reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

rzekomy tradzik niemowlecy rozsial sie na raczki i klatke piersiowa no i maly ma chyba skaze bialkowa i mam teraz diete bez nabialu

hej witam piątkowo wieczorowo

... czytam, ale weny brak :zawstydzona/y::-(

Żabko możemy sobie podać ręce ja też na diecie bez nabiału bo mała też najprawdopodobniej ma skazę białkową ehhh jak nie urok to ... :-(

Pozdrówka i miłego weekendu

reklama
Batonik mam nadzieje ze naszym bomblom to minie bo ja uwielbiam zupy mleczne i budyn ale narazie wytrzyma bez tego ale nieraz juz sama niewiem co jesc bo na nic zbytnio niemam ochoty wiadomo najbardziej chce sie tego czego niemozna hihhihihi
Musze sie wam pochwalic cze cdzis rano zostalam ciocia lekarzom wkoncu udalo sie wywolac porod mojej szwagierce byla w 36 tygodniu i miala cukrzyce i cholestaze ale malutka na szczescie juz urodzila i juz niemusza sie martwic ze malej cos zagraza

helloł sobotnio
no nie ma co ukrywać jak nie urok to... i tak juz zostanie na zawsze :) ;)

u mnie cały czas małe problemy z pokarmem, mała nie najada sie niestety piersią...podaję drugą to chwile possie i płacz...dajemy więc butelkę (spokojnie wypija po piersi 60 ml) , bo nie będę dziecka meczyła...choc po ostatniej wizycie u lekarza w czwartek znów nabrałam ochoty na dłuższe karmienie...ale co zrobić...płynów pije duzo, wspomagam sie herbatkami a piersi cały czas mieciutkie (nie były takie wcześniej)...chyba mleczko samo będzie mi zanikać :(
mała ważyła 6350 wiec pięknie przybiera :) za miesiac wprowadzamy już nowosci, tak by o powrocie do pracy mała była przyzwyczajona do nowych pokarmów...
no własnie praca...dostałam mój nowy teren...daleko od domu, najbliżej mam do Torunia 30 min, a najdalej do Noweg Miasta Lubawskiego i Działdowa ok 1,5hdopiero jak tam dojadę bede prace zaczynała...dogadałam sie też, ze wracam zaraz po macierzyńskim na 2 miesiace i potem mam całe wakacje urlop....

w sprawie chusty...Batonik to link do aukcji z której kupowałam chustę
CHUSTA TKANA AZIMI PASECZKI 5m PROMOCJA + PORADNIK (1462233674) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
polecam lnaną, bo mailowałam z tą baką i tak doradziła (dla początkujacych łatwiej sie zawiazuje) wraz z chustą dostajesz poradnik jak wiązać (ze zdjeciami) początkowo wiazałam w podwójny krzyż, ale Naci nie podobao się, ze główka jest schowana, a w kieszonce może główkę z prawej na lewą przekrecić i jest spokojniej...

linki jak wiazać z któych sie uczyłam (przy lustrze)
YouTube - wiązanie chusty
YouTube - 00040 ciocia Hania uczy wiazac chuste
YouTube - Zakładanie chusty
powodzenia

a chciałam jeszcze zdjatko wkleić
IMG_4819.jpg

Ostatnia edycja:
piekna córunia olkale - prześliczna wspólczuję tego dużego dojazdu:( rzeczywiście masakra no ale dobre że chociaż wakacje wolne

ja tak z pokarmem tez podobnie miałam - po prostu zgubiłam go przez studia a prędzej pokarm odciągałam i nawet mroziłam na czas zajęć no ale po 3 miesiącach od urodzenia zaczął zanikać :(

Dzień dobry niedzielnie
Jakoś nie miałam weny na odpalanie kompa

Olkale śliczna Natka :)
Jestem ciekawa jak to u mnie bedzie z pokarmem ? z mlodą siara leciała od 5 miesiaca a teraz nicccccccccc ?? hmm?troche jak tak sobie nacisne to kropeleczki , boje sie ze nie bede miala tyle pokarmu co z mlodą staram sie nie myslec coby na psychę nie siadło , ale zawsze wiecie jak to jest
Eh nawet nie mam o czym pisać ,trzymajcie sie kobitki Miłego dzionka

Witam niedzielnie,

Dziewczynki mam do Was pytanie, czy któraś z Was miała stwierdzoną toksoplazmozę?
U mnie wyszło,że najprawdopodobnie przeszłam ją bezobjawowo w ciągu ostatniego roku, ale gin skierował mnie w razie czego jeszcze do Poradni Chorób Zakaźnych by na 100% potwierdzić,że nie załapałam jej w pierwszych tyg ciązy.

ale postanowiłam że jak teraz dostanę @ to idę do innego lekarza prywatnie:)
dobrej nocki papapa!!!!!!!!

jestem za zmianą lekarza, bo niektórzy to niby badania robią, a człowieczka olewają... ;-) zawsze taka świeża porada jest pozytywna :tak:

Dzidziusiowo na naszej starankowej stronce, aż miło... Dziewczynki ja o staraniach nie mam co marzyć jeszcze dlugo, ale mam nadzieję, że mnie wesprzecie w leczeniu chlamydii i borelki. Musialam u lekarza podpsaćpapierek, że bedę uważać na zaciążenie przez czas leczenia. Masakra... ale za to zaczynamy staranka o adopcję. Wiec może tez bedę mamusią wcześniej niż za dwa lata!!!

trzymam kciukaski za adopcję :tak: pisz jak idzie :tak: a po leczeniu życzę szybciutkiego zafasolkowania :tak:

Musze sie wam pochwalic cze cdzis rano zostalam ciocia lekarzom wkoncu udalo sie wywolac porod mojej szwagierce byla w 36 tygodniu i miala cukrzyce i cholestaze ale malutka na szczescie juz urodzila i juz niemusza sie martwic ze malej cos zagraza

biedne te dzieciaczki i mamuśki :-( żeby szybciutko Antoś doszedł do zdrówka i spowotem mleczko będzie dozwolone (w mniejszej ilości, ale zawsze coś):tak:

no własnie praca...dostałam mój nowy teren...daleko od domu, najbliżej mam do Torunia 30 min, a najdalej do Noweg Miasta Lubawskiego i Działdowa ok 1,5hdopiero jak tam dojadę bede prace zaczynała...dogadałam sie też, ze wracam zaraz po macierzyńskim na 2 miesiace i potem mam całe wakacje urlop....
a chciałam jeszcze zdjatko wkleić

superowo, że Wakacje w domciu na wolnym :tak: słodziaczek grzecznie siedzi :-D:-D:-D

A ja dziś plackiem leżałam cały dzień :confused2: Gardełko cosik mnie drapie :wściekła/y: żeby tylko choróbsko się nie przyplątało :no:

OKALE a probowalas odciagnac z cyca i sprawdzic ile z jednej max sciagniesz i dac malej zeby sprawdzic ile wypije? Moze woli butle bo z butli lepiej leci....
ERBA spoko niemysl o tym ja teraz w drugiej ciazy siare mialam dopiero pod koniec ciazy i tylko kilka razy a w pierwszej szybko mialam i tez sie zastanawialam czy bede miec mleko ale mam wiec spoko tez bedziesz miala tyle ile bedzie trzeba
Hej bkobietki a my dzis mamy okropny dzien z kolkami :-( kropelki nam sie skonczyly nowe beda w tygodniu a ja wczoraj zrobilam sobie i corce na obiad frytki bo tesciowa zrobila bigos i fasolowa wiec niejadlam a dzis byl kotlet i obiecalam sobie ze juz nietkne smazonego predzej jadlam klopsy i kotlety a malemu nic niebylo ale po dzisiejszym dniumam juz dosc i bede omijac smazone jutro sobie ugotuje jakas zupe warzywna na kurczaczku i bede jadla bo juz niewiem co mam jesc skaza, kolki niedlugo w moje menu strasznie zubozeje....

:(

Ja starania zawieszam na długi długi czas:( wczoraj dowiedziałam się że mój mężuś mnie zdradza:(
Jestem ,załamana, nie wiem co dalej będzie kocham go z calego serca ale tego to chyba nie potrafię wybaczyć ,mówi że trwało to miesiąc i widzieli sie tylko trzy razy że nie kocha tej kobiety,że nie wie czemu to zrobił, ....mowi też że bardzo żałuje ,że nie może beze mnie żyć i że tylko mnie kocha,jest równiez załamany.dzis wyjeżdża na 5 dni więc mam czas na przemyślenia co dalej??????????????????a najlepsze to że znam ta kobietę (siostra mojej bratowej-taka czysta k..wa-za przeproszeniem)
Także nie wesoło mam :( :( nie zyczę nikomu tego co ja teraz przeżywam:( :( non stop ryk i płacz wyglądam jak zombi z tymi oczami, :(
pozdrawiam:) będę do was zaglądać bo fajnie jest z Wami:) Trzymam kciuki za fasolki:)&&&&&&&&&

reklama
:-)Helloł poniedziałkowo ;-)

... niemożliwe, ja dziś pierwsza :baffled::baffled: weekend minął nam spokojnie bez większych nowinek :sorry2: w ogóle ostatnio cierpię na brak weny :-( mała nadal ma te krostki cholerne mimo, że już nie jem od środy nabiału :baffled: nie ma żadnej poprawy póki co :-( i na razie to mi spędza sen z powiek :sorry2: dziś siedzimy w domku bo temp na dworze -12 :szok: ja już marzę o wiośnie :tak: co by nie trzeba było się tak grubo ubierać i dzieciaczków opatulać po same uszka :tak:

izus180584 tulam mocno Kochana, nie zazdroszczę sytuacji w której się znalazłaś :no: sama nie wiem czy bym umiała wybaczyć :baffled: trzymaj się i pamiętaj że możesz na nas liczyć

Pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry