reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
pomocy!!
odebrałam wyniki glukozy.
naczczo jest 4,58 mmol/l
a po obciążeniu 50g jest 6,69 mmol/l

co to znaczy???

Domik tu masz normy:
Prawidłowe wyniki na czczo powinny wynosić: 60 – 100 mg% (3,36 – 5,6 mmol/l)- wynik prawidłowy
101 – 125 mg % (5,61 – 7,0 mmol/l) – nieprawidłowa tolerancja glukozy
powyżej 126 mg% (powyżej 7,01 mmol/l) – cukrzyca ciążowa

Prawidłowe wyniki po posiłku:
1 godzina po posiłku – 120 – 140 mg% (6,7 – 7,8 mmol/l)
2 godziny po posiłku – 100 – 120 mg% (5,6 – 6,7 mmol/l)

Królewno śliczny brzusio!

Królewno no brzusio śliczny. Maluchowi na pewno tam dobrze :tak:

Ja zaraz idę do ciężarnej koleżanki. Pobiorę trochę fluidków :-D Ona chyba jest już koło 20 tygodnia ciąży.
A od Niej jadę zapłacić rachunki. I cały dzień poza domem będę :baffled: Nie lubię. Bo dziś zimno jest. Brrr....

No to Miłego Dzionka Dziewczynki :-)

Niestety nie wiem czy możemy się starać czy nie, bo się nie zapytałam. Teraz już to raczej niemożliwe, bo krwawię. Wizytę mam pojutrze to się dopiero dowiem wszystko, co i jak...

I ja też się biorę za odchudzanie, dzisiaj zamawiam rowerek! :D

Dziewczyny heh odchudzanie to sprawdzony sposób na ciążę :D Dużo dziewczyn, które zaczęły odchudanie raz dwa zaszły w ciążę :)

Sailor ja niestety nie używałam, chociaż też się przymierzałam do zakupu. Ale pamiętam, że któreś z dziewczyn lizały szkiełka :) A to chyba podobne jest?

reklama
Witajcie, u mnie dzisiaj chwila oddechu, bo klient odwołał dzisiejszą wizytę, więc siedzę w firmie.
Ale właśnie załapałam załamkę, bo moja koleżanka ze studiów z którą tydzień po tygodniu brałyśmy ślub i tak sobie planowałyśmy, że potem razem ciąża, to właśnie urodziła...
a u mnie nawet się nic na ciążę nie zapowiada. Gdzie jest sprawiedliwość na tym świecie??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry