reklama

Styczen 2011

Niestety spodni nie kupiliśmy, nie chciało mi się szukać..

Idę ogarnąć mieszkanko bo ma przyjść właściciel pooglądać w jakim jest stanie

Boję się co powie na moją ciążę. Mieszkamy tu 7 miesięcy, a ja w 5 miesiącu ciąży :-(
On tylko dla tego wziął nas za lokatorów bo dzieci nie mamy, a co teraz powie.... mam stracha, wszystkie rzeczy są jego i bał się małych dzieci , że poniszczą wszystko....

Oby dobrze zareagował , sam nie ma żony ani dzieci i może nie zrozumieć...

reklama
Modlicha83 co do Zusu, z tego co wiem to zus sprawdza tylko te osoby ktore nagminnie biora L4
Niestety nie tylko. Mnie osobiscie nie sprawdzali, ale znam osoby- kobiety, ktore w czasie ciazy sprawdzali nawet kilkukrotnie i wcale nie bly to osoby chorujace co troche. Kazali sie stawiac na komisje z dokumentacja medyczna potwierdzajaca zasadnosc L4 (czy ciaza jest zagrozona). Ja do 21.tygodnia musialam lezec w domu. Dopiero obecne zwolnienie mam "chodzace", ale lekarz bal sie troche mi wypisywac, ze juz nie musze lezec. Lepiej uwazac, bo mozesz stracic caly zasilek chorobowy, a jesli uznaja, ze zwolnienie nie jest zasadne, to trzeba bedzie zwrocic ten pobrany dotyczasowo.

Co do usg, to ja w pierwszym momencie nawet sie wystraszylam, ze bede miala teraz dwa usg w krotkim odstepie, ale lekarz nie widzial przeciwskazan. Teraz jest wyjatkowa sytuacja, szpital tak szybko wyznaczyl mi date polowkowego to tak ide.
Natomiat uwazam, ze rzeczyuwiscie umiar jest we wszystkim wskazany :tak:.
Ja ostatnie usg mialam w 12 tygodniu i lekarz mi mowil ze nastepne, po polowkowym bedzie dopiero ok 30 tygodnia. Nie mam robionego usg na kazdej wizycie. :tak:

ja mam robione usg co miesiąc i myślę, że lekarz wie co robi. Nikt nie chce zaszkodzić maluszkom więc robienie usg raz w mcu pewnie jest ok.

Mnie bardzo boli kręgosłup po tym sprzątaniu. Przede wszystkim odcinek lędźwiowy....mój Małż kupi mi dziś shape i od jutra zaczynam ćwiczenia na kręgosłup:)

Witajcie :)
jestem po wizycie :)) lekarz określił 23 tydzień z OM i 23 tydzien wskazało USG, pomiary główki, brzuszka, kosci udowej itd. wszytsko dobrze i wskazuje dokładnie 23 tydzien ciąży:) szyjka macicy też wporządku :)
i najważniejsze potwierdził że SYNUŚ i że juz możemy wybierać imię :-) więc jednak będę miała chłopaka :)
Zwolnienie na kolejne 3 tygodnie więc następna wizyta 22 wrzesnia :)

Sic - mam badanie glukozy tak jak Ty :-/ sam lekarz mi powiedział, że to nieprzyjemne ale cóż trzeba to trzeba :-) nie będziesz sama :-) napisz kiedy będziesz szla i jak wrażenia, ja odczekam do 10 września bo chodzę prywatnie więc za badanie płacę i czekam do wypłaty męża :-)

Modlicha - jeśli chodzi o kontrole Zusu to pierwsze słyszę to zwolnienie jest 2B czyli ciążowe, chodzące i możesz być poza domem ile chcesz, znam wiele koleżanek co były na L4 i żadnej nie skontrolowali z Zusu, nie udowodnią Ci czy masz zagrożona ciążę to raz a drugie że masz ten symbol nie do leżenia więc nie mogą Ci kazać siedzieć w domu, więc odwiedziny z Zusu nie wchodzą w gre!

ooo dziewvczyny ale mnie bierze na porzadki tylko sil brak. w piatek albo w sobote wrzuce fote pokoiku dla dzidzi- nie zmieniamy koloru jest zolty. natomiast mamy sypialnie zielona i wlasnie bedziemy malowac na jasny zolty z ciemniejszym paskiem nad lozkiem. niestety sypialnia nie jest sloneczna i zielony jest chlodnym kolorem i gryzie nam sie z meblami i podoga. jak maz pomaluje tez zrobie fote i wrzuce.
ja mam teraz problem od 2 dni mimoze biore laktuloze mam zaparcia;(i to mega..

Claudia nie martw sie bedzie dobrze , a moze Wam pogratuluje...
Nie moza z góry zakladac złych rzeczy :angry:......

Ariska jesli chodzi o moje usg to ja tylko chodze jak lekarz mi mówi ze je
zrobic, czasem zdarza sie ze wypada mi usg 2 razy w miesiacu ale u mnie to ze wzgledu na bezpieczenstwo:-)

Madi oj nie wiedziałam ze takie kontrole ZUS robi:nerd:

Ribi tylko nie przesadzaj z cwiczeniami

Blondi 84 gratuluje takich dobryc wiesci jakie przynosisz od lekarza
I gratuluje SYNUSIA !!!!!!!!!!!

Co do glukozy , tez musze zrobic ale najpierw umówie sie z połozna na to wiec
gdzies do 2 tygodni bede sie badala

Ja pomału znikam do kuchni szykowac zapiekanke:happy2:
Wiec zycze miłego wieczorku :-)

myslalam, ze nadrobie zaleglosci ale nie ma szans maly potworek pedem leci do kompa i przyciska klawisze wiec odpada , no wiec wyczekuje godziny 20 kiedy pojdzie spac.

Co do kontroli ZUS ma prawo kontrolować każdego, nie tylko tych leżących i przewlekle chorych. Kobiety w ciąży kontroluje się rzadko bo trudno udowodnić jak naprawdę kobieta się czuje i czy praca nie stwarza zagrożenia dla ciąży, a lekarze z tego samego powodu dają ZLA bez gadania -( bo gdyby jednak coś się stalo) ale to wszystko zależy od oddzialu i widzimisię lekarzy orzeczników. Musicie pamiętać że pracodawca może również zlecić kontrolę gdy uważa że pracownica się obija mimo iż praca ani ciężka, ani stresująca. I wtedy trzeba się zgłosić nawet jeżeli nie ma zaznaczone że trzeba leżeć.

reklama
Jeśli chodzi o kapiele to pytałam lekarza i mi powiedział, że mozna ciepłe, ale nie gorące :) fajnie bo od początku ciąży ciągle prysznice i juz mi obrzydły więc teraz będę się wylegiwać w wannie:-)

My mamy juz pokój, który zajmie Nasz synuś, jest fioletowy, jasny fiolet nie będziemy przemalowywac bo pół roku temu malowalismy i są niebieskie żaluzje oraz jasny brąz mebelki, więc pasuje kolor do pokoju dla chłopca :-) jesli byłaby dziewczynka napewno coś byśmy zmieniali a tak to zostawimy tak jak jest :) sypialnie mamy czerowną i ciemny brąz meble, zieloną mamy kuchnie i salon bo mamy łączone te dwa pomieszczenia :) a przedpokój pomarańczowy wstawie fotki:

oto salon:

Uploaded with ImageShack.us

kuchnia:

to pokój dla nienarodzonego synusia: (oczywiście chodzi o kolor, jasny fiolet, bo biurko zniknie z tego pokoju i będzie przemeblowany)

sypialnia (trudno caly pokój ogarnąć... jeszcze z lewej strony stoi szafa i jest półka i telewizor, ale wybaczcie nie miałam gdzie stanąć, zeby uchwycić wszystko)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry