polega.
Czy to gotowy jadospis czy je się określone produkty ale w wybranym miksie ?

Trzymam kciukasy za powodzenie &&&
Okreslone produkty w dowolnym miksie. W pierwszej fazie praktycznie tylko chudy nabial, kura, ryby no i otreby. W drugiej mozna juz warzywka. W trzeciej znowu cos tam mozna dlozyc. Wiec nie wydaje mi sie taka straszna;-)

Batonik Wy po, a ja przed ;)

reklama
scully a nie wiesz co tam u Nich ( u tej rodzinki pewnie jeszcze bez prądu) z tego co wiem to poczta rzeczywiście długo nie dochodziła
jestem ciekawa czy moja paczka doszła czy po drodze gdzie inndziej przywędrowała?

ja pisałam sms czy paczka doszła bo przez kuriera posłałam (DHL) i doszła :tak: tak jak rozmawiałam z Mariuszem przez tel (w lipcu) to mówił, że dostał parę paczek i że w końcu wodę mają, gaz i prąd jeszcze nie. Pozatym Państwo miało dać kasę 2x po 6000 zł, a dali raz 6000, a drugi już tylko 150 na osobę. Poza tym Ksiądz dostał pieniądze ze zbiórek w Kościele dla powodzian i kase "gwizdnął". Cichaczem Księdza przenieśli (sprawa nie została nagłośniona) i nici z kasy. PZU się im wogóle nie odezwało w sprawie odszkodowania. Córcia im rośnie zdrowa. I strasznie byli wdzięczni za paczkę. Aż migłupio było, bo człeczek nie dla pochwał wysyłał.

Piekna tempka:tak:
A tak poza tym to chcialam sie pochwalic, ze od jutra zaczynam diete Dukana:tak: Ciekawe jak mi pojdzie:sorry2:

mocno liczę, że się utrzyma w końcu ;-)
to może suwaczek wstaw jakiś to będziemy wszyscy z Tobą odliczać i ci kibicować ;-)

Dość obijania. Idę pranie zrobić i słoiczki z patisonami ;-) A i może odrazu sałatkę na kolację z kurczakiem :sorry2:

Ostatnia edycja:
ja pisałam sms czy paczka doszła bo przez kuriera posłałam (DHL) i doszła :tak: tak jak rozmawiałam z Mariuszem przez tel (w lipcu) to mówił, że dostał parę paczek i że w końcu wodę mają, gaz i prąd jeszcze nie. Pozatym Państwo miało dać kasę 2x po 6000 zł, a dali raz 6000, a drugi już tylko 150 na osobę. Poza tym Ksiądz dostał pieniądze ze zbiórek w Kościele dla powodzian i kase "gwizdnął". Cichaczem Księdza przenieśli (sprawa nie została nagłośniona) i nici z kasy. PZU się im wogóle nie odezwało w sprawie odszkodowania. Córcia im rośnie zdrowa. I strasznie byli wdzięczni za paczkę. Aż migłupio było, bo człeczek nie dla pochwał wysyłał.

to może suwaczek wstaw jakiś to będziemy wszyscy z Tobą odliczać i ci kibicować ;-)
No co Ty? Nawet kosciol zeruje na ludzkim nieszczesciu?:no:

Wstawie suwaczek. Tylko gorsza sprawa, ze nie ma w domu wagi i nawet nie wiem z jakiego pulapy startuje;-)

cześć kochane dołączam się do kawki
MYsza &&&&&&&&&&&&&&&& za miłe spotkanie z Kluskiem i piękne widoki na usg:)
Tośka &&&&&&&&&&&& a kysz wrednoto za wysoką betę
batonik kochana wyspana?
svensonka kiedy na usg idziesz?
zabka marz może właśnie tak będzie:)

maćku stres przed pracą? czy dlatego że się wakacje już kończą?

na usg ide 13 wrzesnia oby mala byla odwrocona glowa w dol z rozszezonyymi nozlami hahaha

Witam się porannie :-(

od 2 w nocy nie śpie - chyba sobie naprawde wmówiłam objawy ciążowe bo na wymioty mnie zbiera :-( do tego mega ból głowy

no nic moje dorgie miłego dnia

Tosia trzymam kciuki za jutro

Ostatnio edytowane przez moderatora:
maćku a te fazy to trwają jakieś określone okresy czasu ? Trzeba wtedy ćwiczyć ?
Tak - pierwsza trwa 5 dni. Druga - tydzien na kazdy utracony kg. Trzecia - 10dni na kazdy utracony kg. Czwarta przez cale zycie (jeden dzien w tyg jesc tylko proteiny)
Sport powinno sie uprawiac jak przy kazdej innej diecie, ale wiara mowi, ze nie cwiczy specjalnie a i tak chudnie.

jestem jestem - dzisiaj mam mega sajgon w pracy ;/ a od jutra mnie nie ma delegacja

boli brzuch cyce wiec @ na 100% przylezie - objawy jasne i klarowne

milego dnia kochane
toska ale na betke idzies??trzymam kciukasy
... tylko potem podobno wraca na krótko przed porodem :laugh2:
oj wraca wraca cos o tym wiem ;-)
mój jest prosty :tak: sama wymyśliłam parę lat temu ;-)

Pomidorki na zupkę lub sos

Pomidory obieramy ze skórki i wrzucamy do garka. Miksujemy i gotujemy z 15-20 minut. Dopirawiamy: sól, pieprz, oregano, paprykę słodką, toszkę chilli, sypki czosnek czy co tam się lubi. Ja dodaję do smaku dodatkowo keczup. I myk do słoików. Gotować 20 min słoiki i do góry wieczkiem na podłogę (do ostygnięcia).
Nadaje się na pomidorówkę lub sos (zagęszczam śmietanką i mąką).

Czasem jak mam paprykę to najpierw na oleju duszę paprykę (obraną ze skórki) i później dodaję pomidory. Miksuję i tak jak wyżej.

Jeśli chce się mieć sosik z kawałkami pomidorków to po prostu miksujemy tylko te z wierzchu i mieszamy.

Polecam też podsmażyć cebulkę i dodać z pomidorkami do słoików. Można też wrzucić całe ząbki czosnku przed zamknięciem słoików... ;-)

:tak:

ja planuję część słoików wysłać do Wilkowa ;-) szkoda mi tych ludzi, a świat o nich już zapomniał :-(

trzymam kciuki :tak:
dzieki za przepis skorzystam z niego ze szwagierka :-)
ja siedzę i popijam rosołek domowej roboty ummm pycha
erbuś plan fajny nawet pasuje mi syncia odwozić- a mały zadowolony super, bardzo mu sie podoba
u mnie ogórki już zrobione kuszą mnie pomidory:)
Mysza ale Tobie leci ten czas i zabce i batonikowi nawet erbie suwaczek zasuwa do przodu jak szalony
fajnie że wam tak leci no a nam starającym się pokazuje jak ten czas leci naszych starań niestety:(:(

zmykam bo mój mężuś z lasu przyniósł mnóstwo prawdziwków:) i kurek papa
wam tez niedlugo sowaaczki poleca :-)
Okreslone produkty w dowolnym miksie. W pierwszej fazie praktycznie tylko chudy nabial, kura, ryby no i otreby. W drugiej mozna juz warzywka. W trzeciej znowu cos tam mozna dlozyc. Wiec nie wydaje mi sie taka straszna;-)

Batonik Wy po, a ja przed ;)
ja tez miesiac przed zaciazeniem smignelam sobie dietke :-) wiec moze na cibie tez zadziala fasolkowo ;-)
erba pisze:
pazka doszła bo przez kuriera posłałam (DHL) i doszła :tak: tak jak rozmawiałam z Mariuszem przez tel (w lipcu) to mówił, że dostał parę paczek i że w końcu wodę mają, gaz i prąd jeszcze nie. Pozatym Państwo miało dać kasę 2x po 6000 zł, a dali raz 6000, a drugi już tylko 150 na osobę. Poza tym Ksiądz dostał pieniądze ze zbiórek w Kościele dla powodzian i kase "gwizdnął". Cichaczem Księdza przenieśli (sprawa nie została nagłośniona) i nici z kasy. PZU się im wogóle nie odezwało w sprawie odszkodowania. Córcia im rośnie zdrowa. I strasznie byli wdzięczni za paczkę. Aż migłupio było, bo człeczek nie dla pochwał wysyłał.[/COLOR]

Dość obijania. Idę pranie zrobić i słoiczki z patisonami ;-) A i może odrazu sałatkę na kolację z kurczakiem :sorry2:
bo ty ilopopto macie zlote serduszka a lopop to wszystkim pomaga zlota kobieta i fasolka sie jej nalezy za to serduszko
na usg ide 13 wrzesnia oby mala byla odwrocona glowa w dol z rozszezonyymi nozlami hahaha
to zastosoj wirujace bioderka tak jak mi radzilas hahahahahahaha
nie robie bety - poczekam do przyszłego tyg może we wtorek zrobie jak sie @ nie pojawi
osz ty babo gin ci kazalzrobic bete to lekarza trzeba sie sluchac my tu wszystkie czekamy na twoja piatkowa betke ewentualnie poniedzialkowa ;-)

No co Ty? Nawet kosciol zeruje na ludzkim nieszczesciu?:no:

przykre, ale niestety i tacy Księża się zdarzają :-(
zawsze możesz dać suwaczek z ilością dni :tak:

to będę trzymać kciukaski ;-)

nie robie bety - poczekam do przyszłego tyg może we wtorek zrobie jak sie @ nie pojawi

kocana jesteśmy z Tobą bez względu na decyzję :tak: i mocno trzymamy kciukaski :tak:

dzieki za przepis skorzystam z niego ze szwagierka :-)

bo ty ilopopto macie zlote serduszka a lopop to wszystkim pomaga zlota kobieta i fasolka sie jej nalezy za to serduszko

przepis prosty i szybki :tak: bo kiedyś zaczynałam od wygotowywania soku z pomidorów (ale to trwa wieki), później próbowałam inaczej- przecedzałam pomidory w trakcie gotowania (soczek tato pił), aż w końcu doszłam do wniosku, że ten sok to sam smak i tylko pyszności wylewałam, a mogłam zagęścić i więcej sosiku jest ;-)

ja to zawsze mówiłam, że nieodpowiedni ludzie są bogaci :tak: a sama staram się jak mogę :sorry2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry