reklama

Styczen 2011

fogia - no, ja niestety nic na ten temat nie slyszałam...
my mamy kokos-pianka-kokos i jest OK.
Natomiast co do rozmiarów łóżeczek to polecałabym trochę większe - 140x70. Dziecko może spać pewnie do 3-4 lat, a potem spokojnie zmieni się już na "dorosłe"
my niestety mamy bardzo malutkie - 100x60, ale to dlatego, że w sumie nie wybierałam, tylko dostaliśmy od kuzynki...
Jaś już się w nim ledwo mieści.
Na szczęście znów jestem w ciąży i młodsze dostanie to łóżeczko, a jasiowi na 2-latka kupimy już "dorosłe" 200x90cm :-)

dziewczyny - jestem totalnie padnięta.. dziś prawcowałam do 23, mam masę spraw i masę zaległości... pewnie weekend będzie pracowity, ale jeszcze tylko tydzień musze wytrwać :-D

reklama
Witam w sobotni poranek:)Znów piękna pogoda u mnie.
Ja już od godziny na nogach:(moje dziecię obudziło się i do przedszkola chciał się szykować.Meżuś śpi,po obiadku chciałam go wyciągnąć do makro na zakupy ,bo już mi się pokończyły wszystkie proszki do prania,płyny i takie tam chemiczne rzeczy.Muszę się zaopatrzyć w wanish bo pierwszego dnia po przedszkolu były buraczkowe rękawki:)

Witam z rana:-) Dzisiaj obudził mnie straszny ziąb, mogliby już zacząc grzac w naszym wieżowcu. Mężuś właśnie pojechał na tę drugą robotę, wczoraj był tak zmęczony, że oczy same mu się zamykały. Biedak. Mam nadzieję,że jak wyjaśni się sprawa z moją pensją to już nie będzie musiał tak zasuwac.
Dostałam od niego nakaz leżenia w łożku przez cały dzień, bo w nocy bardzo rozbolał mnie brzuch, musiałam wziąc no-spę. Teraz jest już dobrze, ale i tak zaraz będę dzwonic do mojego lekarza. Po ostatnich rewelacjach muszę dmuchac na zimne.

witam dziewczynki, dzis spalismy na sofie- bo w sypialni malpowanie, bola mnie uda, biodra, i wszystko, jestem niewyspana;/ zaraz sniadanko.
moja bratowa miala piankowy materac i dziewczynki strasznie sie na nim pocily, poza tym byl strasznie miekki. ja mam gryko kokos pianka ale malucha do 6mc bede klasc tylko na kokosie, bo gryka jest przeciw odlezynom ale nie tylko. jak malec bedzie ruchliwy to na gryce na zmiane z kokosem bedzie sobie lezal..(to jest moje podejscie czemu tak a nie inaczej- kazdy ma inne zdanie, wspolpracuje z rehabilitantami, sama konczylam fizjoterapie no i troszke mowili kiedys nam o materacach..)
my mamy lozio 120x60 a jak bedzie mialo 2 latka to kupie w ikei takie 90x200 z bokiem zeby nie wypadlo! bratowa wlasnei ma i swietnie sie spisuje no i nie drogie az tak.. a posluzy kilka lat.

sic- to faktycznie malo ustawne mieszkanko my mamy niecale 50m2 ale w sumie 3 pokoje aneksem, maly pokoj dziecka ma niecale 8m2 a sypialnia 12, niestey zwalke mamy z duzym pokojem bo tam jest 17,5m i wtym aneks.. ale miescimy sie.. my w sypialni bedziemy miec na poczatek kolyske a w pokoju obok lozeczko do spania w dzien, a to dlatego ze sypialnia ogolnie jest chlodna i tylko na noc bedziemy bardziej grzac.. bo w ciagu dnia jak zwiekszymy ogrzewanie to masakra jest..

Ja mam coś kolo 60m.dwa pokoje z kuchnią i łazienką.Duży ma 25m,mniejszy koło 14 plus przedpokój,kuchnia i łazienka.Ale jest tak głupio ze aby iść do lazienki muszę przejść przez całą kuchnię.Zmienić się tego nie da bo za dużo kombinacji i przeróbek.Wcześniej było tak dziwnie ze z małego pokoju było przejście do dużego ,a przedpokój był dłuższy i ślepy.Zmieniliśmy to i z przedpokoju są wejścia i do jednego i do drugiego pokoju i nie są one połączone ze sobą.Jeszcze jest taka kicha że kuchnię i mały pokój mam po północnej stronie,duży od wschodu,a łazienkę od południa.
Za jakiś rok dwa zamierzamy sie budować ,więc nie bedziemy wkładać niepotrzebnie kas e,już i tak sporo włożyliśmy.

Czesc Dziewczyny!
widze ze tu juz powazna dyskusja na temat lozeczek sie rozpoczela:) musze chyba mojego Meza pogonic zebysmy i my sie zaczeli rozgladac bo narazie to w polu jestesmy :) ale przynajmniej dzieki Wam troche sie w temacie zorientuje.
U mnie za oknem dzisiaj slonecznie ale jednak juz chlod czuc a w domku wieczorami to wogole zimno.. ale pewnie zanim zaczna grzac to jeszcze z miesiac.
Ide zaraz na spacer moze uda mi sie zajsc do jakiegos ciuszka i upolowac cos dla malenstwa :)
Milego dnia! leniu****cie i odpoczywajcie!

witam! mnie dzis moja kochana corcia zrobila pobudke przed 5 jakos przelezalam z nia do 6 z kawalkiem no i poszla do tesciowej i z nia siedziala a ja usnelam. glowa mnie boli jak sto, apap wzielam i zobaczymy narazie nie boli.

co do lozeczka to my zaczynalismy od turystycznego bo tesciu nam kupil, pozniej dostalismy lozeczko drewniane gliick od jego znajomej i z obu bylam zadowolona. chociaz wole drewniane. materac napewno kokos-pianka-gryka miska na nim sie swietnie wysypia i nie poci sie tak jak spi z nami.
my mieszkamy z jego rodzicami na 37 m2, my zajmujemy mniejszy pokoj w sumie chyba 6 m2, tesciowie w duzym, slepa kuchnia przedpokoj i lazienka. dla nas gdybysmy mieszkali sami byloby ok ale tak to mamy troche ciasno ale jakos dajemy rade

reklama
malutka - podziwiam Was wszystkich, że dajecie radę :) Musicie świetnie dogadywać się z rodzicami, że tak mieszkacie :)

ewcia i tu sie mylisz, to co czasem przechodze z tesciowa to masakra. jednak gdy sa osobno to jest luz. oni sa po rozwodzie a ja wg tesciowej to wrog publiczny nr 1 no chyba, ze tescia nie ma to jest spokoj. bo jak sa oboje to jak ona przychodzi i jest dupnieta to sa awantury ale jakos dajemy rade.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry