reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

ehhh pocieszyłyście mnie babolki ;-):tak:

Żabko ja na początku też troszkę smarowałam sudocremem, ale teraz używam tylko oilatum soft kremu do buziuli :tak: kurcze ja to się zaraz tak martwię, ale na prawdę ona ma już dość długo te krostki, co prawda dopiero kilka dni bez nabiału :zawstydzona/y: dziś to już mnie tak zdenerwowały, że zdesperowana postanowiłam że przemyje je Blanki moczem:baffled: ale póki co sobie odpuściłam ;-)

jutro idziemy na usg brzuszka sprawdzić UKM :sorry2: mam nadzieję że wsio OK

dziś debiutuje w kuchni :-D bo kucharka ze mnie marna :zawstydzona/y: postanowiłam zrobić pierś z kurczaka z warzywami w piekarniku w rękawku żeby było bez tłuszczu i żebym mogła sobie zjeść bo normalnie już prawie głodem przymieram :zawstydzona/y::-D akurat pewnie wyjdzie mi to na dobre ;-) tylko boję się że pokarm nie będzie miał z czego się produkować :zawstydzona/y::-(
Kuzynka smarowala czyms rozowym z apteki ze jej malej zeszlo ale niepamietam jak sie to nazywalo a co to za badanie pierwszy raz slysze o nim wszystkim dzieciom je robia?
:(

Dziękuje Wam za miłe słowa.Dziś wieczorem przychodzi moja psiapsióła.Kupiłam likierek i tak będziemy pić a ja się wyżalę i pewnie wyryczę.
Wczorajszy dzień wyglądał tak. ja w innym pokoju on w innym usłyszał jak płacze to wciąż przychodził przepraszał i też płakał ,przytulał mnie chociaż ja nie chciałam -powiedział że żyć bez nas nie umie ,że wie jak mnie strasznie zranił .Dzwonił dziś niby spytać jak mała się czuje bo jest chora, i dalej przepraszał i stwierdził że teraz wie jak bardzo mocno mnie kocha.Nie wiem co dalej?????????Pierwszy raz od wielu miesięcy nie żałuje że nie jestem w ciązy

Erba masz rację w 100%
Żabka przykro mi że też musiałaś przez to przechodzić.:(:( Faceci są okrutni i dopiero jak coś stracą to o doceniają:)

Kochana zrobisz jak uwazasz ja widzialam ze moj bardzo zaluje akurat bylo to przed dniem kobiet i nic od niego niewzielam i mimo ze mu darowalam i zostalam to bardzo dlugo bylam dla niego oschla i traktowalam go przedmiotowo i niepozwalalam sie przytulac ani nic ale teraz niezaluje jestesmy zgranym malzenstwem i dobrze nam razem i rzadko sie klucimy ale prawda jest taka ze ja niezapomnialam i wszystko dokladnie pamietam i nieraz mu wypominam wiec i tak sie to za nami ciagnie mimo ze minely juz 4 lata...przemysl sobie wszystko i podejmij decyzje na spokojnie a nie pod wplywem emocji cokolwiek zdecydujesz to napewno niebedzie latwo ale ja wierze ze znajdziesz w sobie sile trzymam za ciebie kciuki zebys znalazla spokoj ducha...

reklama
:szok:niewierze o tej porze i jestem pierwsza :szok: oj Babolki ale z Was nyguski :-D

... moja Kluseczka wczoraj przeszła samą siebie bo bardzo mało spała, efekt był taki że była z lekka zmierzła :sorry: ale na szczęście noc ładnie minęła :tak: dziś na 16 do lekarza :tak: u nas nadal niezmiennie -12 :eek: ja chce wiosnę :cool2:

Żabko to badanie to USG nerek kontrolne ;-)

Pozdrówka

hej batonik jestes?

tak tak erba czas leci niesamowicie...3 miesiace ma mała, a mi ciagle wydaje sie, ze urodziłam ja wczoraj ;-)
wczoraj to na pewno była jakaś niestrawność, o niezliczoną ilosć kupek zrobiła i to w kolerze trochę nie tego ;-)

Batonik co do krostek to dziewczynom z grudniówek, które odstawiały nabiał kroski u dzieci znikały po ok 2 tyg...uzbrój sie w cierpliwość...

co do odstawiania nabiału to efektem ubocznym na pewno będzie spadek wagi...bo opcji jedzeniowych dużo wyklucza...pamiętajcie o ryzach, makaronach, kaszach, rybkach, pierogach (raczej własnej roboty) potrawach z ciasta drożdżowego (tylko na wodzie, bez mleka i jajek) takiego na pizze - mozna robić placuszki czy bułeczki z różnym nadzieniem no duzo warzyw (marchew, pietrucha, seler, szpinak, brokuł)

Ostatnia edycja:
no właśnie pisałam trochę o diecie, zebyś głodem nie przymarła :)
ale czas leci szook, własnie o tym też pisałam

zimnica dzisiaj, chyba ze spaceru nici :(

no zimnica jak nie wiem co patrzę teraz na termometr i -10 póki co, a my po 15 jedziemy do lekarza brrr

...wcinam biszkopty ;) kupiłam wczoraj też pieczywko styropian ;) wytrzymam 3 tygodnie, tylko żeby była poprawa

Natalka już duża dziewczynka, zaraz zaczniecie wcinać marchewkę i inne deserki jak Szymuś Myszki

no od kwietnia, 31 marca ide na wizytę i wtedy lekarka ma ustalic dietke :) w sumie to juz sie nie mogę doczekać...zrobiłą sie dorosła, bo tylko siedzieć chce (główkę trzyma już ładnie, przestała ją na boki rzucać ;)) i jak jemy obiad to fajnie byłoby już dawać jej co którąś łyżeczke :)
Natka też nieraz ma takie dni, ze nie chce spac w dzień, jak wczoraj Blanka

A jak u Ciebie z waga, spada cały czas?

no też się nie mogę doczekać ;)

moja waga póki co po ciąży spadło mi 10-11 kg a 4-5 wciąż mam do zrzucenia, ogólnie teraz raczej mi stoi waga zobaczymy jak będzie po tej diecie ;) boję się że przez to pokarm stracę :( ogólnie już nie mam takich cycków napiętych jak wcześniej ale mała póki co się najada, chyba muszę na wszelki wypadek jakieś mleczko zakupić niech stoi na czarną godzinę :/

dziś przyszła karuzelka dla Blanki bo ona już zaczyna się mocno interesować takimi gadżetami ;) tylko nie mam baterii żeby jej załączyć :) po południu tatuś jej zamontuje ;)

chyba mam za wysoką temp w domu :/ mała ma chyba na szyi potówki i coś słabo spała za dnia ostatnio, a teraz jak grzejniki skręciłam to już 2h śpi w łóżeczku i zasnęła sama

a ile mcie stopni? u Nas w dzien ok 23, a w nocy 19...nieraz mam wrazenie, ze w nocy jest za zimno, bo mała sie odkrywa, a juz w ogóle to odkryte musi miec rączki...

na ja karuzele też będę miała w sobotę, ale pożyczoną..na razie zabawiam ją grzechotkami, na macie to max 15 min, ale wyciąga juz rączki do zabawek...

2h śpi, u nas godzinę w dzień to długo, zasnęła za 10 dwunasta i juz sie budzi...czyli wyszło jakieś 40 min, ale Blanka moze odsypia wczorajszy dzień (?)

a co do piersi, są miękkie dlatego , ze ustabilizowała sie laktacja i produkują tyle ile potrzebję mała...

U mnie waga też stoi, ale zjechałam sporo, w sumie to ważę mniej niz przed ciazą :) myślałam, ze uda mi sie jeszcze 2 kg, ale widze , ze nie za bardzo ;)

Ostatnia edycja:
reklama
nie wiem w pokoju czasem jak mierze termometrem takim do ucha tylko na otoczenie to nawet 25 jest :/ teraz zmierzyłam i w małej pokoju tam gdzie spała było 22,6 a u nas 23,4 no ale potówki jakby nie było są :(

Blanka to ogólnie śpioch jest za rodzicami i czasem ma dzień że śpi od karmienia do karmienia :) całe 24h no może jak jej aktywność wyniesie 1h na 24 to dobrze, ale nie zawsze, pewnie dlatego na miesiąc przytyła 1400g :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry