Helenko ja na razie nie jestem w stanie ogarnac siebie,domu i jednego dziecka!W prawdzie to dopiero poczatki i uwazam,ze i tak niezle sobie radze...Ale wizyta tesciowki mojej w niedziele mnie przeraza po prostu!Powinno byc czysciutko-ona zawsze ma czysciutko,zadnego kurzu,poukladane wszystko jak nalezy i w ogole...Mysle,ze damy rade ale z pewnymi rzeczami nie mam co zrobic(np.z wozkiem).Trojeczki dzieci na razie nie jestem w stanie sobie wyobrazic.A moj anioleczek i tak jest przeciez grzeczniutki

Agnie no to czekamy!
ALBI cholera jasna co za kraj?!Tyle dziewczyn teraz rodzi a oni trzymaja miejsca dla "swoich" pacjentek?!Nie martw sie-jak z akcja porodowa pojedziesz to musza cie przyjac!
Odsylali dziewczyny do domu jak bylam i nie mialy zaawansowanej akcji porodowej.A na Brochowie(dziewczyny z Wrocka beda wiedziec) nie przyjeli dziewczyny z akcja porodowa,ktora miala oplacona "obowiazkowa dobrowolna cegielke"(jak ja osobiscie nazywam) na szpital za porod rodzinny!!!

W szoku bylam,ze tak mozna w ogole!Mial wszystko pozalatwiane-zgode ordynatora,ta nieszczesna cegielke a oni jej powiedzieli,ze jej nie przyjma bo nie ma miejsc!!!
Esti-rosnie chlop jak dab :-) Ja dopiero za 10 dni na wazenie.Dzisiaj pani pediatra byla i mowila,ze wszystko ok.Werandowanie 45 minut na balkonie!!!

Musimy sie jeszcze zglosic do poradni okulistycznej bo malutka miala fototerapie i to konieczne.Mialam zapytac...Podajecie dziewczyny dzieciaczkom wit K?Ja dzisiaj wzielam recepte na witamine K i wit D.Ponoc wit k jest konieczna jak sie karmi piersia bo jest jej za malo w pokarmie.I podaje sie ja do 3 miesiaca zycia.Tylko nie wiem jak to u wczesniaczkow wyglada...No i (chyba sie powtorze?) w niedziele pierwszy spacerek!Ale ja sie ciesze!Bedziemy juz codziennie wybierac sie na jakies spacerki-coraz dluzsze!
Jak rodzilam to i tak mialam szczescie,ze byla porodowka wolna!W ciagu nocy dziewczyny rodzily na tych lozkach szpitalnych na kolkach do przewozenia pacjentow!Tyle bylo rodzacych...Najdokladniej wspominam glosy z korytarza:"Ciaza 7,porod 7" i doslownie po 5 minutach placz dziecka!!!