reklama

Styczen 2011

reklama
malta- wez cytryne juz pisalam o tym wczesniej i nie jest straszne. pozniej moze troszke mdlic zalezy jak reagujesz ale cytryna neutralizuje slodkosc. ja np po glukozie czulam sie bdb nawet mialam sily i nie mdlalam a jak ide na badania na czczo zawsze ledwo co wracam do domu bo juz mdleje..

mnie tez niedlugo czeka badanie glukozy blee na sama mysl juz mi slabo robi, ja poprostu ide ze skierowaniem na badania i na miejscu dostaje glukoze. jak bylam w pierwszej ciazy to jak robilam to badanie to myslalam, ze zwymiotuje to swinstwo jak pilam pozniej malo brakowalo a bym zemdlala.

co do wieku dzidzi to jak kiedys pialam mam 3 terminy 27 styczen ( wg @ ), 29 styczen wg obliczen(czyli +7), no i 2 luty z usg.

u nas juz grzeja kaloryferki normalnie cieplusko :D

Dziewczyny jesli chodzi o badanie po obciążeniu glukozą to mi pielegniarka powiedzia, że mogłam sobie zrobic w domu i wypić i przyjść tylko na pobranie krwi po godzinie, ale na moje szczeście wypiłam to dopiero w przychodni i po pół godzinie zemdlałam, także uważajcie i lepiej zostańcie w przychodni,żeby nie zaszkodzic sobie i dzidzi. Ja niestety będę musiał powtarzać to badanie w szpitalu w czwartek i tym razem wezmę ze soba cytrynę to może jakoś zneutralizuje ten slodki smak.

My dzisiaj na obiadek mieliśmy grzybki z jajkami pycha :) popiłam to herbatką ze świeżych liści mięty i jest ok :)

martusia - lepiej kup sobie już odmierzoną, nie kombinuj bo nie odmierzysz dobrze a potem cię będą stresować niepotrzebnie szpitalem i dodatkowym kłuciem. W aptece mają dokładnie odmierzone a kosztuje parę zł. Ta sklepowa może ci sie przydać potem dla maluszka :)
Spokojnie dziewczyny po badaniu można sobie na tą godzinę pójść do domu, albo na spacer - tylko trzeba pamiętać żeby niczego nie zjeść, bo badanie na darmo. Mnie mdliło, ale nie jest to takie najgorsze - raz poszłam na spacer po okolicy, na drugi raz zabrałam książkę.
Zielona - jak w domu wypić? Przecież najpierw pobierają krew przed obciążeniem - to i tak dwa razy trzeba iść

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry