reklama

Styczen 2011

No z tymi grzybkami to ostrożnie dziewczyny !!
Ja też lubię, ale nie znam się i jakbym miała zjeść to co sama nazbierałam to na pewno było by to trujące :-D

Ale mi małe daje popalić... takie kopniaki w nocy były , że brzuch bolał

reklama
Witam Was :-) znów w porze obiadowej na chwilkę wpadam :-)

Weronika - uważaj na rowerze, ja nie wiem czy kobiety w ciązy nie mogą jeździć na rowerze, wiem że ja nie mogę, bo mam zakazane przez dwóch lekarzy, zresztą teraz mieszkamy w mieście mąż przywiózł swój rower i w wakacje jeździł do pracy, ale ja mam blisko do pracy więc nie przywoziłam rowera, nie planowałam jeździć na rowerze i sobie teraz w ciąży nie krzywduję, ze nie mogę jeździć, wytrzymam to tylko 9 m-cy :-)

żabka- nie próbowałam migdałów, ale słyszałam, że pomagają

Martusia29 - gratuluję wygranej, i zajecia miejsca na podium, a co do sędziów to często zdarza się że są subiektywni! Nie warto się jednak denerwować, trzeba się cieszyć z tego co jest :-) GRATULACJE:)

Idę zrobiś pomidorówkę z rosołku co z wczoraj został :-)

Hello Dziewczynki, witam ponownie i chwalę sie że od dziś jestem na "urlopie" tzn na l4.:-)

Co prawda wolałabym żeby kręgosłup nie bolał ale cóż, jak mus to mus. Gin dał mi zwolnienie na 23 dni aż do nast wizyty. Jedyne co poradził to leżeć, leżeć i wygrzewać poduszką albo/i... swoim ukochanym jak kto woli:-):-);-)

Napewno będę korzystała z porad :zawstydzona/y:

Pytałam też o bóle żył pod kolanami, któe ostatnio miewam i powiedział że jak najbardziej na żylaki i tym podobne, także dla ciężarnych, super jest Hirudoid. To taki żel, mam i smaruję od paru już dni.

Dziewczyny a o co chodzi z pomiarem cukru ale takim po wypiciu glukozy? Kazał mi przed nast wizytą kupić glukozę w aptece, wypić na godzinę przed badaniem i do laboratorium.Jaki cel ma to badanie? Zwyczajny poziom cukru już miałam 2 razy robiony teraz w ciąży i za każdym razem wynik był super:-)

badanie na obciążenie robi się by sprawdzić czy nie ma cukrzycy ciążowej. Ogólnie cukier może być OK a po zjedzeniu czegoś slodkiego gwaltownie wzrasta co jest zagrożeniem dla dzieciaczka które ten cukier sobie przywłaszcza w zbyt wielkiej ilości. Dlatego robi się ok 22 tc obciążenie glukozą jak już sic pisała 50g po godzinie - a jeżeli wyniki są niepokojące powtarza się badanie obciążając 75g glukozy i robiąc próbki po godzinie i po dwu. Na to drugie badanie można trafić do szpitala. Jeżeli wyjdzie cukrzyca to trzeba przestrzegać diety by maluszek urodził się zdrowy

malta - zadzwoń do swojej przychodni i dowiedz się o której musisz przyjść i czy przynieść ze sobą glukozę. Na pewno na badanie musisz przyjść na czczo, przynieść glukozę (niektórzy biorą też cytrynę bo glukoza ma przykry smak) i przyjść conajmniej godzinę przed zamknięciem laboratorium. W aptece 50g glukozy kosztuje ok 5-8zł a samo badanie chyba około 14 zł płaciłam (jeśli od prywatnego) Wyniki są tego samego - albo następnego dnia.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bardzo Wam dziękuję za doinformowanie:-) Gin właśnie coś wspominał że to badanie mam zrobić w 22-23 tc.Napomknął że to okropnie słodkie i dlatego można dodać trochę cytryny:tak:
A jeszcze zapytam: rozumiem że mam jechać na to badanie normalnie na czczo?

reklama
Bardzo Wam dziękuję za doinformowanie:-) Gin właśnie coś wspominał że to badanie mam zrobić w 22-23 tc.Napomknął że to okropnie słodkie i dlatego można dodać trochę cytryny:tak:
A jeszcze zapytam: rozumiem że mam jechać na to badanie normalnie na czczo?
absolutnie na czczo. Najpierw ci pobierają krew na czczo, a potem w laboratorium rozpuszczą i każą wypić glukozę i przyjechać za godzinę
E nie jest to takie złe :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry