reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

Lucy - uwielbiam Zakopane, ale od nas trochę długo się jedzie :zawstydzona/y: wspólczuję urazu kolana ... nie wiem, czy pojeżdżę w tym roku na nartach, bo z moimi kolanami też nie jest najlepiej, wysiadły mi w tym roku kompletnie, a nie mogę trafic do ortopedy :zawstydzona/y: troszkę sie boję, że mi powie, że narty już nie są dla mnie :-(jak przyjedziemy to opowiem jak było ;-)

a u nas dzisiaj strasznie zimno.... ja już bym chciała wiosnę i słoneczko :sorry2:
miłej nocki

reklama
Lucy - jak ja Cię rozumiem! Ja też jestem po poważnej operacji biodra i niestety sporo ulubionych rzeczy robić nie mogę - baa, nawet chyba spacerować długo nie powinnam :sorry2:
U nas tez pogoda dziś kiepska była, cały czas sypie, jutro ma być chyba podobnie...

anik - można miesięczne dziecko nosić w kółkowej, ale... wymaga to wprawy i precyzyjnego dociągnięcia. Jeśli nie masz pewności, że zrobisz to dobrze, to tego nie rób...

no właśnie Leika - ja Karolkę nosiłam w kółkowej jak skończyła 2 miesiące i nie wiem czy aby nie przyczyniłam się do tego że później musiałam ją rehabilitować bo za sybko ja nosiłam w pozycji pionowej :zawstydzona/y::-( niby przylegała do mnie ale też noszona była jednostronnie i później wolała jedną stronę od drugiej :baffled: i nie chciałabym popełnić tego błędu drugi raz.
A wiązana jest lepsza pod tym względem??

Anik ja bede kupowac wozek podwojny Graco Stadium Duo (u nas roznica bedzie 1,5 roku)
no i mam chuste elastyczna w razie co...

Na noc albo bambusowa nocna z dodatkową wkladką bambusową, albo bumGenius z dodatkową wkładką konopną. Zależy ile u kogo ta noc trwa ;) od kąpieli do 7 rano taka pielucha nie wytrzyma raczej. Zwykle koło północy, jak mala budzi się na cyca, to ją szybciutko jeszcze przewijam.

U nas akurat dziś spanie było ciurkiem 11 godzin. Pieluszki wielorazowe mają pozytywną opinie i są ekologiczne, jednorazowe niestety są policzkiem dla naszej kochanej planety :dry: ale cóż pozostanę przy nich

Lucy - ja operację miałam a chyba ze 12 lat temu - dzieciak jeszcze byłam, po 6 klasie podstawówki byłam. Mi wyskoczyła ta kulka z panewki w biodrze, to znaczy tak osunęła się i jak mnie zawieźli do szpitala to najpierw przez miesiąc leżałam z wyciągiem - masakra, a potem miałam operację, włożyli mi druty żeby usztywnić i przez rok z nimi chodziłam o kuli, potem miałam je wyciągane i dalej nauka chodzenia bez kuli, rehabilitacja nogi - bo nie mogłam jej odwodzić poprawnie, dość długo to trwało, przychodziła do mnie rehabilitantka i ze mną ćwiczyła, a potem jeszcze do szpitala chodziłam na jakieś zabiegi. Teraz jest ok, chociaż czasem odczuwam nogę, zwłaszcza jak dłużej postoję albo pochodzę...
Jednak z takimi sprawami nie ma co zwlekać, mnie na początku noga pobolewała, trochę na nią kulałam, byłam u lekarza ale źle postawił diagnozę, kazał mi czyms smarowac nogę :/ Potem byłam na basenie i jak zjeżdżałam z takiej rury to mocniej odbiłam o dno nogami i wtedy mi się to porobiło - lekarz w szpitalu mówił, że na pewno już wcześniej było widać co się święci i gdybym do niego trafiła przed wypadkiem to miałabym robiona sama operację, a tak musiałam leżec miesiąc i czekac az ta kulka nieco wpadnie do swojego miejsca. No więc nie ma co odwlekać i bakatelizowac jakies takie niepokojace oznaki - ja już jestem wyczulona na tym punkcie ;-)
Kiedyś też kochałam góry, nadal kocham ale niestety nie dla mnie już takie wspinaczki :-(

A odnośnie ospy, to koleżanka, która była u nas z synkiem na imprezce urodzinkowej dała mi znac, że jak oni mieli imprezkę i gości to okazało się, że dwoje jest chorych na ospę i nie wiadomo czy Wiktor sie nie zaraził, niby do dziś jest ok, ale jakby wysypka sie pokazała to możliwe, że Ola mogła się zarazić? :sorry2:

Lucy ale my w góry to dopiero gdzieś w leci się wybierzemy może do Ustrzyk Dolnych A Bieszczady piękne i nie tak zadeptane jak Tatry np.:tak:

reklama
"Okres wylęgania ospy wynosi 14 - 21 dni. Dziecko zaraża na 24-48 godzin przed pojawieniem się zmian na skórze, aż do przyschnięcia wykwitów"

Do góry