reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Agnieszka:) Niezły pies :) Ja dziwnych zachowań u Figla nie zaobserwowałam, poza tym, że jeszcze kila dni temu ciągle kładł mi się na brzuch, czego normalnie nie robi:) Nawet pisałam wam o tym któregoś dnia:) a może faktycznie zwierzęta coś wyczuwają:) I po co nam testy:)
Tynaaa witamy:) z tego co się orientuję to żadna dziewczyna nie pisała, że ma PCO. Mi kiedyś lekarz zrobił wszystkie badania, hormony i USG i lekarz robiący USG powiedział, że jest wszystko ładnie. A ten zlecający powiedział, że wygląda mu to na PCO ale że dziwne bo hormony są w porządku... zaczał coś kręcić, a że mój ginekolog nigdy wcześniej się PCO nie dopatrzył i ten robiący też powiedział, że ładnie jest to jakoś nie wzięłam sobie tego do serca, mam nadzieję, że słusznie.
Aha jeszcze Ci napiszę, że mam trzy koleżanki które maja policystyczne jajniki i mają sliczne dzidzie:) Dwóm z nich staranka zajęły standardowo do pół roku, ale oczywiście przy wspomaganiu lekarza a tylko jednej z nich dłużej, chyba ze dwa lata, i po drodze przytrafiło sie poronienie, ale z tego co wiem ona miała jakieś inne problemy poza PCO.

Ostatnia edycja:
Ja bym zrobiłą test nz twoim miejscu Agnieszko jak wyjdzie nagatyw to będziesz czekac na @ jak pozytyw to nie muszę mówić. Tylko kochana mnie lekarz mówił,że po stracie nie ważne z jakiego powodu nastepną ciażę traktuje się jak zagrożoną i lutka lub dupek na podtrzymanie od początku więc ja bym wolała wiedziec wczesniej.

Właśnie po moim zabiegu na szyjce macicy mi się troszeczkę cykle poprzestawiały ale nadal były regularne tyle że troszkę dłuższe... no ale troszkę zn 33 dni... i w sumie po takiej chorobie jak ja miałam to miało prawo się i gorzej poprzestawiać... A ten lekarz był troszeczkę nawiedzony, fajny ale taki... nawiedzony :)
A co do dziwnych reakcji psów, kotów, mam i innych ludzi:) to we wtorek w pracy kolega do mnie zajrzał, posiedział chwile i nagle do mnie mówi "dzieckiem śmierdzisz", spytałam go co to znaczy a on powiedział, że po prostu czuje zapach dziecka:)
Jeśli jakimś cudem okaże się, że jestem w ciąży to chyba muszę Was z tym kolegą zapoznać :p

Ostatnia edycja:
:-D Myniu opadłam trzeba wysłać do niego Agnieszkę, czy też dzieckiem śmierdzi :-D może on ma super węch ale będzie jazda jak się okaże,że dobrze czuł :-D

Ja bym zrobiłą test nz twoim miejscu Agnieszko jak wyjdzie nagatyw to będziesz czekac na @ jak pozytyw to nie muszę mówić. Tylko kochana mnie lekarz mówił,że po stracie nie ważne z jakiego powodu nastepną ciażę traktuje się jak zagrożoną i lutka lub dupek na podtrzymanie od początku więc ja bym wolała wiedziec wczesniej.

Sailor ja wiem ze jak będzie ciaża ze będę musiała brać duphaston mam w domku pół opakowania został mi po ciaży jeszcze tow razie W zadzwonię do lekarza i zacznę brać przed wizyta

Kurcze ale mam dziwne przeczucie że to fałszywy alarm czyję się jakaś taka opuchnięta w brzucholu jak na @
w ogóle tak mało śluzu mam

reklama
Bardzo dziękuję za powitanie i szybki odzew :) Wielka ulga, ze mozna sie komus wyzalic ;) Generalnie lekarz nie stwierdzil jednoznacznie PCO, bo nie ma żadnych innych objawów, ale nie ma jednak pewności czy co miesiąc mam owulację. Problemem jest tylko 1 jajnik. Robię testy owu PreTest, ale nie wiem jaka jest ich skuteczność. Macie jakieś sprawdzone testy?

Do góry