reklama

Styczen 2011

Witam. Byłam dzisiaj w szpitalu ale na darmo ;/ Stałam ponad godzinę w kolejce do gabinetu po to żeby mi powiedzieli że muszę jechać do innego szpitala ;/ Jutro kolejne podejście bo dzisiaj byłam popołudniu więc za późno było - i tak by mi badań nie zrobili więc jutro rano jadę..

reklama
Madlen80 - No ja tez dostałam skierowanie w 23 tygodniu ciąży (na ostatniej wizycie), ale któraś z dziewczyn pisała że do 26 tygodnia mozna robić badanie :-)

MartaPe jestem z Tobą

Myśmy niedawno wrócili ze spacerku i tyle, mąż poszedł do kolegi pograć na konsoli i ja wieczorek dzisiejszy mam samotny.

ale na polu i tak zimno było, w domu też marznę

MartaPe - jestem z Tobą, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :)

Ale mi się nudzi...
Dziewczynki już śpią, Misiek w pracy do 2 a ja przeglądam stronki i czytam posty i już nie wiem co jeszcze mogę sobie wymyślić. Wszystkie książki przeczytałam, swoją drogą polecam "W pogoni za Harrym Winstonem". Może jakiegoś ebooka sobie poszukam, albo jakąś miłą cegiełkę zamówię... Coraz dłuższe wieczory się robią. Poszyłam nawet czekające już dosyć długo rajstopki z cebulami na dużych palcach dziewczynek...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Marta Pe-trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!!!Nie ma innej opcji musi być dobrze!!!

Dziewczyny
-ja juz uciekam spać,mąż dopiero po 22 będzie,strasznie się zamuliłam tymi wieczorno-nocnymi pogawędkami z moim m(potrafiliśmy przegadać całą noc w kawalerce-tak mi się teraz wzięlo na wspominki),więc teraz mi się oczka zamykają.Jeszcze coś poczytam zeby się domęczyć i spać lece....mis już spi od poł godzinki,może ja też zdążę zanim maleństwo zacznie rozrabiać.Miłego wieczorku wam wszystkim zyczę.Do jutra:)

MartaPe- i ja trzymam kciuki za Was:) I odezwij sie po badaniu. Wszystko będzie dobrze:)

Ja tez zmykam,cały dzień spędziłam na leniuchowaniu, matko aż się boję, jak to będzie, jak sie mała urodzi. Kurczę teraz się tak rozleniwiłam na dobre, a potem trzeba będzie rękawy podciągać do góry:) Jutro musze wybrać się na miasto.

Dobrej nocki Wam życze:)

reklama
zabka- moja mama mowila ze przy bracie nie miala takich akcji, ale kolezanka ma takie codziennie. wyszli na pierwszy spacer i wrocili po 20minutach bo maly przesiusiany.. no i wlasnie mowi ze jak przebiera lub wyciera po kapieli zawsze jest jakasa akcja;)
ja tez sie juz nie moge doczekac malego..
a kopniaki takie mi dzisiaj ladowal ze szok, podczas ogladania "4 stopien" non stop. i uwierzcie mi ze te non stop kopniaki sa czasem naprawde irytujace...
no niezle ciekawe jak to bedzie :-) a moj to sie zawsze budzi jak zaczynam klikac w klawiature hihihi maly internauta bedzie ;-)
Cześć Dziewczynki.

Dzisiaj nocka straszna:-( Dopadły mnie moje co półroczne bóle kręgosłupa. Mam tak regularnie, 2 razy w roku:-( Prawidłowo powinno zacząć boleć październik-listopad ale gin mówił że ciąża może przyspieszyć:-( Dzwoniłam już do lekarza i babka w rejestracji powiedziała że gin przyjmie mnie bez kolejki o 11:-) Wiem że i tak niewiele pomoże bo żadnych leków mi dać nie może, zawsze dostaje serię bardzo silnych zastrzyków, a teraz pozostanie mi chyba przeleżec to cierpienie i podusia elektryczna.:-( Zobaczymy...a może czas już na zwolnionko???;-)

Miłego dnia Laseczki:-)
niezazdroszcze mitez zaczyna dawacsie we znaki zycze zdrowka
Witajcie styczniowe mamusie:-)
mam na imię Ania, zapisałam sie na to forum zaraz jak tylko dowiedziałam sie o ciązy, nie odzywalam sie jednak za duzo,troche tylko na początku, poniewaz w sezonie wiosna-lato prawie cały czas byłam na działeczce wiec i tak nie byłabym aktywnym forumowiczem. Podczytywalam was jeank kidy tylko moglam:)
Mam nadzieje ze mimo to bedziecie chcialy sobie ze mnie pisac i wymieniac sie doswiadczeniami "ciazowymi" i razem bedziemy przezywac tej fajny dla nas czas:)
witamy spokojnie ja tez predzej niemiala czasu zbytniopisac bo z mal siedzialam a teraz jak do przedszkola chodzi to mam wiecej czasu dla siebie :-)
Hello Dziewczynki, witam ponownie i chwalę sie że od dziś jestem na "urlopie" tzn na l4.:-)

Co prawda wolałabym żeby kręgosłup nie bolał ale cóż, jak mus to mus. Gin dał mi zwolnienie na 23 dni aż do nast wizyty. Jedyne co poradził to leżeć, leżeć i wygrzewać poduszką albo/i... swoim ukochanym jak kto woli:-):-);-)

Napewno będę korzystała z porad :zawstydzona/y:

Pytałam też o bóle żył pod kolanami, któe ostatnio miewam i powiedział że jak najbardziej na żylaki i tym podobne, także dla ciężarnych, super jest Hirudoid. To taki żel, mam i smaruję od paru już dni.

Dziewczyny a o co chodzi z pomiarem cukru ale takim po wypiciu glukozy? Kazał mi przed nast wizytą kupić glukozę w aptece, wypić na godzinę przed badaniem i do laboratorium.Jaki cel ma to badanie? Zwyczajny poziom cukru już miałam 2 razy robiony teraz w ciąży i za każdym razem wynik był super:-)
kochana to badanie ma na celu wykryc czy ma sie cukrzyce ciazaowa a bada sie najpierw krew przed wypiciem(obciazeniem) glukozy i po niej zeby sprawdzic czy sobie organizm radzi z przetworzeniem glukozy :-) na szczescie to badanie robi sie tylkoraz w ciazgu calej ciazy :-)
Witajcie ponownie:)
Przede mną tez badania na glukoze ale to dopiero 15, czyli za troche ponad tydzien. Naczytałam sie ze to strasznie niesamaczne i boje sie zebym tam nie zwymiotowala....a co w takiej sytuacji i tak pobiora krew czy trzeba bedzie jeszcze raz wypic ten roztwór?

Dziewczyny napiszcie prosze czy u którejś z was dzidziuś na usg wyszedł mlodszy niż wg ostatniej miesiaczki?
Ja jak byłam na usg połówkowym to lekarz powiedział że dzidziuś tzn synek-BARTUŚ jest o 8 dni mlodszy niz wg terminu OM (czyli teraz jest nie 23 tydzien ciąży a 22). Powiedział tez ze rozwija sie prawidłowo więc nie ma co sie martwić ale wiecie ja i tak sie troche tym stresuje. Powiedziałam o tym mojej gince i tez mnie uspokoiła ze 8 dni to jest w normie, ale zeby mnie uspokoić bardziej powtorzymy u niej w szpitalu badanie czy róznica sie nie pogłebiła i czy nadal wszystko jest ok. Ciekawa jednak jestem czy u którejś z was jest podobna sytuacja.
jak zwymiotujesz to trzeba powtorzyc a co do wielkosci maluszka to moj ma duuza roznice jakies 2 tygodnie bo mialam dl;uugie cykle po 38 dni i moj termin porodu jest wyliczony wedlug usg bo z ostatniej @ to mialabym 24 grudnia a z usg mam 11 atycznia wiec dosc spora roznica :-) a twpja roznica wcale niejest duza wiec sie niemartw w koncu kazde dziecko jest inne jedne sa mniejsze inne wieksze jedne szybciej rosna inne mniej i kazde rodzi sie z inna waga :-)

witam kobietki dzis caly dzien niebylo mnie w domu ale grzecznie wszystko nadrobilam :-) widze ze dzis super tematem bylo badanie glukozy faktsuper smak to niejest ale da sie przezyc i to tylko 1to badanie sie robi :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry