reklama
Ja miałam robione badanie na krew na początku ciąży. Na przeciwciała miałam robione 2 razy, na początku ciąży i jakieś dwa tygodnie temu.
Mam nadzieję, że u dziewczyn w szpitalu ok. Teraz to już musi być dobrze. Trzymam kciuki za nie.
U mnie okna umyte, porządki na święta zrobione. Mąż prawie wszystko zrobił. Wczoraj byłam na zakupach, prezenty tez popakowane. Jak byliśmy na zakupach, to ekspedientki mnie łapały, pytając ile mi zostało, bo mam duży brzuch. Jak mówiłam, że 3 tyg to one na to, że na pewno wcześniej urodzę, bo mam brzuch nisko. Zobaczymy:-).
Jeżeli chodzi o płytę, to ja mam Raymonta Lappa, muzyka dla najmłodszych. Mam 6 płyt. z usypiankami i muzyką codzienną. Polecam.
Mam nadzieję, że u dziewczyn w szpitalu ok. Teraz to już musi być dobrze. Trzymam kciuki za nie.
U mnie okna umyte, porządki na święta zrobione. Mąż prawie wszystko zrobił. Wczoraj byłam na zakupach, prezenty tez popakowane. Jak byliśmy na zakupach, to ekspedientki mnie łapały, pytając ile mi zostało, bo mam duży brzuch. Jak mówiłam, że 3 tyg to one na to, że na pewno wcześniej urodzę, bo mam brzuch nisko. Zobaczymy:-).
Jeżeli chodzi o płytę, to ja mam Raymonta Lappa, muzyka dla najmłodszych. Mam 6 płyt. z usypiankami i muzyką codzienną. Polecam.
ania.falko
Entuzjast(k)a
Anik a czemu to znowu do szpitala????
ja dzis takociezala jestem,ze ledwo sie ruszam i ten krzyz mnie zaczal bolec:-(
ja dzis takociezala jestem,ze ledwo sie ruszam i ten krzyz mnie zaczal bolec:-(
magdasz123
Początkująca w BB
witam dziewczyny dawno mnie nie było a że jestem nowa to na pewno nie wszystkie mnie kojarzą ale trudno.Mam do was pytanie mam nadzieję że chociaż wy mnie uspokoicie bo jestem kłębkiem nerwów i sama nie wiem co już o tym myśleć, byłam wczoraj u lekarza niby wszystko ok ale sama nie wiem mam jakieś głupie przeczucia jak to baby w ciąży, a mianowicie gdzieś kole października zaczęły strasznie boleć zęby ale to strasznie co nigdy mi się nie zdarzyło bo nigdy nie miałam z nimi problemów, poszłam do dentysty niestety powiedział że się nie podejmie bo jestem w ciąży i takie tam(a przecież powinno być dokładnie na odwrót!!), po tym incydencie ból ustąpił, robiłam morfologię i wszystko było ok, potem znowu nastąpiło to samo czyli obolałe zęby, mój lekarz prowadzący stwierdził że w sumie w ostatnich 2 m-cach ciąży nie powinno się już nic robić przy zębach a tym bardziej rwać bo może to wywołać akcję porodową, i tak nie poszłam.Jestem obecnie w 35 tyg ciąży, lekarz mówi że ciąża rozwija się prawidłowo, robiłam badania krwi teraz pojadę już na ostatnie badania wychodzą dobre, ale co chcę zapytać czy mogło dojść do jakiegokolwiek zakażenia poprzez krew dziecka przez to że miałam nieleczone zęby?tak się martwię, byłam w październiku na usg 3d i 2d lekarz powiedział że dziecko jest zdrowe przebadał je ale to było jeszcze przed tymi silnymi bólami zębów. czy np w badaniach krwi wyszłoby że coś jest nie tak?że jest jakieś zakażenie poradźcie coś bo już sama nie wiem co myśleć, jeden stomatolog napisał że może dojść do zakażenia ale zależy co jest takiego z zębami czy jest to jakaś błaha sprawa czy coś poważniejszego, czy przez to coś może być nie tak z dzieckiem proszę poradźcie, może nie jestem sama z takim problemem?
Kluliczek
Babka z laską
Co do rwania to rzeczywiscie lepiej nie rwac, co do robienia, to sie mocno dziwię, bo powinno sie robic. Jeżeli miałas bóle zebów ogólnie, a nie konkretnego to istnieje możliwośc, że to wynik ciąży. Znam przypadek babki, która miała tak potwornie bolaca 5, walczyła z nią cała ciążę, zrobiono co można, po czym obolała urodziła dziecko i się skończyło.
Jeżeli nie było stanu zapalnego w zebach, to raczej nic dziecku nie jest. Jak chcesz to mozesz udac się na wizyte do innego dentysty żeby obejrzał czy czegoś nie widzi, jakiś ubytków.
A moja rada jest taka, żebyś po urodzeniu jak najszybciej leciała zęby robic, bo jeżeli bedziesz karmic piersią to poleca błyskawicznie.
No i uspokój się, nie przypuszczam żebyś miała tam jakies poważne zapalenie, bo mimo ciązy dentysta by cos działał.
Jeżeli nie było stanu zapalnego w zebach, to raczej nic dziecku nie jest. Jak chcesz to mozesz udac się na wizyte do innego dentysty żeby obejrzał czy czegoś nie widzi, jakiś ubytków.
A moja rada jest taka, żebyś po urodzeniu jak najszybciej leciała zęby robic, bo jeżeli bedziesz karmic piersią to poleca błyskawicznie.
No i uspokój się, nie przypuszczam żebyś miała tam jakies poważne zapalenie, bo mimo ciązy dentysta by cos działał.
magdasz123
Początkująca w BB
troszkę mnie uspokoiłaś dzięki za radę choć boję się żeby dziecku nic nie było a konkretnie czy urodzi się zdrowe, nie mam bóli jednego zęba ale paru nie mogę za bardzo naciskać bo zaraz czuje ból, ogólnie na razie cisza, właśnie czekam na koniec bo zaraz lecę do dentysty nie ma na co czekać, ale odpowiedzcie mi tylko czy w wynikach krwi wyszłoby że coś jest nie tak?
all4seasons
Aktywna w BB
Jest takie badanie krwi, u mnie obowiązkowe, które sprawdza czy w organizmie nie ma jakichś stanów zapalnych. Nazywa się to CRP. Zrób może przy najbliższej morfologii, będzie ok 

reklama
Kluliczek
Babka z laską
Dokładnie, jak ono nic nie wykazuje to wsyztsko powinno byc ok. A z mojego doświadczenia z poprzedniej ciąży, nie warto się męczyc z bólem, bo to tylko wpływa na maluszka. Jak Cie wywalaja bo nie ruszą w ciąży, to szukaj innego, który coś zaproponuje, a nie "ja się nie podejmę". Ja tak całą ciążę przełaziłam z wrastającymi pazurami, które się chrzaniłu, aż po porodzie trafiłam na lekarza, który złapał się za głowę, czemu nikt mi tego nie zrobił, bo to gorsze od znieczulenia. No i w tej ciąży bez problemu usunał mi paznokiwec, żebym sie nie męczyła i jest super
. Tylko 8 mnie dopadła z zebowych spraw, ale łaziłam i leczyłam i jakoś to jest :-). Napisz jak już będziesz po wizycie.
Jak Cie boli w tan sposób, to możliwe że to od zatok np, tutaj musisz trafic na dentystę z powołania, który pokombinuje, bo przeswietlic nie może raczej. Ale da się, ja miałam w ciemno leczenie kanałowe, na wyczucie tylko, bo nie dało się inaczej.
. Tylko 8 mnie dopadła z zebowych spraw, ale łaziłam i leczyłam i jakoś to jest :-). Napisz jak już będziesz po wizycie.Jak Cie boli w tan sposób, to możliwe że to od zatok np, tutaj musisz trafic na dentystę z powołania, który pokombinuje, bo przeswietlic nie może raczej. Ale da się, ja miałam w ciemno leczenie kanałowe, na wyczucie tylko, bo nie dało się inaczej.