reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Dziewczynki kochane dziękuję Wam wszystkim. dziś p. doktor pytała mnie czy będzie dzidzia, mówiłam jej tydzień temu, że się staramy, żeby leki odpowiednie dobrała. No i powiedziała, że trzyma kciuki :) Równa babka :)
Ficaria chyba Ty pytałas czy mama wie że się staramy (jak nie to przepraszam, poplątać mogłam :tak:). Mama nie wie i nie chciałbym nikomu do końca pierwszego trymestru mówić. Jutro dopiero o zaręczynach jej powiem bo nie chciałam przez telefon:)

No właśnie z tymi granicami nie umiałam sobie poradzić. Tam są jakieś dni czy coś i mi to zupełnie nie szło. Ustawiłam tak na czuja tzw. To mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury był i mogę jeszcze nie mieć wprawy. A jak powinna być? Poradźcie, bo widzę, że jesteście tu już specjalistkami :-)

To kiedy mogła być owulacja? Ja wyznaczyłam tak m.in. po śluzie owulację. Ja zawsze myślałam, że owulacja jest w ostatnim dniu z płodnym śluzem.

Ostatnia edycja:
Jeśli cykl jest nieczytelny to wyznacza się owulację po śluzie, ale w Twoim przypadku wykres bardzo ładnie pokazuje skok (0,2* powinno skoczyć) w 19 dc. To też nic dziwnego, że skok występuje kilka dni po szczycie śluzu, bo sama owulacja może wystąpić nawet do trzech dni po szczycie. Podwyższona temperatura to nic innego jak podwyższony poziom progesteronu po odbytej owulacji.

No to teraz już wiem czemu @ przyszła. Ja byłam przekonana, że miałam owu kilka dni wcześniej, a i starania były też kilka dni wcześniej. Dzięki Ficaria! Żyłabym w nieświadomości gdyby nie Ty :-)

reklama
Do usług :)
Jak jeszcze będziesz obserwować szyjkę (to nie jest proste na początku, sama miałam z tym problemy duże) to już będziesz bardziej zorientowana kiedy owulacja się zbliża...
Teraz jeszcze w dniu dzisiejszym kliknij na @ w prawym górnym rogu i wyświetli Ci nowy cykl. No i powodzenia! :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry