reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2009

Ze mną naszczęście wszystko dobrze. Choć ominęłam ważną wizytę u gin. ( wyniki krzywej, morfologia i mocz). Muszę w tym tygodniu podejść i się wytłumaczyć i jakoś wepchnąć do kolejki. A Tadziu miał ropnia na pupci i musieli mu go oczyszczać pod narkozą. Bardzo nieprzyjemna sprawa. W każdym razie teraz biedulek ma zrobione dwie dziurki w pupie i muszę mu je czyszczyć aby ropa znów się tam nie zgromadziła:no::no::no::no:

reklama
Cześć Mamusie,
oczywiście długo nas nie było na formu, ale to nie znaczy że nie czytamy. Zajełam się odtatnio studiowaniem wątków: wyprawkowego i torby do szpitala - jak wiecie bardzo zajmujące:-D

Maluch rozwija się prawidłowo i bardzo kopie, wczoraj po raz pierwszy przysolił mi w żeberko- surrealistyczne przeżycie.

Nie mamy jeszcze imienia a widze że Wy już wybrałyście ( w większości). Bardzo mi się podoba imie Patryk, ale mój facet bojkotuje ostro... także myślimy.

Zastanawiam się ostatnio nad ubrankami batystowymi- czy szpitale ich nadal wymagają? Nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat. Może coś podpowiecie?

Pozdrowienia dla wszystkich Mam

Jak ja się rodziłam ( czyli 24 lata temu) to w szpitalu trzeba było mieć takie ubranka - one są jeszcze delikatniejsze niż bawełna, są jakby półprzeźroczyste. tak delikatne że dzidzia nie ma podrażnionej skóry. Zazwyczaj też zakłada się batystowe czapeczki na główkę noworodkowi a póxniej dopiero np cieplejszą czapkę. Właśnie nie wiem czy to nadal w szpitalach się praktykuje czy też nie...

Tez nie wiem co to za ubranka, ale mysle,ze jakby nadal byly takie wymogi w szpitalach, to bysmy juz o tym wiedzialy. Malo prawdopodobne, zeby to nadal funkcjonowalo.

Nic na ten temat mi nie wiadomo. Ja miałam zwykłe bawełniane i było dobrze. Na liscie wyprawkowej czasem zaznaczą bawełniane lub 100% bawełny. ubrankama batystowe z tego co się oriętuje odeszły w niepamiec conajmniej 10 lat temu, sam materiał znam z racji posiadanie jakiś szczatków z kuponu i kilku ubranek z niego, no i osobiscie wolałabym by mnie ubierano w bawełenke zwykłą, bo on może i delikatny sam w sobie, ale szwy w ubrankach jakieś takie sie robia nieprzyjemne dla mnie, jakby nitka nie dorównywała delikatnością materiałowi.
Aż poszukam czy znajdę na allegro.

Jezeli masz wybrany szpital to dowiedz sie w nim jakie zycza sobie ubranka, bo czasem upieraja się nad koszulkami i spiochami i krzycza na bodziaki.

cześć dziewczyny! muszę się wyżalić, mam takiego nerwa jak nie wiem co :wściekła/y::wściekła/y: wczoraj na tym weselu byłam mojej bardzo dobrej koleżanki, a mój mężul o 22 już źle się czuł, bo oczywiście za dużo wypił! i ciągle mi tarkotał o której do domu jedziemy! :angry: nawet do oczepin nie dotrwał! nie sądziłam, że to z jego powodu będziemy musieli wcześniej do domu jechać - ja sie czułam bardzo dobrze i bardzo dobrze się bawiłam a On musiał wszystko zepsuć :-:)-:)-:)-:)-:)-( jest mi tak źle, że masakra :wściekła/y: a najbardziej wkurza mnie to, że miesiąc temu byliśmy na weselu Jego koleżanki - ogólnie wesele mi się nie podobało, ale do 1 wysiedziałam, a On mi zrobił wczoraj coś takiego - palant jeden!

reklama
Do góry