reklama

Staranka od stycznia 2012.

Ficarko... no nie wiem... może jak przez 7 dni by nie spadłą to bym poszła... sama nei wiem... a co ja gadam, i tak mnie namówicie przecież, czarownice okrutne :)
Pianko, jak kocha to pokocha i 20 kg mniej :) Pewnie nawet bardziej pokocha:) a jak napisałaś o tym mulatku to aż się popłakałam... tez już bym chciała mojego mulatka...
Laluś, Ty nie bądź w gorącej wodzie kąpana, masz jeszcze czas na skok:) Obserwuj śluz:) i zaznacz kiedy jest najlepszej jakości. I skok nastąpi dopiero po szczycie śluzu.
Isis właśnie miałam Cie molestować, że się nie odzywasz:) Jak Amelka? Już w domku? Zdrowa? U Ciebie już te dwa tygodnie na wyklucie minęły? Już nie ma zagrożenia wyklucia się ospy?
Asitko właśnie, właśnie, nie napisałaś o najważniejszym o wynikach męża... A co do IUI to bardzo dobrze Ci dr powiedziała bo starasz się pół roku więc to za ciężkie działo tak od razu :) I na pewno nie trzeba będzie go wytaczać :)

Ostatnia edycja:
reklama
Myniu przepraszam, nie pomyślałam, nie chciałam Cię zasmucić :-( ale ona też tak pięknie nie ma, pierwsze dzieciątko straciła w 10 tc, teraz ubezpieczenia nie ma tzn stara się o jakieś socjalne dla kobiet w ciąży ale musi godziny pracy sobie obciąć bo zarabia 300 dolarów za dużo i się nie łapie, mieszkania własnego nie mają, też jest przerażona na tą chwilę bo bardzo chciała dziecka a teraz do niej dociera że to nie tak prosto jak się wydaje:eek:
Isis to w poniedziałek podglądamy dzidzie razem :)

Myniutku tort wygląda powalająco ale mój małżonek by mnie zastrzelił za niego bo on kawy nawet nie pije tak nie lubi tego smaku... :/

Ostatnia edycja:
Pianko, nie nie przepraszaj:) Ja tak ryczę z bule powodu w okolicy @ :)
A tort ja robiłam kakaowy zamiast kawowego:) Do nasączenia tez możesz uzyć czegoś innego. Maliny by mi do niego pasowały:) Można zrobic jakąś wariacje na temat...
Znalazłam jeszcze jeden ale ten już jest cięższy i bardziej kaloryczny. A przepis wyciągałam zza regału bo tam Figiel zrzucił mój przepiśnik.

Oto tort :) Też pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha

Przepisu na biszkopt nie piszę bo każdy ma swój sprawdzony (np moim jest pójście do sklepu i kupienie :-))
Krem I
2 puszki mleka skondensowanego gotować 4 godziny na małym ogniu, całe zanurzone w wodzie. Otworzyć po ostudzeniu
Krem II
1 litr śmietany kremówki 36%/30% ubić i dodać do niej żelatynę ostudzoną (3 łyżki rozpuszczone w 2/3 szklanki wody)
Oprócz kremów potrzebujemy 30 dag orzechów włoskkich i dżem z czarnej porzeczki
Biszkopt dzielimy na 3 części

Warstwy:
biszkopt
dżem
śmietana
biszkopt
karmel
orzechy
śmietana
biszkopt
karmel
orzechy

ale powiem Ci Pianko, że mój tata mający bzika na punkcie niskokalorycznego i lekkiego jedzenia i nie przepadający za mocno słodkimi rzeczami oszalał na punkcie tego pierwszego tortu:) I naprawdę wystarczy nasączyć bez kawy i będzie grejt:)

Ostatnia edycja:
Witam!
Ja melduje się, że żyję :)
Ostatnio nie zaglądam, bo chcemy sobie z M trochę odetchnąć od staranek... i postanowiliśmy, że na święta jedziemy gdzieś wypocząć i nabrać nowych sił:tak:a na razie daję sobie trochę luzu i po nowym roku pomyślę o nowych badaniach.
Cały czas Was czytam kochane i trzymam kciuki za te już w ciąży i za te do których cholerna @ przyszła!-nie będę pisać każdej z osobna, bo za dużo się dzieje tutaj:-D
Buziaki :*

dziewczyny ja zwariuje b yłam z mała u lekarza kolejna seria leków normalnie cyce mi opadają ryczeć mi sie chce ze złości ze znowu chora ehhhh masakra jakaś jeszcze do kaszlu doszedł stan podgorączkowy normalnie wymiękam, strasznie się martwię

trzymajcie za mnie kciuki bo za chwilę lecę do pani doktor. napisze co i jak wieczorem.

Pianka podam Ci fajny i prosty przepis na cisto bez pieczenia. jest pycha i u nas w rodzinie króluje jako nr 1 do kawy itp. na różne okazje

agnieszka zdroweka dla młodej! Dla pocieszenia moj Olus tez chory... siedziamy w domu ten tydz... znowu... bylismy wczoraj u pediatry zaleciła inhalacje. Pomagaja nie powiem ze nie bo nie ma juz ataku duszacego kaszlu w nocy tylko dopiero rano... wrrrrrrrrr.... Jak sie nic nie zmini do jutra to juttro znowu do niej ide niech da skierowanie na morfologie chociaz bo sie boje ze ten kaszel to z alergii ma:( a ciagnie sie od poczatku wrezsnia jak poszedł do przedszkola. Jeszcze raz zdrowka dla małej! Tak jest ze na jesieni nasze maluchy choruja:(

Wiecej nie popisze bo Olo nie daje:( moze pozniej wpadne...
Na razie!

reklama
Czyżby wszystkie strankowe dzieciaczki odwiedziły lekarza?:) My byliśmy na szczepieniu, ale go nie było. Najpierw wyniki moczu, żeby zobaczyć czy wszystko ok:) Mały zważony i zmierzony:?) 8300g i 70 cm:) Duży mój chłopczyk ukochany:))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry