reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2009

ja testuję chustę kółkową od jakiś 3 tyg :-p
na początku mała nie była przekonana do niej a teraz chusta to jej najlepszy przyjaciel hihihihi znacznie lepiej się sprawuje w chuście aniżeli np w wózku. Ostatnio na spacery zabieram do wózka chustę i jak już sie całkiem małej znudzi leżenie w wózku to biorę ją w chustę i z innej perspektywy ogląda świat :sorry:
niesety za chustę zapłaciłam 200zł ale wiecie wcale nie żałuję. Serce mnie bolało przy przelewie ale już mi przeszło - materiał fajny przewiewny, mocny i całkiem milusi. :happy::happy::happy::happy:
Małą biorę w chustę jak wychodzę z psem na szybki spacer, do sklepu, w domu jak ma marudne rączkowe dni itd Chusta sprawdza się bombowo bo przynajmniej ręce niie bolą hihihi i można zmywać, robić obiad, sprzątać itd :laugh2:

reklama
Zazdroszcze Wam dziewczymy ze możecie w chustach nosić, ja kupiłam sobie elastyczna i tylko raz ją założyłam na godzinę, po czym rozbolał mnie strasznie kręgosłup:zawstydzona/y: nasiliły się wszystkie objawy związane z dyskopatią.... a szukałam informacji na ten temat i nigdzie nie znalazłam przeciwskazań...:-(

ja się obawiam, że nie umiałabym zawiązać tej chusty sama :-( a niestety nie mam skąd pożyczyć żeby sobie popróbować :-( zastanawiałam się nad nosidełkiem baby bjorn czy jakoś tak - takie miękkie mi się wydają :tak: to by było dobre tak jak Anik stosuje chustę - bo mi się zdarzyło pare razy, że młoda budzi się na spacerze i trzeba wziąć ją na rączki, no i nie mam jak iść z nią i jeszcze wózek prowadzić :baffled:

ja się obawiam, że nie umiałabym zawiązać tej chusty sama :-( a niestety nie mam skąd pożyczyć żeby sobie popróbować :-(

Mamjakty
co do wypożyczenia chusty - możesz wypożyczyć odpłatnie taką chustę.
na przykład tu:
Wypożyczalnia w dziale Produkty (strona informacyjna Polekont)
Vega - wszystko o chustach i noszeniu dzieci
Wypożyczalnia - CHUSTY, WÓZKI, NOSIDŁA, NOSIDEŁKA i inne rzeczy dla dziecka i rodziców
uważam, że warto zapłacić żeby sobie wypróbować.
na ogół trzeba zapłacić zwrotną kaucję.

co do wiązania - nie masz co panikować na zapas.
ja wiązałam wg instrukcji z internetu: chustomania Instrukcje

zastanawiałam się nad nosidełkiem baby bjorn czy jakoś tak - takie miękkie mi się wydają :tak: to by było dobre tak jak Anik stosuje chustę - bo mi się zdarzyło pare razy, że młoda budzi się na spacerze i trzeba wziąć ją na rączki, no i nie mam jak iść z nią i jeszcze wózek prowadzić :baffled:

co do nosidełek.
kiedyś Celinka pisała, że ma baby bjorn. spodobało mi się wizualnie i zaczęłam zgłębiać temat.
napiszę tak - jeśli nosidełko to tylko ergonomiczne - takie mam zdanie.
nosidełka typu baby bjorn do takich nie należą.
tego typu nosidełka to raczej "wisidełka". dziecko nie przyjmuje w nich fizjologicznej postawy żabki i bardzo obciążane są dolne partie kręgosłupa.
tutaj jest do wypożyczenia mei tai: Vega - wszystko o chustach i noszeniu dzieci , ale jak poszukasz to znajdziesz też w innych miejscach.
nosidełka ergonomiczne są wskazane dla dzieci, które już samodzielnie trzymają główkę.

mamjakty jak nie wiesz czy dasz radę wiązać chustę normalną to ja polecam kółkową - sama sobie ją dociągasz i jest ok (ja mam babylonia - tkaną i jestem bbbbbb zadowolona)
:-):-):-)

dziewczyna doradzcie cos!!! mojemu synkowi wrastaja paznokcie u duzych palcow u stop... bylismy u lekarza ale on kazal tylko po kapieli odsuwac skore od paznokcia i niewiele to daje! :( dobrze ze Paracetamolu nie kazal dawac jak to tu maja w zwyczaju...

myślałam o tych nosidełkach:
babybjorn | BabyClub - WÓZKI | Foteliki dla dzieci | Artykuły dla niemowląt | Avent | Chicco | Wózki dziecięce | Łóżeczka turystyczne | Zabawki Fisher Price | Akcesoria dla niemowląt
w trosce o swoj kręgosłup i możliwość wyjścia w wakacje w góry

co do wrastających paznokci lekarz ma rację, najlepiej podważac je po kąpieli, przemywac spirytusem i obinać na prosto. Zresztą bardzo łatwo przeoczyć wrastające paznokcie u stóp, bo odrazu się zakręcają i wrastają w skórę.
Potrzeba czasu, także systematyczność i cierpliowość.

reklama
myślałam o tych nosidełkach:
babybjorn | BabyClub - WÓZKI | Foteliki dla dzieci | Artykuły dla niemowląt | Avent | Chicco | Wózki dziecięce | Łóżeczka turystyczne | Zabawki Fisher Price | Akcesoria dla niemowląt
w trosce o swoj kręgosłup i możliwość wyjścia w wakacje w góry

co do wrastających paznokci lekarz ma rację, najlepiej podważac je po kąpieli, przemywac spirytusem i obinać na prosto. Zresztą bardzo łatwo przeoczyć wrastające paznokcie u stóp, bo odrazu się zakręcają i wrastają w skórę.
Potrzeba czasu, także systematyczność i cierpliowość.
bardzo Ci dziekuje Kuleczko!

Do góry