reklama

Staranka od stycznia 2012.

No ja wczoraj byłam oznaczyć progesteron (jestem w tym cyklu bez luteiny żeby zrobić to badanie, choć jak zaczęłam krwawić ostatnio to nie sądziłam, że dotrwam do 20 dc). Po za tym czytałam, że to badanie może być niemiarodajne, bo progesteron ma różne stężenie w ciągu doby. Teraz sobie myślę, że to ma sens, bo jak leżałam w szpitalu to robili mi zbiórkę moczu z całej doby i dopiero badali poziom progesteronu...

Ostatnia edycja:
reklama
Ficaria ja juz Ci powiem ze zdurnialam jesli chodzi o te wszystkie plamienie , badania itd.
Np moj maz wedlug mnie ma za wysoka prolaktyne bo az 32,10 ng/ml gdzie norma u mezczyzn wynosi 3.00-25.00
lecz ginekolog powiedzial zeby sie tym nie przejmowac narazie,
dla mnie to jest ewidentny przyklad ze cos sie k.. dzieje.
tak sie zastanawiam czy nie ponowic mu wynikow.

oto wczesniejsze wyniki mojego meza :
TSH 1,43 ( norma 0,25-5,00)
FSH- 5,03 (norma 1,70-12.0)
LH- 4,29 (norma 1,10-7,00)
Prolaktyna- 32,10 (norma 3,00-25,00)
Testosteron 6,85 (norma 3,00-10,6)

Podwyższona prolaktyna u mężczyzn nie jest obojętna, szczególnie jeśli para się stara :/ Czasem mam wrażenie, że lekarze mają do nas strasznie olewczy stosunek :/

Najgorsze jest to ze to jest ginekolog z ktorym pracuje w przychodni wiec po znajomosci powinien bardziej sie postarac..
czas chyba udac sie do innego ginekologa zobaczymy co on powie. ale zanim sie do niego udam jeszcze raz zrobie ta prolaktyne dla meza i zobaczymy czy rosnie.

ale tu cisza:szok: szok! a Was to gdzie wywiało??

mnie od samego rana tak zgaga męczy, że juz nawet renie nie pomaga:( popsuła mi ta zgaga nastroik....a buuuu....

CZARNOOKA też uważam, że lekarze czasem strasznie olewczo podchodza do naszych obaw. może masz racje i idz do innego na konsultacje. dowiesz się czy powie to samo czy jednak jakaś inna metode zastosuje.

Ficarko pomyślalam w pierwszej chwili, że jesteś w ciąży... No niesamowity ten wykres :)
Agnieszko zaznaczyłam na wykresie tą temperaturę 36,59, ona była już poniżej linii z poprzedniego cyklu.
Czarnooczko a dlaczego masz tak późno wyznazony skok temp?
Sihayko, na którym odcinku skończyłaś?

Zmęczona jestem nieziemsko...
diety dzień 6 - 2 cm mniej w pasie. Byłam dziś w pracy w spodniach, w które wprawdzie się zapinałam ale siadanie i schylanie groziło wystrzeleniem guzika na 3 km, czylli z pracy to nawet w sejm mogłabym spokojnie trafić i jeszcze by mnie zamknęli za terroryzm...
Zaraz wcinam moją niesoloną kasze jaglaną z "sosem"

I jeszcze rzadnej z Was nie ma i nikt ze mną nie pogada...
Wina nie powinnam pić ze względu na dietę ale chyba sobie walnę szklanę :) Tak, tak, nie lampkę tylko szklanę, dekadencko. I do tego zapuszczę Celinę Kazika.
"Och Ziutek, Ziutek, gdzieś Ty był kiedy ja zaczynałam pić?
Dlaczegoś nie bił w pysk?"
Właściwie to może nawet dwie szklany tego wina...

Bzibzioczku ale zazdroszczę tych prac konserwtorskich łódki!! nawet z nadciągającą @ w tle;) ach.. rozmarzyłam się;) bo nigdy nie miałam takiej okazji, a chciałabym... oj chciałbym...

Asita gratuluję statusu prawie mamy;)

Ficara a do kogo szłaś tu w kr??

Myniu skończyłam na 17ym odc:/ albo 18ym? musze sprawdzić;)
Gratuluję naocznych efektów diety:) no pięknie kochana! to chyba taka dodatkowa mobilizacja, żeby w niej wytrwać?:)

Czarnooka tak czytam o tych wynikach Twojego męża i... hm... pytanie do reszty dziewczyn - robiłyście też takie badania swoim m.?? bo ja szczerze mówiąc tylko badanie nasienia... i tak się zaczęłam teraz zastanawiać, że może powinnam?

reklama
Dziewczyny wróciłam od tego endokrynologa i beczę. Wg niej jestem zdrowa jak ryba. Na pytanie ile mam lat ( 29) PADA ODPOWIEDŹ LEKARKI: nie za późno na dzieci?? Przecież Pani już nie jest najmłodsza. Zwątpiłam. :no: nie mam już siły na nic. W aucie wyłam jak bóbr nawet nie chce mi się pisać co mówiła na temat starch kobiet w ciąży i w ogóle osób puszystych. Czuję się nic nie warta. :no::no::no::no:
Gin się załamał jak usłyszał co mi nagadała chciał mnie wysłac do kogoś innego ale nie chcę nie mam siły na to mimo iż on twierdzi że z moimi hormonami i tarczycą nie jest ok tak do końca.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry