• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczen 2011

Niestety spodni nie kupiliśmy, nie chciało mi się szukać..

Idę ogarnąć mieszkanko bo ma przyjść właściciel pooglądać w jakim jest stanie

Boję się co powie na moją ciążę. Mieszkamy tu 7 miesięcy, a ja w 5 miesiącu ciąży :-(
On tylko dla tego wziął nas za lokatorów bo dzieci nie mamy, a co teraz powie.... mam stracha, wszystkie rzeczy są jego i bał się małych dzieci , że poniszczą wszystko....

Oby dobrze zareagował , sam nie ma żony ani dzieci i może nie zrozumieć...

reklama
Modlicha83 co do Zusu, z tego co wiem to zus sprawdza tylko te osoby ktore nagminnie biora L4
Niestety nie tylko. Mnie osobiscie nie sprawdzali, ale znam osoby- kobiety, ktore w czasie ciazy sprawdzali nawet kilkukrotnie i wcale nie bly to osoby chorujace co troche. Kazali sie stawiac na komisje z dokumentacja medyczna potwierdzajaca zasadnosc L4 (czy ciaza jest zagrozona). Ja do 21.tygodnia musialam lezec w domu. Dopiero obecne zwolnienie mam "chodzace", ale lekarz bal sie troche mi wypisywac, ze juz nie musze lezec. Lepiej uwazac, bo mozesz stracic caly zasilek chorobowy, a jesli uznaja, ze zwolnienie nie jest zasadne, to trzeba bedzie zwrocic ten pobrany dotyczasowo.

Co do usg, to ja w pierwszym momencie nawet sie wystraszylam, ze bede miala teraz dwa usg w krotkim odstepie, ale lekarz nie widzial przeciwskazan. Teraz jest wyjatkowa sytuacja, szpital tak szybko wyznaczyl mi date polowkowego to tak ide.
Natomiat uwazam, ze rzeczyuwiscie umiar jest we wszystkim wskazany :tak:.
Ja ostatnie usg mialam w 12 tygodniu i lekarz mi mowil ze nastepne, po polowkowym bedzie dopiero ok 30 tygodnia. Nie mam robionego usg na kazdej wizycie. :tak:

ja mam robione usg co miesiąc i myślę, że lekarz wie co robi. Nikt nie chce zaszkodzić maluszkom więc robienie usg raz w mcu pewnie jest ok.

Mnie bardzo boli kręgosłup po tym sprzątaniu. Przede wszystkim odcinek lędźwiowy....mój Małż kupi mi dziś shape i od jutra zaczynam ćwiczenia na kręgosłup:)

Witajcie :)
jestem po wizycie :)) lekarz określił 23 tydzień z OM i 23 tydzien wskazało USG, pomiary główki, brzuszka, kosci udowej itd. wszytsko dobrze i wskazuje dokładnie 23 tydzien ciąży:) szyjka macicy też wporządku :)
i najważniejsze potwierdził że SYNUŚ i że juz możemy wybierać imię :-) więc jednak będę miała chłopaka :)
Zwolnienie na kolejne 3 tygodnie więc następna wizyta 22 wrzesnia :)

Sic - mam badanie glukozy tak jak Ty :-/ sam lekarz mi powiedział, że to nieprzyjemne ale cóż trzeba to trzeba :-) nie będziesz sama :-) napisz kiedy będziesz szla i jak wrażenia, ja odczekam do 10 września bo chodzę prywatnie więc za badanie płacę i czekam do wypłaty męża :-)

Modlicha - jeśli chodzi o kontrole Zusu to pierwsze słyszę to zwolnienie jest 2B czyli ciążowe, chodzące i możesz być poza domem ile chcesz, znam wiele koleżanek co były na L4 i żadnej nie skontrolowali z Zusu, nie udowodnią Ci czy masz zagrożona ciążę to raz a drugie że masz ten symbol nie do leżenia więc nie mogą Ci kazać siedzieć w domu, więc odwiedziny z Zusu nie wchodzą w gre!

ooo dziewvczyny ale mnie bierze na porzadki tylko sil brak. w piatek albo w sobote wrzuce fote pokoiku dla dzidzi- nie zmieniamy koloru jest zolty. natomiast mamy sypialnie zielona i wlasnie bedziemy malowac na jasny zolty z ciemniejszym paskiem nad lozkiem. niestety sypialnia nie jest sloneczna i zielony jest chlodnym kolorem i gryzie nam sie z meblami i podoga. jak maz pomaluje tez zrobie fote i wrzuce.
ja mam teraz problem od 2 dni mimoze biore laktuloze mam zaparcia;(i to mega..

Claudia nie martw sie bedzie dobrze , a moze Wam pogratuluje...
Nie moza z góry zakladac złych rzeczy :angry:......

Ariska jesli chodzi o moje usg to ja tylko chodze jak lekarz mi mówi ze je
zrobic, czasem zdarza sie ze wypada mi usg 2 razy w miesiacu ale u mnie to ze wzgledu na bezpieczenstwo:-)

Madi oj nie wiedziałam ze takie kontrole ZUS robi:nerd:

Ribi tylko nie przesadzaj z cwiczeniami

Blondi 84 gratuluje takich dobryc wiesci jakie przynosisz od lekarza
I gratuluje SYNUSIA !!!!!!!!!!!

Co do glukozy , tez musze zrobic ale najpierw umówie sie z połozna na to wiec
gdzies do 2 tygodni bede sie badala

Ja pomału znikam do kuchni szykowac zapiekanke:happy2:
Wiec zycze miłego wieczorku :-)

myslalam, ze nadrobie zaleglosci ale nie ma szans maly potworek pedem leci do kompa i przyciska klawisze wiec odpada , no wiec wyczekuje godziny 20 kiedy pojdzie spac.

Co do kontroli ZUS ma prawo kontrolować każdego, nie tylko tych leżących i przewlekle chorych. Kobiety w ciąży kontroluje się rzadko bo trudno udowodnić jak naprawdę kobieta się czuje i czy praca nie stwarza zagrożenia dla ciąży, a lekarze z tego samego powodu dają ZLA bez gadania -( bo gdyby jednak coś się stalo) ale to wszystko zależy od oddzialu i widzimisię lekarzy orzeczników. Musicie pamiętać że pracodawca może również zlecić kontrolę gdy uważa że pracownica się obija mimo iż praca ani ciężka, ani stresująca. I wtedy trzeba się zgłosić nawet jeżeli nie ma zaznaczone że trzeba leżeć.

reklama
Jeśli chodzi o kapiele to pytałam lekarza i mi powiedział, że mozna ciepłe, ale nie gorące :) fajnie bo od początku ciąży ciągle prysznice i juz mi obrzydły więc teraz będę się wylegiwać w wannie:-)

My mamy juz pokój, który zajmie Nasz synuś, jest fioletowy, jasny fiolet nie będziemy przemalowywac bo pół roku temu malowalismy i są niebieskie żaluzje oraz jasny brąz mebelki, więc pasuje kolor do pokoju dla chłopca :-) jesli byłaby dziewczynka napewno coś byśmy zmieniali a tak to zostawimy tak jak jest :) sypialnie mamy czerowną i ciemny brąz meble, zieloną mamy kuchnie i salon bo mamy łączone te dwa pomieszczenia :) a przedpokój pomarańczowy wstawie fotki:

oto salon:

Uploaded with ImageShack.us

kuchnia:

to pokój dla nienarodzonego synusia: (oczywiście chodzi o kolor, jasny fiolet, bo biurko zniknie z tego pokoju i będzie przemeblowany)

sypialnia (trudno caly pokój ogarnąć... jeszcze z lewej strony stoi szafa i jest półka i telewizor, ale wybaczcie nie miałam gdzie stanąć, zeby uchwycić wszystko)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry