reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

hej widze ze wieści od Ewelki żadnych takze jest juz pewnie "po" i teraz lezy na łózku z synkiem albo córeczka.....:-)
a ja sie zwlekłam z łózia ale zaraz sie chyba położe znowu, pogoda okropna, obiad juz mam to cóż bede sobie zajecia wymyslac....
zaczyna mi sie nudzic tak samej w domu...na dole niby teście śa ale nie bede na siłe rozmowy podtrzymywac jakos niemamy wspólnych tematów do rozmów.....

reklama
agacjone
ja też bym z chęcią nie wychodziła z łóżka, ale niestety muszę jeszcze do sklepu iść i coś na obiadek wyczarować... no i w mieszkanku ciut posprzątać. A jakoś nie mam dziś totalnie ochoty na to wszystko.

Hannah a jak pozbierałyście się po tej trzydniówce?Malutka też chorowała?Mam nadzieję że nie.
Trzydniówka trwała 1 dzień, ale nie mogłam się pozbierać jeszcze 2 dni, byłam tak osłabiona. Malutka jako jedyna się uchowała zdrowa, reszta (chyba ok 25 osób) zachorowała bez wyjątku. ˛
Hannah jeszce lepiej urodziła córkę ponad 4 no nie??? i też dałą radę...bardzo dużo zalezy od nastawienia i współpracy z położną..jak się słucha poleceń to samo sie rodzi:tak:
No dokładnie waga urodzeniowa 4220 gr:-p.
Teraz pewnie waży ok 9 kg, a długa jest na 74-75 cm.
A maśc to chyba Bepanthen.
Polecam:tak::tak::tak:
My już po spacerku, zastał nas deszcz z gradem, ale twardo spacerowaliśmy.:-p

A tą maść ( Bepanthen ) zmywa się przed karmieniem ? Szukałam na necie ale nic nie znalazłam...
Kupię ją sobie i będę stosować zaraz po pierwszym karmieniu...

olka
nie wiem czy ta masc sie zmywa..ja ogolnie plukalam piersi przed kazdym karmieniem,poza nocnymi...wtedy tez niczym nie smarowalam...
a stanik to błogosławieńtwo póki piersi się nie przyzwyczajądo karmienia...hehe tak między 2dobą a 2-3 tyg mogą boleć i byćpogryzione...ale potem sie unormuje wszystko..
a maść jest dobra bo małatym samruję czasem

co u Ewelki..nic nie wiem..pisałam do ilonki smsa ale nic nie odpisała...moze jeszcze nic nie wie...eh..ale nas trzymajaw niepewności:-)

no to wieści o Ewelce przekazuję.....
narazie jest na obserwacji...sączy jej się żółta wydzielina..ma ledwie 2 cm rozwarcia i słabe skurcze..narazie czekają..jakby co to pewnie zrobią za jakiś czas cc
tyle wiem od Ilonki...także dziewczyny 3mamy kciuki dalej

Ostatnia edycja:
Oj... biedna Ewelka, myślałam że już po wszystkim, a tu takie wieści... Widać dzidziusiowi dobrze w brzuszku, oby się to jakoś rozwinęło, pewnie nie jest to przyjemne. Oczywiście trzymamy kciuki... Ewelka jesteśmy z Tobą!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry