reklama

Styczen 2011

reklama
Ale się narobiłam....a posprzątalamm w połowie garderobę,ale juz mam plan co zmienic żeby było dobrze. Mój mężus potrzebuje biureczka do pracy więc wrzucimy komodę nadół do pokoiku dzidzi a na miejsce komody w sypialni damy biureczko:) tym sposobem będę musiała do dzidzi kupic tylko łóżeczko:)

Oj chyba się zaczyna jak to kiedyś klaudoos okresliła syndrom wicia gniazda....tylko gdzie kasa(?) ale trzeba zacząć robić bo jak dzidzia się pojawi to nie będzie już możliwości.

Jakiego koloru pokoiki dla dziecka planujecie? Ja mam teraz taki słoneczny kolor ale myslę, żeby przemalować na zieleń, bo uwielbiam zielony:)
Dziewczyny wrzuććwie jakieś fotki pokoików tego co do tej pory zrobiłyście.
Idę dalej sprzątać:)

moniaivoy ja ostatnio czytałam sagę Millenium Stiega Larsona, świetne są tez ksiązki faChoszcz: Prowadził nas los i Moja afryka (SUPER), a teraz kupiłam sobie 4 tomy sagi Zmierzch. Dopiero zaczęłam czytać :)
w
ja czytam dużo, ale przeważnie fantastykę. tak mi się spodobał "malowany człowiek" że zamówiłam sobie w Empiku 2tom. No i ze zniecierpliwieniem czekam pojawienia się na rynku 3 tomu mojej ulubionej trylogii Wilamsa - Marchia cienia. Jak wyjdzie na zimę będę ją brała do szpitala :) he.he... Jak byłam rodzić Ankę to przeczytałam" Mistrza i Małgorzatę" miałam po tym schizy, he...he...

Ja juz odebrałam Wiki. Zachwycona, że znowu z kolezankami :)

Ja mam sypialnie w czerwieni i koło łóżeczka kupię tylko jakies naklejki na ścianę, bo potem to już mam nadzieję, że przeprowadzimy się do domu i dzieciaki będą miały swoje pokoiki :)

Witam sie i ja :-)
U nas dzisiaj caly dzien sloneczko, wiec super :-)
Jejku, wlasnie tak sie objadlam bigosem... Dostalam od mamy gotowy juz , wiec nie musialam gotowac i obudzilam sie z drzemki to pierwsze o czym pomyslalam, to o tym bigosie! ;-)
Ciesze sie, ze dzisiaj udalo mi sie zdrzemnac az 2 godzinki, normalnie nie spie w ogole w dzien, ale dzisiaj taka jakas zmeczona bylam i juz w pewnym momencie wrecz chodzilam na czworakach i blagalam syna , zeby poszedl drzemac, bo ja tez chce :-D

anrysa
gratuluje synka!:-)

Damqelle wypoczywaj i mam nadzieje, ze szybko sil nabierzesz!

sic1982 wspolczuje drugi raz pic glukoze... Fakt, ze ja nie mialam tego badania nigdy, bo w Anglii mi nie robili, ale juz tyle sie nasluchalam jakie to niedobre, ze az strach sie bac;-). Faktycznie dziwnie , ze mialas w 16 tygodniu ja robiona, bo ja znowuz slyszalam i gdzies czytalam , ze robi sie te badanie miedzy 24 a 28 tygdoniem ciazy.

martusia29 ja tez mysle, ze pani w przedszkolu powinna listy rozdac, wszystkich poinformowac o wszystkim, troche taka roztrzepana ta pani, no ale moze bedzie ok :tak:

claudia4you odpoczywaj poki mozesz :-) Ale tez rozumiem, ze czasem nie chce sie lezec, tylko cos porobic.

Widze, ze Wasze dzieciaczki mialy udany pierwszy dzien w szkole :-). Super!

A ja dzisiaj dzwonilam w sprawie polowkowego usg i okazalo sie , ze maja termin wolny JUTRO o 16:-D. Sama sie zdziwilam ze tak szybko, myslalam ze bede ponad tydzien czekac, zwlaszcza ze w koncu do szpitala sie na to badanie zapisalam, bo tam ceny wzgledne:tak:. Zwykle polowkowe kosztuje 150 zl, natomiast 3D 200 zl. Wiec nie jest az tak zle...
Jedynie bede miala jutro troche napiety grafik, bo z synkiem ide jutro na 14 na bilans dwulatka, a potem do szpitala na usg na 16 i niby 2 godziny mam pomiedzy, ale wiadomo jak to jest, a szpital jest dosc daleko. No ale dam rade:-D
Wazne zeby dzidzia byla zdrowa i okaze sie czy potwierdza coreczke:-).

jaosiab ja właśnie dostałam od teściówki tę sagę Larsona i nie mam się kiedy za nie zabrać ciągle jakaś robota mi wyskakuje, a żałuje bo słyszałam, że na prawdę warte przeczytania, no nic mam nadzieję, że w końcu znajdę trochę czasu, chociaż teraz to będzie jeszcze ciężej, przez dwa najbliższe weekendy mam zaległe egzaminy, na drugą połowę września planujemy mały remont, potem od października studia no i w końcu zdecydowałam też, że zaczne i tę drugą szkołę, o której już kiedyś pisałam, więc trochę zalatana będę, a w międzyczasie przecież trzeba w końcu zacząć kompletować wyprawkę dla maleństwa:)
co do koloru pokoju, to my teraz mamy zielony właśnie w sypialni (bo dzidzia będzie z nami), ale planuję na jedną ścianę położyć tapetę taką w drobne kwiaty w starym stylu, a resztę ścian chce pomalować na taki pastelowy pistacjowy, dość jasny, zobaczymy co z tego wyjdzie;) lecę na spacer z psiakiem, bo słoneczko dzisiaj w końcu ładnie świeci:)

Hej dziewczynki. Wczoraj byłam u lekarza i oglądał mojego malca z każdej strony i nie widział klejnotów. Więc możliwe, że będzie córcia. Ja natomiast nadal czuję, że to chłopak :)
Mam pytanko. Moja znajoma mówiła mi, że jej gin nie chciał jej zrobić trzeciego USC teraz bo był na jakiejś konferencji i powiedzieli, że w czasie ciąży można zrobić tylko cztery i że co miesiąc to szkodzi. Natomiast mój gin zrobił mi wczoraj trzeci raz i nawet zasugerował, że jak mam ochotę to mogę sobie zrobić USG 3D w ciągu miesiąca. Jak jest u Was, bo nie wiem czy to prawda, że nadmiar USG szkodzi dziecku. Pozdrawiam

Witam popołudniowo:-)
Pogoda nic sie niezmieniła...ciagle pada...i jest barrdzzo zimno :baffled:
U mnie dzis dobrze, nie wyspałam sie bo poszłam spac przed 24 a wstalam o 7 wiec dzis mam nadzieje ze sobie wieczorkiem pospie...
Dentysta zaliczony i jeden zabek zrobiony, a u męza dwa zrobione zabki - jak nas policzyła dentsystka pozniej uuu to nogi az mi sie ugieły:sorry2:

Najwazniejsze jednak ze nic nie bolało :tak: Kolejna wizyta 10 wrzesnia ....
Mieszkanko troche ogarnelam,króliczka ogarnełam,poprasowałam wiec teraz mam luz...
Co do mojej infekcj pochwy , coraz lepiej jest wiec mam powod do dobrego humorku:happy2:
Mąż w pracy wiec miałam okazje ponadrabaic dzisiejszy dzionek..Obiadek bede robiła pod wieczór wiec teraz sie wylegiwuje pod kolderka i pije herbate z sokiem malinowym

Widze ze wczoraj toczył sie temat o płaszczykach..Ja tez jak Ewcia822 mam problem z rozmiarami a zwłaszcza z dopinaniem przy biuscie...Wiec kazdy płaszczyk najpierw musze przymierzyc i te z allegro niestety odpadaja

Madlene ciesze ze po wizycie wszystko ok...a co do płci to te dwa tygodnie szybciutk zleca wiec jeszcze troszke i bedziesz wiedziala czy ksiazniczke czy ksiecia nosisz w sobie

Anrysa gratuluje synusia !!!:-)

Farbka fajniutki ten płaszczyk:tak:

Modlicha83 co do Zusu, z tego co wiem to zus sprawdza tylko te osoby ktore nagminnie biora L4

Damqelle bidulko....spokojnie wypoczywaj ...To przez ciaze jest ze taka roztargniona jestes ale zapewne Ci to minie

Ribi kapusta kiszona juz jest z młodej kapusty... Co do wanny to miło słyszec
ze mozna sie kapac, ja mam sasiadke którre mnie straszy od poczatku tysiacami rzeczami...
Co do pokoiku to poki co dzieciatko bedzie z nami wiec mebelków zadnych
nie bedziemy kupowac

Dzisiaj pyszne obiadki pogotowaliscie :happy2: Ja to pod wieczór bede robiła zapiekanke z makaronem, pieczarkami, mieskiem mielonym, groszkiem i brokulami oraz z serem;-)

Sic no cóz musisz jakos wytrzymac te glukoze a co do usg to jeszcze pare
tygodni wiec jakos wytrzymasz

Tym co czytaja ksiazki zycze miłej lekturki :-)
Ja tez mam zamiar cosik poczytac - jak sie zmobilizuje troszke.

Ja tez lubie czytac jakos do polskich autorów mam respekt ale mam ksiazki
Cejrowskiego bo go lubie a tak poza tym wiecej lubie zagranicznych autorów
Cohelo,Masterton,King,Brown,Coben i inni...

Jak macie słoneczko na niebie to troche promykow mozecie mi przeslac bo u mnie ciagle ponuro jest za oknem:-)

Pozdrawiam cieplutko

reklama
Hej dziewczynki. Wczoraj byłam u lekarza i oglądał mojego malca z każdej strony i nie widział klejnotów. Więc możliwe, że będzie córcia. Ja natomiast nadal czuję, że to chłopak :)
Mam pytanko. Moja znajoma mówiła mi, że jej gin nie chciał jej zrobić trzeciego USC teraz bo był na jakiejś konferencji i powiedzieli, że w czasie ciąży można zrobić tylko cztery i że co miesiąc to szkodzi. Natomiast mój gin zrobił mi wczoraj trzeci raz i nawet zasugerował, że jak mam ochotę to mogę sobie zrobić USG 3D w ciągu miesiąca. Jak jest u Was, bo nie wiem czy to prawda, że nadmiar USG szkodzi dziecku. Pozdrawiam

Ja myślę że lekarze wiedzą co robią i jak robią nawet co miesiąc to mają widać w tym swój cel. Ale uważam ,że nie ma potrzeby robić dodatkowych usg np tylko po to by zaspokoić ciekawość i sprawdzić płeć bo np na połówkowym dziecko się obróciło. Niby nie szkodzi ale nie wiadomo czy za kilka lat ktoś nie zrobi jakiś badań czy czegoś że jednak częste usg nie jest wskazane. Ja uważam że nie ma co przesadzać. Czytam czasem że dziewczyny w ciągu miesiąca robią dwa albo więcej usg bo chodzą do 2 lekarzy i chcą sobie dziecko pooglądać. To każdego indywidualny wybór ale dla mnie to zawsze jakaś tam ingerencja. Ja teraz na usg nie poznałam płci ale nie lecę do innego lekarza sprawdzać tylko poczekam sobie cierpliwie na następne badanie i może wtedy się dowiem.

Ale ogólnie wracając do tematu nie doczytałam nigdzie by ilość usg jakoś wpływała na dziecko ale we wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry