reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

maćku a jak chcesz żeby było bardziej dietetycznie i wiosennie to mam jeszcze jeden przepis.

Sałata lodowa -> ja kupuje mix sałat, bo wtedy tak fajnie kolorowo to wygląda
Puszka kukurydzy
4-5 pomidorów, ja zawsze używam tych malutkich cherry i wtedy całe opakowanie (kroimy w plasterki)
ogórek świeży(pokrojony w plasterki)
papryka świeża (kroimy w kostkę lub paski)
oliwki zielone, ale czarne też mogą być
ser feta (ja kupuje żółtą mlekovite)
sos grecki z knorra (do którego dodaje się 3 łyżki oliwki i 3łyżki wody) ja zawsze używam dwóch

Oczywiście wszystko mieszamy lub układamy warstawami.

Najlepiej smakuje z kremem balsamicznym (oczywiście jak ktoś lubi-ja uwielbiam)

reklama
moja ulubiona

ser gouda, majonez, kukurydza,czosnek:rofl2: to wszystko pychotka ale b.ciężka
I jak sie ja robi. Spisze sobie przepis i na pewno kiedys zrobie!:tak:

8 jajek (ugotowane na twardo, oddzielone żółtka od białek i ścieramy na tarle, ale nie mieszamy białek z żółtkiem)
2 szt.tuńczyk sałatkowy w sosie/zalewie własnej
30dkg sera żółty (ścieramy na dużym tarle/w paski)
2 cebule
majonez (najlepiej Kielcecki)+ jogurt naturalny (dodajemy 1lub2 łyżki do majonezu)

Wszystko układamy warstwami:
cebula->tuńczyk>ser żółty->białko->majonez z jogurtem

ja zawsze ukłądam dwie warstwy czyli jeszcze raz to samo!

Samą górę posypujemy startym żółtkiem i do dekoracji możemy dodać jeszcze szczypiorek.

Pycha...
Cezmu majonez kielecki? Nawet nie wiem, czy u nas go sprzedaja... Nie moze byc winiary?

...aż zrobiłam się głodna i moje ślinianki zaczęły mocniej pracować....cóż za rarytas tu wymyślacie...

ze mnie raczej kiepska kucharka dopiero się uczę ... zawsze mówiłam sobie że jestem jeszcze za młoda na gotowanie:-D

Ja też gotować za bardzo nie umiem, ale sałatki to uwielbiam :-) i też chyba dzisiaj jakąś zrobię.

maćku a jak chcesz żeby było bardziej dietetycznie i wiosennie to mam jeszcze jeden przepis.

Sałata lodowa -> ja kupuje mix sałat, bo wtedy tak fajnie kolorowo to wygląda
Puszka kukurydzy
4-5 pomidorów, ja zawsze używam tych malutkich cherry i wtedy całe opakowanie (kroimy w plasterki)
ogórek świeży(pokrojony w plasterki)
papryka świeża (kroimy w kostkę lub paski)
oliwki zielone, ale czarne też mogą być
ser feta (ja kupuje żółtą mlekovite)
sos grecki z knorra (do którego dodaje się 3 łyżki oliwki i 3łyżki wody) ja zawsze używam dwóch

Oczywiście wszystko mieszamy lub układamy warstawami.

Najlepiej smakuje z kremem balsamicznym (oczywiście jak ktoś lubi-ja uwielbiam)
Ta tez czesto robimy:tak:

Cezmu majonez kielecki? Nawet nie wiem, czy u nas go sprzedaja... Nie moze byc winiary?

A bo on dobrze jest doprawiony i taki ostrzejszy, ale jak nie ma to można zwykły majonez posolić i trochę popieprzyć.

A najszybsza ją znam to:
woreczek ryżu ->ugotowany
mieszanka Mexico z bonduelle
tuńczyk sałątkowy w sosie własnym
majonez

Mieszamy i gotowe...a również dobra! Ja jeszcze czasami oliwki zielone dodaje do niej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ser gouda dlatego że nie jest taki miękki, ścierasz na tarce tej w paski jak jarzynki do zupki dodajesz odsączoną kukurydze najlepiej bonduelle bo słodkawa dodajesz 2 ząbki lub 3 czosnku wyciśniętego i majonez babuni tak żeby się składniki wymieszały i ser nie był suchy tylko w majonezie ale nie za dużo bo mdłe i to wszystko mieszasz bez żadnych przypraw typu pieprz sól etc i smak wyborny ja uwielbiam :happy:

CHCĘ MIEĆ FASOLKĘ

:)laugh2:TO TAK DLA ROZLUŹNIENIA ATMOSFERY:laugh2:)

ser gouda dlatego że nie jest taki miękki, ścierasz na tarce tej w paski jak jarzynki do zupki dodajesz odsączoną kukurydze najlepiej bonduelle bo słodkawa dodajesz 2 ząbki lub 3 czosnku wyciśniętego i majonez babuni tak żeby się składniki wymieszały i ser nie był suchy tylko w majonezie ale nie za dużo bo mdłe i to wszystko mieszasz bez żadnych przypraw typu pieprz sól etc i smak wyborny ja uwielbiam :happy:

To ja znam coś podobnego ale bez kukurydzy. Ser kroimy w kostkę i jakby maziamy w tym majonezie z czosnkiem. Idealne jako przegryzka, ale na drugi dzień brzuch ciążowy gwarnatowany.

Ale jaka - szparagowa czy raczej czerwona?:-p

:cool: po bretońsku może :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

chcę mieć malutką fasolkę w brzuszku :rofl2:

właśnie wymyśliłam jeśli chodzi o te moje urojone objawy ciąży, że moja senność jest wtórnym wynikiem nudy :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

teściowa właśnie dzwoniła i sprawdzała czy się nigdzie nie szlajam tylko ładnie w domku się leczę :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Do góry