reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

:-) witam porannie śpioszki moje Kochane ;-)

... wstałam szybciutko bo ładnie w nocy spałam, to chyba zasługa poleconej przez Myszkę meliski :tak:... dziś na 10 wizyta u gin i troszkę mam stres związany z tą podwyższoną glukozą po obciążeniu :sorry2: sama nie wiem czy nie lepiej powtórzyć badania zanim mu je pokaże w końcu mówił że mam na nie jeszcze 3 tygodnie :sorry2: tak czy siak na pewno czeka mnie ponowne picie glukozy :baffled:

... zapraszam na szybką poranną cofkę ...

do%20kawy.jpg

reklama
:-) witam porannie śpioszki moje Kochane ;-)

... wstałam szybciutko bo ładnie w nocy spałam, to chyba zasługa poleconej przez Myszkę meliski :tak:... dziś na 10 wizyta u gin i troszkę mam stres związany z tą podwyższoną glukozą po obciążeniu :sorry2: sama nie wiem czy nie lepiej powtórzyć badania zanim mu je pokaże w końcu mówił że mam na nie jeszcze 3 tygodnie :sorry2: tak czy siak na pewno czeka mnie ponowne picie glukozy :baffled:

... zapraszam na szybką poranną cofkę ...

Zobacz załącznik 288075

Nie martw się :) wszystko bedzie oki :)
A do picia glukozy mozna się przyzwyczaić - ja przy atakach musze dziennie wypic do 50g rozpuszczonej w butelce wody mineralnej ;p

Witam sie i ja :-)

Batonik &&& za wizytę!

Tosiu mam nadzieje że Twoje samopoczucie już dużo lepsze!

Ja poszłam spać po 2 w nocy bo z W zabalowaliśmy na zakupach i później u mojej mamy...ale już wstałam choć zastanawiam się czy nie iść jeszcze pospać ;-)

kobietki wpadlam na chwilke i bardzo was prosze o trzymanie kciukow jutro po 14:00 bo mam wizyte u gina ciekawa jestem co powie i czasem sie zastanawiaam ze moze nawet lepiej by bylo jakby mnie wyslal do szpitala przynajmniej by mnie porzadnie przebadali i i wogole i bylabym spokojniejsza pod stala opieka i zrobiili by mi usg i powiedzieli czy wszystko ok pozdrawiam was wszystkie kobnietki :-*

trzymam kciuki :tak: daj znać co i jak :tak:

Z prośbą o Pomoc, dla jednej z Forum - to nic nie kosztuje - wystarczy kliknać:
TWOJE PUDEŁKO

kliknięte :-)

Tosia - a co tam u ciebie? trzymam kciukaski :tak:

Na pewno jest wszystko ok!!! A poza tym te badania to tylko potrafią człowieka niepotrzebnie zestresować...ja drugi raz nigdy bym się nie zdecydowała. Mimo zaleceń lekarza po odebraniu wyników PAPP-A ja nie wykonałam testu potrójnego i nie żałuję!

A jak samopoczucie ?

U mnie tylko krew i mocz robia wiec nie przejmuje sie badaniami czytalam kiedys ze w szwecji 95%jest wszystko ok a w polsce tylko 80% i dzieci choruja czy sa kobiety w ciazy za bardzo stresowane badaniami

Witam w czwartkowe popoludnie z mega powerem ;-):-D

Erbuś a jakie masz ciśnienie ?
No ja już wypatruje końca...jeszcze (najprawdopodobniej) równiutki miesiąc :-D nie mogę się już doczekać kiedy to moje dziecię utulę.
I najgorsze bo dopadła mnie nuda...w sensie nie mam co robić. Na składanie łózeczka i układanie wszystkiego wydaje mi się za wcześnie, a pranie i prasowanie już zrobione. WIęc się tak obijam całymi dniami...nawet za księżkę jakoś ostatnio nie mogę się zabrać.

Myszko cisnienei rozne 140 /80 czasem 150 i tetno wysokie 90 wczoraj bolala mnie glowa( generalnie pobolewa mnie od soboty ) i zmierzylam sobie i mialam 131/78 tetno 74 :szok: jak nigdy takze mysle ze moze jakos sie unormuje. A i sorrki ze wczoraj zmylam sie po angielsku ale zasnęłam

Staraj się nie myśleć o tym Erubś, wszystko bedzie ok...zobaczysz :)

No a ja dziś sie trochę zmartwiłam u gina...brzucho mi sie stawia i skróciłą trochę szyjka, więc istnieje szansa, ze będę rodzić wczesniej...na razie większa dawka No-Spy, kosmicza dawka magnezu i Potas...no i liczyć ruchy Malucha...do teraz naliczyłam 26 nie wiem czy to duzo, czy mało?

Batonik a jak Twoja wizyta?

Olkale oczywiście ze wsio bedzie ok
A Ty kochana troszeczkę wyluzuj bo pewnie to przez to ze jestes na penym gwizdku , zwolnij troszeczkę .
Wszystko bedzie w porząsiu

TE=Scully;6070303]trzymam kciuki :tak: daj znać co i jak :tak:

Scully a Ty na kiedy masz termin ?

Batonik za wizytkę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Pozdrawiam Was wszystkie i mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&& i za te ktore siedzą w krzakach również ;-)

erbuś mi lekarz mówił że ciśnienie w dozwolone w ciąży to do 140/90... jak wyższe to trzeba już kontrolować.
A co do pulsu to mój zawsze koło 100, ale podobno taka moja "uroda" że ciśnienie niskie, a puls w kosmosie.

reklama
Żabko będę trzymać z moją Szymciuchą kciukasy za Was &&& szkoda że tego moczu nie powtórzyłaś...badanie nawet jak byś musiała robić prywatnie nie jest drogie, a przynajmniej może akurat by wyszło że tamte wyniki były błędne i nie trzeba by Cię truć tabsami.
dzieki no ma powtorzyc badanie ale po furagginie
Staraj się nie myśleć o tym Erubś, wszystko bedzie ok...zobaczysz :)

trzymam kciuki &&&& mam nadzieje,ze to nie bedzie nic poważnego, a tylko jakas infekcja...

No a ja dziś sie trochę zmartwiłam u gina...brzucho mi sie stawia i skróciłą trochę szyjka, więc istnieje szansa, ze będę rodzić wczesniej...na razie większa dawka No-Spy, kosmicza dawka magnezu i Potas...no i liczyć ruchy Malucha...do teraz naliczyłam 26 nie wiem czy to duzo, czy mało?

Batonik a jak Twoja wizyta?

Chciałam sie z Wami podzielić przeżyciem, jakie wywołało we mnie obejrzenie jednego z reportaży w Faktach TVN...chodzi o wczeniaczka z Turynu, który rozwiał sie w łonie chorej na raka mózgu matki. Kobieta byłą w spiaczce, stan jej sie pogorszył i maluszek urodził sie waząc 750 g (matka zmarła).
Pokazywali też takie maluchy w Polsce...szok dosłownie, rekordzista miał 350g i go uratowali...bardzo sie wzruszyłam oglajac to, bo Natalka 3 tyg temu ważyła 1200g...wiec więcej niz te maluchy w TV...
trzymam kciuki zeby dzidzia sie niepospieszyla musisz duzo pewnie lezec
Olkale na pewno uda się wszystko zaliczyć ;-):tak:

tak byłam na czczo i glukoza była 73 [74-106] a po 2 h (bez 15 min) 149 [<140]:zawstydzona/y:

w ogóle to cyrk z tą glukozą bo czytałam że powinno się ją szybko wypić tzn w ciągu 5 min a mi to zajęło 15 :zawstydzona/y: poza tym zamiast o 10:30 to mi już o 10:15 pobrała krew :baffled:

więc ogólnie zastanawiam się czy w ogóle lekarzowi pokazywać wyniki bo sam mówił że nie muszę ich jeszcze robić bo mam na to jeszcze 3 tygodnie a ja nadgorliwiec oczywiście musiałam zrobić :wściekła/y: i teraz stres
kochana wynik niejest wcale taki zly a te 15 minut to nierobi zadnej roznicy u nas bada sie 2 raz krew po 1 godzinie wiec spoko a ginowi i tak musisz pokazac

hej babki jestem wlasnie po wizycie mam sobie przez tydzien mierzyc cuisnienie bo czesto robi mi sie slabo i gin kazal zapisywac cisnienie przz tydzien 3 razy na dobe i dostalam furagine na kiepski mocz i we wtorek mam zaniesc do badania i we wtorek po poludniu wizyta kontrolna i mam pokazac ginowi zapiski cisnienia i wynik moczu dzieki za kciuki i zmykam dziewczyny bo jestem na chwile u taty amusze leciec jeszcze do apteki wlecialam tylko corcie odebrac od brata z pod opieki :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry