reklama

Staranka od stycznia 2012.

Tak się właśnie zastanawiałam w duchu kiedy jest najlepszy na to moment. Ja byłam wtedy szybko ale i był problem a jak jest dobrze to myślę, że chyba ok 6 tygodnia już coś widać na usg?:-)

reklama
Powiedz mi jeszcze kochana co myślisz o częstym robieniu usg w ciąży? U nas jeden z lekarzy uważa że pierwsze powinno być koło 12 tyg a ja uważam,że to późno bo wczesniej przecież można wykryć niektóre wady np puste jajo...a to świetny lekarz tylko te jego upodobanie do nie robienia usg mnie zraża...:confused:

powiem CI tak przeleżałam cały 9 miesiąc w szpitalu i miałam usg co 2 4 dni wiec racej jest to bezpieczne
a usg powinno być robione oczywiscie z głową. Ja na pewno bede miec teraz jak przyjdę a potem kolejne na serduszko malenkie a potem raczej już mój mi robić nie bedzie bo kolejne to pójdę na usg genetyczne. A potem jakoś resztę sie potoczy ale 12 tydzień jest za pózno....

Tak właśnie myślałam. Mam jeszcze jedno pytanko czy jak założę sobie kartę ciąży u 1 lekarza to jak pójdę do drugiego zrobic tylko usg to musowo musi mi wpisać wizytę i wyniki usg jak pójde prywatnie?

ten kto prowadzi ciąże ten wypisuje kartę nie masz obowiązku informowania lekarza prowadzącego o innych wizytach to jest twoja prywatna sprawa wiec na potwierdzenie ciazy mozesz isc do tego a na usg do innego i temu nie musisz mówić :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry