reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
dziewczyny mi też się nie chce w pracy siedzieć, ale całe szczęście mam w miarę dużo pracy żeby nie myśleć kiedy wredna @ przyjdzie, muszą wszcząć do jutra 22 postępowania, na sama myśl już mi się nie chce :no:
Pianko mój mąż zażyczył sobie Rafaelo, babcia tort śmietankowo-brzoskwiniowy i ja chciałam sernik zrobić jeszcze, ale nie wiem czy będzie mi się chciało :-D
Bzibziok gratuluje 4 kg mniej oby tak dalej :tak: ja postanowiłam, że po świętach biorę się za siebie, żeby jakoś wyglądać na ten ślub kościelny a zostały mi 2 miesiące :-D

Rozniczko u mnie w domu gotuje sie wg pieciu przemian. I pisalam gdzies niedawno ze moja ciotka prowadzi szkole i kursy kuchni pieciu przemian w warszawie. A w ogole dziewoje z wawy... Www.pracowniadalekowschodnia.pl oprocz kuchni to prowadza tez z mezem warsztaty Jogi i kursy malarstwa.

Asitko niedobra Dziewczynko
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Sihaya caly czas czekam ;))

Jillka mnie straszliwie piersi bolaly. Jak sciagalam biustonosz to myslalam ze umre i na noc zakladalam bawelniany topik. &&&&&&&&&&&&&& kiedy testujesz?

Dzień dobry :)

Jillka piękny wykresik :)) &&&&&&&
Różniczko u Ciebie też tempka ładnie się trzyma, wysoko :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Mgiełko super wieści po wizycie :) Gratuluję dorodnej córy :) Śliczna jest! :)
Aga dziś mam nadzieję, że wodę już masz?
Asitka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& będzie dobrze :))
Pianko no to fajna teściowa, nie ma co :/ Mogłaby pomyśleć o Was a nie o sobie. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzicie i będziecie mieli z kim zostawić maleńką :) A lekarz dobry :) W sumie fakt, że już masz ciążę donoszoną to co on może więcej mówić prócz tego, że możesz zacząć rodzić w każdej chwili :)
Czarnooka cieszę się, że obejdzie się bez szpitala. Teraz musisz poprostu dojść do siebie i zdecydować co będzie lepsze - czy staranie od razu czy tak jak się zastanawiasz miesiąc przerwy. Ściskam :*
Paulinko a Ty wstajesz w nocy do Mikołajka? Bo może stąd ta temperatura wyższa?
Noelle pocieszę Cię, że nie Ty jedna cierpisz na bezsenność, tyle że ja od 4 nie spałam i oczy jak 5 zł :) Czekam na wieści z wizyty!!
Bzibziok gratuluję super efektów diety!!! :) Wymiana garderoby to w sam raz zadanie na wiosnę :) A przepis mniaaaam :)
Agacynda dziś c.d pakowania? :)

U mnie można powiedzieć, że ciut lepiej ale smarkata dalej jestem.

Bzibziok wygląda rewelacyjnie :-) takiego jeszcze nie jadłam a ostatnio wyciągnęłam masło orzechowe które mąż jakiś czas temu kupił w ramach mojej ciążowej zachcianki i właśnie myślałam co by tu z nim zrobić a widzę że w tym przepisie jest :) żeby tylko wyszło w połowie tak ładne jak na zdjęciu :sorry:
Asita z rafaello mój by się ucieszył ale ja jestem kosmita i nie przepadam za kokosem :baffled: a sernik robiłam ostatnio - oczywiście też w ramach zachcianki ;-) ogólnie w tym roku zapowiedziałam że nie zapraszam do siebie na święta bo nie widzi mi się stać w kuchni a K ma dwie lewe ręce w tek kwestii i nic by nie pomógł więc idziemy na gotowe :-) dla nas zrobię tylko barszcz biały z kiełbaską na śniadanie, jakąś jedną sałatkę, jedno ciacho i szynkę upiekę

Margotko poki co sa spakowane rzeczy, ktorych w domu nie potrzebujemy. W srode lub w czwartek bede konczyc... Na szczescie klucze do mieszkania juz mamy to w kazdej chwili czesc kartonow mozna zawiezc...

Bzibziok przyjemny ten przepis. Szkoda ze tu w tym mieszkaniu nie mam piekarnika. Ale jeszcze tylko kilka dni...

Sihaya: nie miałam kiedy odpisac, teraz sobie przypomniałam :P dotarłam na poród do narutowicza ufff :P i tak miałam własnie w ten wtorek jechać na wizyte do mojego lekarza do szpitala i miałam byc na 8 rano, wiec bylismy gotowi, a skurcze lekkie miałam od 3 w nocy i wiedziałam juz ze zostane w szpitalu :P
a najlepszy był mój mąż, ja zwijająca sie z bólu w przedpokoju go poganiam ze nie chce w domu urodzic a ten sobie paróweczki na śniadanie wyciąga i jeszcze pyta czy ja nic nie jem :D chyba mi nie wierzył ze mam skurcze, a po drodze w samochodzie sie pyta 'ty poważnie masz skurcze?' haha :szok:
a poród miałam błyskawiczny i zdecydowanie był cudowny w porównaniu do pierwszego :P

Pianko, mi wyszło to i Tobie wyjdzie, tyle że ja robiłam w blasze kwadratowej z zaokrąglonymi brzegami:) więc miał śmieszny kształt, ale warstwy wyszły piękne po przekrojeniu i powiem Ci, że następnego dnia był jeszcze lepszy niż pierwszego. Ja dodałam likieru sporo i miał super aromat, akurat w domu miałam morelowy likier.

Ale się rozpisałyście... Ja pożarłam dwie bułki z pasztetową i pomidorkiem :-D taką ochotę miałam na takie kanapeczki ;-)

Agacynda już niedługo będziesz pichciła w swojej pięknej kuchni :tak:

Pianko i bardzo dobrze, że na gotowe idziecie... Ty po porodzie wymęczona i jeszcze gotować... :tak:

Gosiak kuruj się!!! :happy:

reklama
Bzibzioku gratuluję spadku wagi, wow:) pięknie Ci to idzie:)
Przepis bardzo w moim guście i praktycznie takie same cudo robię, tylko czasem wrzucam jeszcze miedzy warstwę mięsną a jajkowo-serową pokrojoną w plasterki cukinię:)
Na święta polecam dietetyczne ciasto marchewkowe z masą śmietankową jak do tortów:) w zeszłym roku na wielkanoc zrobiło u mnie furorę:)

A w tym roku święta na mojej głowie, bo teściowa jak pisałam wcześniej wyjeżdża dziś więc ja będę sama wszystko pichcić na pierwszy dzień (będzie teść, szwagier z rodziną, babcia). W lany poniedziałek za to będziemy się raczyć u moich rodziców pysznościami bo jedziemy w niedzielę popołudniu do nich;)

Niemniej o świętach póki co nie myślę tylko porównuję ceny płytek w różnych sklepach, już wyliczyłam ile których potrzebujemy i robię kalkulację gdzie się nam najbardziej opłaca kupić;)

Pianko konfliktu z tego co wiem to nie mamy, tylko, że ja nie pamiętam swojej grupy krwi.. kojarzy mi się.. ale nie mam pewności więc gin kazała zrobić:)
A jak córa po nocnych przejściach? lepiej już teraz?
Agacyndko czekaj czekaj:)
Jilka i ja z tych co miały mega bolące piersi, m to w ogóle nie mógł się do mnie przytulać, o spaniu na brzuchu mowy nie było... ba.. nawet biustonosz sprawiał dyskomfort:]
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Królewno zazdroszczę takiego porodu.. oooo jakbym też tak chciała!!! szybko, sprawnie i po bólu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry