reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

laseczki jak juz wczesniej pisalam jade p kosmetyki dla dzidzi.....napiszcie mi co kupic bo oprocz jakiegos zelu do kapieli i oliwki niemam zielonego pojecia:-D

reklama
Agacjone nie będę Ci mówiła na jaką markę kosmetyków masz się zdecydować,bo wssród mam panują rózne opinie :-) Sama wybierzesz :-) Napiszę Ci natomiast,czego ja uzywam dla małej i co mi się przydaję.
Od początku jest z nami mydełko Bambino,oliwka Bambino,krem ochronny Bambino i chusteczki nawilzone Bambino_Oprócz tego Sudocrem i Linomag maśc.Przydaje się też zasypka (puder :-) ).Z czasen na pewno sama wzbogacisz kolekcje,bo będziesz dokupywać,to co jest potrzebne.
Powiem Ci jeszcze,że chusteczek nawilżonych uzywamy tylko przy kupce,lub do wytarcia rżczek lub buźki.Przy zmianie pieluszki bez kupki,obmywam jej pupe czystą wodą.A powiedz jak Ty się czujesz?Mocno zmęczona?

no niby enfamil dobre maleko ale juz nie mam pojecia co jest:/ nie ma zadych kolek, ani problemow z kupka.raz dziennie jest:p. nie widze zeby go brzuszek bolal czy cos takiego a mimo to kupa ropucha:/ ehhh a moj pediatra mowi ze sie nie przejmowac. ale ja sie cholerka przejmuje bo juz dlugo to trwa:/

ja tak na moment
Ilonka
jak sie nic nei dzieje poza kupa....to moja pediatra mowila zeby sie nie przejmowac bo niektore bobaski tak reaguja na wszelkie mieszanki ...maja nie dojrzaly uklad pokarmowy jeszcze i tak bedzie poki nie bedziecie jesc juz zupekm,deserkow itp....
chyba ze sie cos jeszcze dzieje...no to nalezalo by skonsultowac z lekarka i moze wyprobowac inne mleczko..choci jak jnuz tu pisalyscie..to jedno z lekszych.

A Nitka spi...bez goraczki poki co..zobaczymy jak bedzie potem..wczoraj w nocy bylo 38 rano 39 :baffled: nurofen poszedl w ruch...katarek ja meczy...nasivin do noska poszedl... no i wapno i syrop prawoslazowy...dzis bylam u dr to syrop zamienila w zasadzie na flegamine w kropelkach i tyle..reszta ma zostac bez zmian i jak nie bedzie sie nic dzielo strasznego to w piatek do kontroli....

lece korzystac z wolnych chwil...dzieci juz spia...znaczy mlody jeszce cos czyta...ale lezy grzecznie w lozku(chyba chce sie do mikolaja podlizac przed swietami:-D)
milego wieczorku kochane!!!!

a tu pustawo....
hej:biggrin2:
jak u Was nocki mineły?
u nas tak...zasnęla mała wcześnie...przebudziła się o 23 i gadania,wiercenia się i marudzenia w końcu płaczu ze zmeczenia było całe 2 godziny...dostała goraćzki koło 24.00 dałam jej nurofen, potem kropelki do noska i taka wymęczona zasypiała... ale kurcze tak nei spokojnie pzez pierwsze pół gdziny że myślałam że cala nocka będzie z głowy ale w końcu zasnęła lepiej i tak to przed 7 to trwało więc nei było żle...potem płacz że śniadanko zrobić..więc mama na równe nogi i kaszkę zrobiła,teraz siedzi i się bawi, póki co bez goraczki ale z gilami do pasa i kaszlem nadal...choćpo tej flegaminie w kroplach jakby mniejsza częstotliwość tego wstrętnego kaszlu...no zobaczymy dalej jak to bedzie.
Młody już sie nie moze doaczekać jutra bo idzie do zerówki po półtora tygodniowej przerwie...oby dotrwał do piątku bo mają spotkanie z mikołajem...

ja zaraz kawwwwęęęę zrobię i będzie ok:-D

milego dnia:happy::happy::happy:

Witam :-)
A u nas nocka męcząca...Mała zasnęła o 21,po wcześniejszej odmowie zjedzenia butli.Więc butle dałam jej przez sen,pól godziny później.Spała twardo,a jak tylko zjadła to oczy jak 5 zl.Znam ten schemat,więc już widziałam te 2 godz ,albo dłużej,bawienia się z nią hihi :-D Ale do akcji wkroczył mój mąż :-p Włączył piosenkę,przy której zawsze usypia małą i w 15 minut,bez jakichkolwiek buntów Iza spała :-D
No ale bardzo się kręciła w nocy.rzucała się w łóżeczku,czasami popłakiwała,ciągle smoczka szukała....Więc musiałam częstwo wstawać.
sama już nie wiem,od czego to zależy,że jedną noc prześpi ok,a drugą się wierci.

Anekha a gdzie nasze spotkanie przy porannej kawie??? HIhihihi :-p Wiem,wiem,zawsze się spóźniam :-p

Hej Dziewczyny! Anekha u mojego Ignasia jest znowu to samo- co u twojej małej- katar gigant ale bez goraczki narazie leczę domowymi sposobami bez antybiotyku- czyli kropelki flegaminki maść majerankową pod nosek i maść na plecki ale też strasznie kaszle w nocy- no zobaczymy co będzie ale w nocy nawet się wyspałam, Anekha a co dajesz już małej do jedzenia? kurczę bo ja cały czas powoli wprowadzam różne rzcezy ale chcę sobie porównać bo może coś za mało, mój starszy synek do przedszkola poszedł za rok dopiero do zerówki- ciekawe co to będzie..... :-) czy tam dzieci już mają sporo nauki? idę do mężusia bo dopiero przyjechał z pracy wczoraj w nocy i się stęskniłam,:-) pozdrawiam wszystkie dziewczynki, Agacjone- jeśli chodzi o kosmetyki- to ja też wszystko bambino. całusy

reklama
Corine
co daje do jedzenia..heeh powinnam duzo..ale ze ona jest alergik to wiele rzeczy odpada...
generalnie rano kaszka np bananowa labo jablkowa(ryzowa na nutramigenie 2)z owocami..z banakiem, czy jabluszkiem
potem czasem mleko przed poludniem(znaczy nutramigen2) czasem nie chce to tylko picie...potem obiadek..tu kupowallam hippa te biale zupki pure z indyka z warzywami...bobovita i gerbery wszystko ja uczulalo(nawet te bezmleczne)to jakis por czy seler i odrazu czerwona...
teraz sama gotuje od niedawna to daje marchewke,ziemniaczka albo ryz...brokuły..i miesko z indyka lub królika...zmiksowane poki co i mieszane z jej mlekiem bo inaczej nie chce...:-paa i jajeczko znaczy pol zoltka co 3ci dzien(nie co 2gi)potem picie i na wieczor sinlac na mleku i czasem ostatnie samo mleko.przyjdzie czas bedzie jadla wiecej.
wspolczuje katarku...u nas nasivin cos nie pomaga teraz:wściekła/y:
co do chorob..to porazka poki nie chodzil do przedszkola mlody to bylo tak fajnie a teraz:szok:nadrabia za wszystkie lata:baffled:no nic...co nas nei zabije to nas wzmocni;-)
haha co do nauki w zerówce..to ja jestem w szoku...ile tego..majązestaw ksiazek"nasza klasa"7 szt na cały rok ćwiczenia i czytanki...dużo liczb,pisania szlaczków,literek...dzielenia słów na głoski,sylaby...praca na zbiorach matematycznych(proste rzeczy ale dla takiego dziecka uwazam ze to jeszce za wczesnie...)co prawda moj sobie radzi super ze wszystkim ale sa dzieci ktore nei daja rady...polowa dzieci juz czyta..moj dosc plynnie ksiazki wszelkie....z angielskiego maja ksiazke,cwiczenia i plyte z piosenkami...2 w tygodniu maja po godzince(ale te wszystkie ksiazki to zalezy od zerowki)z religi maja zeszyt cwiczen...no a to jest zerowka ta 5cio godzinna ..a co dopiero maja te dzieci w 10godzinnej???brrr...troszke przesadzaja...no ale co zrobic...moj sie lubi uczyc wiec nie mam raczej problemow..no moze z kolorowaniem-tego nie lubi..hehe.Zdrowka dla Was!!!!!!

Agacjone
ja malej od urodzenia oil atum do kapieli i szamponik tez oil atum( nie smatuje je oliwka czy kramami to to juz jest samo w sobie te emulsje do kapania tluste wiec skorka jest ok)dla laergicznego dziecka jak znalazl(moja wysypalo po bambino,nivea ..niestety)ale i zdrowe dzieci niektore mamy w tym kapia zeby nie natluszczac dodatkowo skory dzidzi.

Andzia
musisz leniuchu jeden wczsniej wstawac...hahahaha:-D:rofl2::-Dzartuje....zawsze i tak cie zaczepie pozniej :-)

Ostatnia edycja:
Do góry